• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M.Yankov - специалист
Благодаря Ви. Много полезно инфо!!

Таваните всъщност ще ги правя с чамова ламперия и мисля да не се занимавам въобще с мазилката... най много да ги зачопля леко и да подмажа с лепило, колкото да не се рони.
chapara - майстор
M.Yankov написа:
Благодаря Ви. Много полезно инфо!!

Таваните всъщност ще ги правя с чамова ламперия и мисля да не се занимавам въобще с мазилката... най много да ги зачопля леко и да подмажа с лепило, колкото да не се рони.
Няма какво да ги чоплиш :roll:(на вилата ми преди 30 години направо на бетона я сложих) , ами помисли за топлоизолация под чамовата ламперия(каквато аз не направих, бяха други години). Както казах обработвай всичко срещу дървояд, защото не се знае кога и с какво ще си го пренесеш(стари мебели, дърва за огрев, ламперия). На моята вила и на селската къща на жена ми си го пренесох , та тази година падна голямото пръскане :shock:Ако ще речеш да ме попиташ какъв беше, не помня, нещо вносно за 7 кинта, което се разреждаше с вода едно шишенце за 15 л. Н2О. :wink: Дървата за огрев на вън под навес поради същата причина, помисли за него. :wink:
M.Yankov - специалист
Колеги поиграх си малко... съвсем аматьорско е, но това ми е в главата :)
...като верандата е по цялото продължение на лявата стена. Уви продължавам да си блъскам главата с чардака :? Ако покрия верандата се страхувам, че ще развали фасона (симетрията ще прекуца сякащ).... или само дървена конструкция и да кача лозата да е зеленко :?
Иска ми се да го измисля, за да имам ясни цели при изпълнението и да не се лутам :)

Изображение
Stefan2000 - специалист
Да, с едни перголи и лозата горе.
Но ще отнеме време докато израстне.
Но няма да имаш сушинка. Обаче не виждам как би могъл да изнесеш стрехата на повече от метър, без реконструкция на покрива, и без да стане грозно.
ivouz - специалист
Задай въпроса конкретно на Вадим ,той предполагам ще има решение!
M.Yankov - специалист
Но няма да имаш сушинка. Обаче не виждам как би могъл да изнесеш стрехата на повече от метър, без реконструкция на покрива, и без да стане грозно.
Всъщност, от ляво си е тераса и е по-навътре от лицевата стена на 1.20м-1.30м. Със стряхата става 2.00+м. сушинка :)
Варианта е да я оставя така... На верандата масичка за сутрешното кафенце и нищене на политиката. (при дъжд няма да е проблем да се пръдърпа под стряхата)

А на друго място в двора да се изгради барбекюто с навес.

п.с. писали сме едновремено :)
"Вадим" - това колега от форума ли е?
ivouz - специалист
Виж моята тема и аз бях пред тази дилема.
ivouz - специалист
А нещо тъково как ти се струва:

Прикачен файл

553_big.jpg
553_big.jpg (90.63 KиБ) Видяна 2725 пъти
M.Yankov - специалист
Мислех си за покрив под покрива (стряхата) :) но никъде не намерих такова изпълнение.
Дамм изглежда подобен тип архитектура. Конкретно това не ми допада... но е възможно решение. Благодаря!

Изгледах сигурно стотици снимки.
Ако мога поне с метър да удължа стряхата ще ми е напълно достатъчно. Ще закрие три метра напред, което... сякаш стига :)

Ако хвана греди за покривните греди дали ще поемат тежеста на керемидите само така... Че като гледам няма как да се сложат конзолни греди :?
chapara - майстор
Някъде по нагоре писах че можеш да "счупиш" покрива и след стрехата наклона да стане малък.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: