• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
papalin4o - специалист
Малко да повдигна темата.
Започвам след няколко дни строежа.
Досега бях твърдо да строя с тухли Поротерм 25см Light. но след това външната и вътрешната мазилка са голям проблем, защото нямаме добри майстори които да се справят с мазилката? Също така, когато е 25см стената, ще има нужда от 10см., външна изолация.
Днес ми предложиха идея за зидане с Итонг 35см, като с него може да се избегне поставянето на външна изолация и няма нужда от хороснова мазилка.
Какво Ви е мнението за тухлите Поротерм 25см Light, както и за Итонга?
Плюсове и минуси ако може?

Благодаря Ви.
gechev - специалист
ВъВ Форума има доста информация. Важно е какво желаете Вие.
theagent - специалист
papalin4o написа:
... Досега бях твърдо да строя с тухли Поротерм 25см Light. но след това външната и вътрешната мазилка са голям проблем, защото нямаме добри майстори които да се справят с мазилката? Също така, когато е 25см стената, ще има нужда от 10см., външна изолация.
Днес ми предложиха идея за зидане с Итонг 35см, като с него може да се избегне поставянето на външна изолация и няма нужда от хороснова мазилка.
Какво Ви е мнението за тухлите Поротерм 25см Light, както и за Итонга?
Плюсове и минуси ако може?
...
А защо реши, че зидария от Итонг не се нуждае от измазване?!?

Изображение

Мене ако питаш, изборът е въпрос на вкус и сметка. Блокчетата от Итонг са по-скъпи, но спестяваш от топлоизолация. Поротерм N+F Light са по-евтини, но имат нужда от допълнителна изолация.
И в двата случая ще трябва да измазваш стените.
papalin4o - специалист
Здравейте отново.
Да, с Итонг излиза почти двойно по-скъпо, и отделно не ми харесва шумоизолацията с Итонга :(
Сега четих, че тухлите Поротерм били печени в газови камери на много висока температура и следствие на това се чупела лесно. Препоръчват ми Поповски тухли четворки, те били печени като едно време на пещ и били по-здрави.
Ясно е, че във всеки случаи ще има замазка.
Благодаря Ви.
theagent - специалист
papalin4o написа:
... Сега четих, че тухлите Поротерм били печени в газови камери на много висока температура и следствие на това се чупела лесно. Препоръчват ми Поповски тухли четворки, те били печени като едно време на пещ и били по-здрави. ...
По-здрави като да могат да ги хвърлят по земята и да ги дялкат с теслата ли?
papalin4o - специалист
И аз вече не зная :) Съвсем се омотах с тези тухли.
Поповските излизат с около 1000лв по-евтино от Поротерма.
Hoвoceлckи - майстор
papalin4o написа:
тухлите Поротерм ... се чупела лесно... Поповски тухли четворки ... били по-здрави.
В едни не толкова далечни времена изобщо не са ги пекли тухлите :) Сега пък правят стени направо от гипскартон :shock: Чудя се той пък каква здравина има :wink: На тухлен зид по начало проблем е водата. Колкото и да са добри, трябва да се вземат мерки да не тече вода по тях. Като носеща конструкция ... там може да се говори много, но истината е да не се използва за такава :) Термо-, хидро-, звукоизолация са си други бири - зависи за какво ще се ползва помещението и куп други неща.
p.v.x - майстор
papalin4o написа:
тухлите Поротерм ... се чупела лесно... Поповски тухли четворки ... били по-здрави.
Тези са от Търговище . Обърни внимание колко счупени има. :-D

Не че не се чупят. http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 1&start=40

:rock:
Tsilkov - майстор
papalin4o написа:
Препоръчват ми Поповски тухли четворки, те били печени като едно време на пещ и били по-здрави.
Я дай някакъв адрес/линк/снимки че ме заинтригува?
papalin4o - специалист
Ще попитам точно за кои тухли ми предлагаха, защото и аз не намирам никакъв линк за Поповски тухли.
Чудя се дали не са искали да ми кажат за Керамат - Каспичан.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Нова къща - съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: