Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lov - майстор
mimilota написа:
Не случайно уточних, че съм жена, бъркам ги понятията :). Нямам кабел на апарата и немога да сваля снимките. Пода е от малки дървени парченца като паркетите, но боядисани в блажна кафява боя.
Почваш вече да си противоречиш в описанията.Един път паркет после стана пак дюшаме.
mimilota написа:
Мисля, че отдолу е гредоред. В коридорчето обаче е замазка.
Или измисли как да качиш снимки включая и външния вид на къщата за да може да се прецени каква ситуацията с повдигането от основния терен както и разкъртено някъде.
Иначе темата ще продължи с празни приказки до безкрай и мерене на пи..ките кой какъв по убав инструмент имал. Ще ме извиниш за последното ама не се сдържах да го кажа почти в прав текст.
Christo - майстор
Трябва да се изясни сигурно, гредоред ли е отдолу или не. Да се разкърти някъде и хубаво да се огледа в какво състояние са гредите(ако са греди). Имам предвид стаите. В коридора не вярвам някой да е лял бетон върху греди. От това зависи какво ще се предприема по-нататък. И от наличните пари зависи. :-D
Чираче - майстор
Момиче,
Вече стана ли ти ясно, че без да е ясно каква точно е ситуацията, майсторите ще ти изкарат от 10 кладенеца вода, за да ти вземат наличните пари? Че и отгоре :lol: Сама прецени на кого да вярваш. Ако не си на ясно, намери някой познат за съвет. За да не те е яд после. Че ще те прецакат е ясно. Но да не е с много.
mimilota - специалист
Т.е около 1000лв би трябвало да ми стигнат така ли, че смятам толкова да е бюджета за пода.
Ех, че стимулиращо ми действа това, че те ме прецакат. Ми така де то да не е като в белите държави, тук все да те прецакат.
Благодаря ви момчета за мненията.
Ще споделя развитието, че може да е полезно на някоя женица като мен :).
Последна промяна от mimilota на пон май 25, 2015 8:31 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
НЕ. Предположих 150, нека да са 250 лв. Но не повече. Повече няма да пиша. Сама решавай.
Pooh - майстор
@ mimilota, имам тук едни нещица в хладилника ... какво може да се сготви от тях?

Те така звучи въпроса ти за ПОВЕЧЕТО в темата. КАК точно мислиш, че може да ти се даде адекватен съвет или компетентно мнение?
Каква е основата, колко е неравна, колко равна трябва да бъде? Щом вратите не трябва да се пипат - значи ВСИЧКО съществуващо, трябва да се изкърти - КОЙ ще го прави, почиства и извозва? Без значение от избора на начина за изравняване на пода - КОЙ ще доставя необходимите материали и от къде?
Като си отговориш на тези въпроси - ще имаш вече някаква яснота по въпроса.

П.П. ... няма майтап - кажи какво мога да сготвя с ТИЯ глупости? :wink:
krismarg - специалист
Имаме къща на около 30 км от Бургас. Технологията в района за подовете е била: насипана и трамбована пръст до височината на каменните основи, насипана сгур или керамзит между греди положени върху пръстта и дюшеме наковано за гредите. Обикновенно дюшемето се прояжда от разни гадинки и хлътва. Ако стаята е на кота нула може и да прогние от капилярна влага. Може сгута между гредите да е трамбована. При нивелирана и здраво трамбована сгур в други райони са редели паркет или направо балатум.
Във вашия случай мисля че е първия вариянт с дюшеме. Махате дюшемето, сгурта и гредите - нивото пада с поне 7-8 см
подравнява се и се трамбова ако е необходимо. Най евтино фрация 3 (2-8 мм)от кариерата в Айтос и цимент. Дебелина около 5 см. Може за здравина да сложите и армировъчна мрежа 4х20.
Мрежата 4х2 метра - около 12лв
фракцията едва ли е повече от 20 лв тона - 1 тон на 12-15 квадрата. Предвидете и транспорт. Малките камиончета взимат до 2,5-3 тона и 30-40 лв за 15 км.
цимент 11 лв за 50 кг.
На стайте на кота 0, може замазка с перлит. Ако има мишки - слой чакъл, замазка перлитобетон.
Една стая от 15 кв. става за около един ден от 4 човека - надник 25-30 лв.
mimilota - специалист
Още веднъж ви благодаря за отговорите.
Ще видя какво мога да направя за да приложа и снимки, след като поизкъртя паркета и сигурно пак ще ви досаждам. :)
mimilota - специалист
Така имам нова информация. Под паркета е сгурия. Ходих днес и го разковах в едната стая. Дъските се чупят като съчки, под тях има греди които също се чупят много лесно.
Та може ли да ми кажете горе-долу колко би ми струвала замазка на 40 кв.?

Тема "Замазка на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: