• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolson - майстор
Хайде и аз да дам акъл.
Има доста неизвестни. Тези 7000 лева (1400 евро+4000лв) ми се струват като отговор от банка на въпрос "какъв кредит мога да изтегля". Това веднага прави всякакви разсъждения в досегашната посока безсмислени.
Не е ясно сегашното "положение" на питащия. Например, живее с родители в апартамент и иска "да се отдели", защото е тясно. Селото обаче е доста отдалечено от Плевен и Русе. Тъй че вариант "живея на село, работя в града" ми се струва невъзможен.
vlax - майстор
Докато погледнах темата и тя вече станала 5 страници.Да дам и аз моите 5 стинки като Хидрата.
Всеки като даде по 5 стинки може да се събера една добра сума в помощ на новия колега.
Всичко е много вярно до тук,което е написано от колегите. :prayer: Само да добавя,че най-доброто на имота е ,че се намира в Овча могила.От няколко години санаториума вече е целогодишен,по-рано е работил само лятото,с една дума има бъдеще.Това го казвам ,като човек с дискова херния ,който има намерение да го посети,чувам добри отзиви за водата и лечението.
Сега малко веселата част :rock: ,първо за да се влезе в имота трябва да се отреже това дърво пред вратата,пък ако е защитен вид не мога да го позная от снимката,трябва да се иска разрешение от кмета :yawinkle:Изображение
И едно много важно нещо,какви са Комшиите.Ако са кофти и да ми го подарят няма да го взема. :-D
brick - специалист
Изглежда напълно спасяемо състоянието на къщата (ако няма скрити изненади). Ако на автора на темата му растат ръцете от правилните места, може със сравнително скромна сума до есента да я направи пригодна за обитаване - сам, с епизодично включване на помощник. За начало кухня, 1 стая и баня, пък после вече живеейки там да я довършва.
fbr - майстор
От края на моето село, до нас броя 6 броя къщи купени от граждани, докарани донякъде и до там. Кой свършил парите, кой хванал дископатия, кой друга болест, има и такива които приключиха земния си път. Има и в завършен вид, но са на баровци, които не печелят пари самосиндикално, а са малко или много работодатели. Тоя лаф, искам къща на село, щот ми омръзна града, е за хора с възможности.
plamen6703 - майстор
vlax написа:
От няколко години санаториума вече е целогодишен,по-рано е работил само лятото,с една дума има бъдеще.Това го казвам ,като човек с дискова херния ,който има намерение да го посети,чувам добри отзиви за водата и лечението.
Санаториума само е целогодишен, така и не успях да усетя доброто от лечението и водата, ако можеш да избираш не се доверявай на лечението и водата в този санаториум.
За мен добро лечение и санаториум за дископатия и други болежки от сорта е Павел баня и Поморие. Два пъти в годината ходя, понякога отивам свит като ръждив пирон, но винаги се връщам изпънат като струна :-D :partyman:
Darko83 - напреднал
Tsilkov написа:
Не случайно хората са измислили апартаментите :idea:
не ми говорете за апартаменти,омръзна ми да си изтърсват боклуците огоре да си хвърлят фасовете,да бръмчат целогодишно кой когато му кефне,да ми хлопат да им отворя понеже сме на първия етаж и понеже на някои от входа им се досвидяха жълти стинки за домофон.
Darko83 - напреднал
gnt69 написа:
Tsilkov написа:
Не случайно хората са измислили апартаментите :idea:
Ама свършиха по 1400E затова народа се ориентира към къщи. Според мен Дарко да взема един дето разбира от строителство, да отидат на място да погледнат за какво става въпрос и ако не е толкова трагична работата да става горд собственик. Нашия проблем на тук пишещите е възрастта и опита. Почти всеки е построил или ремонтирал основно поне една къща. Кога бяхме по млади по не се замисляхме за негативите и пасивите а сега първо гледаме от негативната страна. Така че Дарко ако къщата си струва пазаруваш и ставаш горд собственик. На къщата може и да не сложиш 6 камерна дограма и незнам колко мм стъклопакет, 10 сантиметра стиропор, ама ще си имаш нещо свое. Който рискува печели който не рискува не печели. :partyman:
много ще се охарча да тътря хора с мене си ще направя подробни снимки и ще ги огледам с някой който разбира
Darko83 - напреднал
единственото хубаво нещо е че дъджавата от време на време прави безплатни санировки на панелките
plamen6703 - майстор
Кой те излъга, че държавата прави безплатни санировки на панелките :drinkers: :partyman:
Darko83 - напреднал
plamen6703 написа:
Кой те излъга, че държавата прави безплатни санировки на панелките :drinkers: :partyman:
Добре де Европейския съюз.Все там- с пари от данъци
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: