• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Fortune - специалист
pipbel написа:
...
Изобщо напролет ме чакат около 60-65 м2 цокли и облицовки.
Живот и здраве - ще се справим и с това предизвикателство.
Няма ли скеле - не ми трябват и майстори.
Поздравления и респект!
Толкова е прекрасно да строиш ДОМ!
pipbel - майстор
Дойде реда и на дневната.
Жена ми пак не ме разочарова.
Успяла за уикенда да изкара (спести от майстори) половината си заплата.
То на снимка не може се разбере както ако погледнеш отблизо, но като знам другите стаи съм сигурен че е много по-качествено отколкото ако бе викала бояджии.
Стените са 2 ръце, тавана- 3
След 2 седмици се прибирам и мятам да правя сухия под и после следват настилките.
Кухнята и холовата гарнитура са вече поръчани.
Ще се опитаме да я попривършим стаята докъм Коледа, но едва ли...
:? То само за гранитния плот искат 1 месец след като вземат мерки, а не мога да ги викна преди да са сложени на мястото си долния ред кухн. шкафове и барплота.

Прикачен файл

Resize of SS851764.jpg
Resize of SS851764.jpg (21.9 KиБ) Видяна 5961 пъти

Прикачен файл

Resize of SS851761.jpg
Resize of SS851761.jpg (25.63 KиБ) Видяна 5961 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Понеже не се вижда на първата снимка - тавана и стените един цвят ли са? Контраста на борда ми се вижда прекалено голям. Аз бих го направил два-три тона по-тъмен от тавана. Всъщност според снимката изглежда електрикаво зелен :?
Fortune - специалист
pipbel написа:
Дойде реда и на дневната.
Понеже виждам, че залагаш на новостите, а може да съм пропуснала някой пост, проучвал ли си вградените системи за почистване?
http://www.multiquartz.com/products.php?id=2&sub_id=4
pipbel - майстор
Да Fortune, навремето (бях още на груб строеж) се интересувах и рових из нета. Тоя сайт ми е познат :-D
Гледах тогава и една друга подобна система на 1 магазин на ул. Девня под Аспаруховия мост, турска май беше, ама и тя бе май бая над 1000 лева.
Както и да е, мен ме отказа не цената, а технологично ми беше невъзможно вграждането на тръбите в стените.
Най- новите прахусмачки от по висок клас ще свършат същата работа, а и като монтирам рекуператори в комбинация с хубави климатици - смятам че няма да имам голям проблем с чистотата на въздуха.
Пък и горните мисля са по подходящи и практични за хотели, отколкото за къщи.
Иначе е лесно да се вградят тръбопроводите, но там където изпълнението е предстенна обшивка по стените с ГК и вата.
Само че моя случай не е такъв, аз не харесвам ГК никъде другаде освен по тавана.

sasooooooooo с жена ми съм установил че имаме сходни вкусове, така че не се притеснявам.
Пък и да не ми хареса на живо.. в 95% от случайте успявам да си наложа мойто мнение, и за да имам очи пак е мъдро отвреме навреме да си мълча :cool:
Fortune - специалист
pipbel написа:
Гледах тогава и една друга подобна система на 1 магазин на ул. Девня под Аспаруховия мост, турска май беше, ама и тя бе май бая над 1000 лева.
Оф, тя цената не е кой знае какво в сравнение например с Рейнбоу. Аз имам такава, ама ми заема един голям шкаф в гардероба и като взема да я сглобявам и после да я прибирам, чак ми се отщява да я ползвам. Та тази система ме беше заинтригувала на едно изложение Трите ключа и реших, че няма начин да си пропуснал обследване на тази опция.
EmoZ - специалист
Пибел, всичко е супер по къщата, но голдъна да живее на двора е кофти работа, т'ва животно не е за там, да знаеш.
pipbel - майстор
:sad: EmoZ, знам, това не е дворна порода, интелигентно е, иска си общуване с хората.
Ама какво да правя, сина ми тъкмо взе да израстява астмата дето го мъчеше почти 8 години. Не ми се ще да увеличавам алергичния фон в къщи.
Та така де - при дилемата м/у здравето му и психическата кондиция на кучето - избора е ясен.
А кучо ще се справи навън и зимата, природата му е дала дълъг косъм, а и със сигурност има една от най-топлоизолираните къщички в областта.
Планирал съм и допълнителен завет да му правя около колибата.
Fortune - специалист
pipbel написа:
...а и като монтирам рекуператори в комбинация с хубави климатици - смятам че няма да имам голям проблем с чистотата на въздуха.
...
Рекуператорите са ми интересни и на мен...
Ще чакаме отзиви от теб.
pipbel - майстор
Да, за рекуператорите доста съм се ровил, и тук и из нета.
Виж тези линкове ако си заинтересувана. Има и други де.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=45
http://www.mitsubishi-aircon.co.uk/defa ... 0000061498

Имам и оферта от Варненска фирма. Който търси-намира :-D
Смятам да сложа на дневната другата година, ако съм доволен - ще поръчам и за детската и още 1 стая други 2 през интернет, че излиза по-евтино.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: