вт мар 23, 2021 1:24 pm2metraninja написа: Каза че тока се движел по външната част на метала и като многожилен, ШВПС-то имал много по-голяма външна повърхност и тока минавал по-лесно по многожилния.По-добре, че не си пуснал този човек у Вас

вт мар 23, 2021 1:24 pm2metraninja написа: Каза че тока се движел по външната част на метала и като многожилен, ШВПС-то имал много по-голяма външна повърхност и тока минавал по-лесно по многожилния.По-добре, че не си пуснал този човек у Вас
вт мар 23, 2021 3:41 pmBLUEPUPIL написа: Не искам да се конфронтирам, но:Това да ти кажа е в главите на аудиофилите. Въпреки че и за техните честоти скин ефекта е пренебрежим.
1..Skin ефекта си е напълно реален, при мостовия кабел.
5567.png
2..Във високите сгради, в които съм работил, вертикалните
главни кабели са многожилни, заради гъвкавостта.
3..Вече сме 2021 и бих препоръчал мостовак, само ако се
слага под мазилка на плоча или зидария.
4..За сглобяеми къщета съм твърдо за многожилен кабел.
вт мар 23, 2021 11:52 pmBLUEPUPIL написа: Обърка диаметър с напречно сечение,Достатъчно едножилни са ми са се счупили в ръцете... не съм обърнал внимание за диаметър(то тогава мм.кв. са ептен нагоре май към 200)... винаги говоря за кабели в мм.кв., многожилния при връзките особено винтови и ако не е кербован не ми го хвали.. при преправяне на спайка доста често се счупва кабела(особено ако не е качествен)... многожилния пък не можеш го стегнеш като хората на "циганска" връзка..
но извода е верен!
И като загърбим теорията, остава реалността.
А тя е, че с многожилен кабел се работи много
по-лесно и преправянето не крие опасност от
микро пукнатини.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: