Така... чертах, писах, смятах - все накрая огромна я изкарвам
Викам, ясно.. то затова се учи 10-20 години, нормално да ми се опъне.
Опитах се да излезна от квадратната форма.. голямата грешка ми беше, че чертаех един квадрат и се опитвах да наместя нещата вътре - все нещо не ми допадаше и не изглеждаше ок.
Накрая "разчупих" нещата леко и взе че стана. Наместих 120 квадрата
След това си играх още толкова време да мисля и да смалявам, да местя, докато не стигна някаква задоволителна квадратура. В площ от 85.5 кв.м. вкарах тристаен апартамент с две мокри помещения, склад и коминно тяло - мисля че е ОК. Чистата площ се получи 67.7 кв.м.
Естествено - отворен съм към съвети и критики от по-вещите. Ясно ми е, че по-разчупената форма неминуемо осложнява, но пък не е прекалена, според мен. Отбелязал съм чисти квадратури на помещенията, дебелина на стените, размери на прозорци, а в червено е дължината на външните стени. Големите 200/220 прозорци са реално плъзгащи врати.
Надявам се картинката да е достатъчно голяма:

Опитах се да излезна от квадратната форма.. голямата грешка ми беше, че чертаех един квадрат и се опитвах да наместя нещата вътре - все нещо не ми допадаше и не изглеждаше ок.
Накрая "разчупих" нещата леко и взе че стана. Наместих 120 квадрата

Естествено - отворен съм към съвети и критики от по-вещите. Ясно ми е, че по-разчупената форма неминуемо осложнява, но пък не е прекалена, според мен. Отбелязал съм чисти квадратури на помещенията, дебелина на стените, размери на прозорци, а в червено е дължината на външните стени. Големите 200/220 прозорци са реално плъзгащи врати.
Надявам се картинката да е достатъчно голяма: