• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Aframe - напреднал
Така... чертах, писах, смятах - все накрая огромна я изкарвам :? Викам, ясно.. то затова се учи 10-20 години, нормално да ми се опъне. :-D
Опитах се да излезна от квадратната форма.. голямата грешка ми беше, че чертаех един квадрат и се опитвах да наместя нещата вътре - все нещо не ми допадаше и не изглеждаше ок.

Накрая "разчупих" нещата леко и взе че стана. Наместих 120 квадрата :-D След това си играх още толкова време да мисля и да смалявам, да местя, докато не стигна някаква задоволителна квадратура. В площ от 85.5 кв.м. вкарах тристаен апартамент с две мокри помещения, склад и коминно тяло - мисля че е ОК. Чистата площ се получи 67.7 кв.м. :drinkers:

Естествено - отворен съм към съвети и критики от по-вещите. Ясно ми е, че по-разчупената форма неминуемо осложнява, но пък не е прекалена, според мен. Отбелязал съм чисти квадратури на помещенията, дебелина на стените, размери на прозорци, а в червено е дължината на външните стени. Големите 200/220 прозорци са реално плъзгащи врати.

Надявам се картинката да е достатъчно голяма:
Прикачен файл:
The House copy.png Примерно разпределение
MamaMy - майстор
Всичко е чудесно. Направи си още един заден вход в кухненския бокс. Ще се съберете на двора на B&Q и ще тичаш през цялата къща да изнасяш посуда и салати? Дългия и тесен коридор също ми се струва леко непълноценен и трудно използваем. По-добре направи широко антре като събереш тоалетна и мокро едно до друго. Двускатен покрив ще пасне чудесно на тази разчупеност. Стрехата може да е с различна ширина и да се образуват своеобразни веранди. Нали трябва когато вали да се скрие някъде половината дворно обзавеждане. Кой ще суши мокрите възглавници и матраци. Размени и входната врата с прозореца до нея. Така покрива ще ти пази входа от дъжда и ще имаш сушина. Ако имаш възможност да я направиш ще стане чудна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон яну 22, 2024 10:44 pmMamaMy написа:
Всичко е чудесно. Направи си още един заден вход в кухненския бокс. Ще се съберете на двора на B&Q и ще тичаш през цялата къща да изнасяш посуда и салати? Дългия и тесен коридор също ми се струва леко непълноценен и трудно използваем. По-добре направи широко антре като събереш тоалетна и мокро едно до друго. Двускатен покрив ще пасне чудесно на тази разчупеност. Стрехата може да е с различна ширина и да се образуват своеобразни веранди. Нали трябва когато вали да се скрие някъде половината дворно обзавеждане. Кой ще суши мокрите възглавници и матраци. Размени и входната врата с прозореца до нея. Така покрива ще ти пази входа от дъжда и ще имаш сушина. Ако имаш възможност да я направиш ще стане чудна.
Не е удобно да се минава покрай всички спални, за да се стигне до кухня. Не е удачно гостите да минават през кухнята, за да стигнат до хола
Aframe - напреднал
Благодаря за бързите отговори!
Факт - добре е да се минава през кухнята и съм оставил врата там 70/220см. Също, има плъзгаща се врата 200/220 в холната част. Отпред е основната веранда и точно това е идеята - бърз достъп за :drinkers: Ще се покрият чупките със стреха, да.

Иначе за входната врата - не се бях замислил, по-добре ще е, но ми се иска като влезнеш да има откъм интерирна гледна точка някакво наслагване. Тоест вместо стена пред теб, виждаш дълъг коридор, завършващ с “конзолка” и огледало над нея. Отляво на вратата ми се иска да се постави закачалка а отдясно - вертикален шкаф за обувки. Идеята за коридора е също и отделянето на тоалетни и спални от общото помещение и възможност за (тесен) гардероб. Може би не е най-практично и ще помисля дали има как да го преправя, но е добър компромис. Ширината мисля беше 1.3метра. :? Естествено, нищо не крайно финално, та ще видим как и дали ще се доизмени.
hidrazin - майстор
Дървена къща с метална конструкция = сграда със смесена смесена конструкция.
Нещо като масивна сграда ама по-скоро като паянта. Не е за мен.
Това си е мое мнение и никого не ангажирам с него.
:partyman:
MamaMy - майстор
Моето предложение грубо:
resistbody - майстор
Не е много резонно банята да има достъп само от едната спалня..
Аз набързо нащраках едно в 99кв със спални по 13кв, две бани и голям хол.. верно сервизното е малко но има място за пералня и сушилня..
Прикачен файл:
Screenshot 2024-01-23 015330.png
Screenshot 2024-01-23 015330.png (4.71 KиБ) Видяна 597 пъти
MamaMy - майстор
Аз като гледам спокойно от тази баня могат да станат две отделни. Така всяка спалня ще си има собствена баня.
Дали е оправдано подобно разточителство?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт яну 23, 2024 7:17 amТрифон П.Трифонов написа:
Дали е оправдано подобно разточителство?
Ако питаш за баните - ДА :-) :-)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Нова година - нов късмет (май...) - Дървена къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: