• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vsterev - специалист
Тази къща се продаваше пролетта от агенциите за недвижими имоти, даже моя позната ходи на оглед и най-интересното е, че я продаваха като масивна постройка !!!
За съжаление писах на потребителя и се интересувах, защо я продава, но отговор не получих !
1115 - специалист
Само да вметна - много добре провери какво купуваш и като къща и като парцел.

Аз 2г се боря с разрешителни за да си надстроя къщата, която е на 100г. То министерства, кадастри и сие.... Луд станах и накрая си купих парцел.
Там вече 9 месеца дерзая. Кадастъра е грешен естествено, търсят се собствениците на съседното УПИ...Трябва да се прави ПУП...трябва проект за да се реализира тупика.....
Побеснял съм.

Та провери всичко ли е ок с тия къщи...парцели и сие.
vsterev - специалист
Да вметна дваж по-трудно и по-скъпо е ако парцела е ПИ, а не УПИ сиреч ако е вилна зона !!!
D103314 - специалист
Колега, има ли развитие по темата? Какво избра ? Аз преди две години купих гола поляна 1,5 декара за 10к, разрешителни и проект още 6к, ограда временна и 180туи за жива ограда още 4к. стартирах строежа от 20к. Къщата е 146м.кв. Грубия стоеж завърши юни месец,2015г на цена 48к с непредвидените разходи. Прилича на тази, но е с една стая по-голяма: http://gotovi-proekti.com/category/27-nomer-216. В момента съм на на етап външна изолация. ако те интересува нещо, мога да кача и снимки. Къщата се намира в село до Стара Загора.
p.v.x - майстор
D103314 написа:
, мога да кача и снимки. Къщата се намира в село до Стара Загора.
Отвори една нова тема. Примерно....Къщи-публикувайте вашите снимки.

Направи един увод - Реализиране на къща от идеен проект , до даден етап , или завършен вид. Само снимков материал с леки пояснения.

Снимковия материал , винаги е предизвиквал емоционални дискусии , и практични съвети и решения.

Това е при условие , че не ти се отваря лична тема . Във форума има такива , които са доста интересни.

Мога и аз да я отворя , но няма с какво да се похваля. :rock:
bmwww - специалист
Купих къщата ! И сега естествено ,че искам да я преустроя та искам да ви питам може ли да се избиват носещи стени с цел да се обединят стаи ? Къщата е с дебелина на стените 25см и има две стени които са по 40см . Точно те ми пречат . Проблема е,че това трябва да се направи на първи етаж ,а стените продължават до покрива . Къщата е 2 етажа гредоред !
Анонимен1
Консултирай се с инженер-конструктори. При мен беше същото положението, но ми казаха какво и как да подпра и как да го направя и утре ще изливам бетона. Ако не може с бетонни колони и трегер то има вариант с метални кутии.
bmwww - специалист
А по принцип комините носеща структора ли са защото тези две стени в къщата са по 40см дебели и 3,50м дълги като на тях имам комини по 60см та се чудя ако комините не са носеща структора и нямат нищо общо със стената съм навит да ги бутна изцяло като почна от покрива и слизам на долу ! Така тъкмо ще се освободи нужния отвор в едната стена която ме мъчи без да се занимавам да избивам врата на първи етаж в носеща 40см стена която продължава до покрива нагоре . Малко масивна ми се струва !
bmwww - специалист
Здравейте отново . Понеже дойде време да се маха тази стена и искам да ви попитам какво мислите за начина по който аз съм решил да го правя . Ще съм благодарен ако всеки си каже мнението и плюсове и минуси . Аз лично след дълго умуване стигнах до извода ,че това е най-безопасният начин и ,че е по-добър от метода - вадиш първо един ред от едната страна и набиваш П-образ след което от другата по същия начин ! Опитах се да го представя възможно най-добре и разбираемо и затова го нарисувах на Paint . Надявам се да е разбираемо , ако не е питайте и ще отговарям . Стената е дебела 40см , дълга 3,50м и висока 2,70 .
Изображение Изображение Изображение
Идеята е да използвам 3 греди като лост и пода на втория етаж за опора като фактически те ще държат стената докато аз си работя от долу и си изливам колони и трегери !
шоп - майстор
bmwww, само на мен ли ми се струва, че искаш да спестиш 1000-2000-3000 лв и да ти се стовари къщата на главата при първият земен трус или докато работиш под стената. Не си прави илюзии. Наеми си архитект, правоспособен проектант-плати му и ще ти направи изчисления как да постигнеш това което желаеш.

Това което си замислил е опасно и е като къщичка построена от карти...махаш една карта и.... :x

Успехи и умната!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Избор между закупуване на къща и ново строителство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: