• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boltik - специалист
Да ме извиняваш Сашко объркал съм клавишите.
А що се отнася за грешка с ламперията баща ми разбираше от дърводелство и от него знам,че това са тип ламперия.
Няма нищо лшо човек да си направи къща,но моето мнение е,че неправилно я строиш.Подценяваш някой нещица,които след време ще се превърнат в проблем.А и като гледам си сбъркал мястото.Трябвало да пуснеш темата в снимки на вашие ремонти или беше нещо подобно.
Бат Иво - специалист
Георгиев написа:
И на твоята снимка се вижда колко нефункционално е да се зида с вертикални отвори. Виждаш как разтворът е потекъл в отворите и е изтекъл отгоре. Съветвам всеки който види такава зидария на обекта си да гони майстора с лопатата... сигурно ученик от техникума ще иззида по-право... та било то и с отворите настрани. Именно по тази причина носещи стени се правят само и единствено от плътни тухли, а не такива с отвори, в която и да е посока.
Тези тухли се наричат термо-блок и това е правилният начин на поставянето им Г/н Георгиев!
Martin.P - специалист
Сашо, има ли някакъв напредък? Доста време не си писал... :)
sasho 28 - специалист
Martin.P написа:
Сашо, има ли някакъв напредък? Доста време не си писал... :)
Има,макар и малък,придружен със късен отговор. :) Оправих вилата документално,че нещо новото правителство взе много жертви покрай язовирите,включително и барбекюто на Доган :lol: .Излезе 1100 лв.,от които само проекта е 900.Направих канализация в банята,плочки/само на пода/ и монтирах бойлер,като веднага се изкъпах там за първи път от кеф...Скоро ще пусна снимки.
schuldiner - майстор
sasho 28 написа:
... веднага се изкъпах там за първи път от кеф...Скоро ще пусна снимки.
Аааа, недей! Снимай къщата.

Ама верно много ти се проточи ремонтът, пък малко къще изглежда...
Окака Чука - специалист
schuldiner написа:
sasho 28 написа:

На чужд гръб и 100 (сто) тояги са малко... нали :x
sasho 28 - специалист
schuldiner написа:
sasho 28 написа:
... веднага се изкъпах там за първи път от кеф...Скоро ще пусна снимки.

Нема паре,криза е! :)
schuldiner - майстор
Аз само забелязвам, не е критика. По същата причина "криза" моя ремонт не съм го почнал. Т.е. почнах го - преди 3 години свалих таваните и мазилките, видях за какво става дума и какъв бюджет ми е нужен и дотам.
Не знам в тази тема ли се коментираше кое как излиза, да ремонтираш или да буташ и наново. На ремонт съм правил пет пъти по-голям разход от първоначално предвидения. А на нов строеж, ако не те подведе геологията, колко да сбъркаш - най-много двойно. Съвсем не значи, че винаги трябва да събаряш старото, ама неизвестните при ремонт са повече и парите свършват по-неочаквано.
sasho 28 - специалист
schuldiner написа:
Аз само забелязвам, не е критика. По същата причина "криза" моя ремонт не съм го почнал. Т.е. почнах го - преди 3 години свалих таваните и мазилките, видях за какво става дума и какъв бюджет ми е нужен и дотам.
Не знам в тази тема ли се коментираше кое как излиза, да ремонтираш или да буташ и наново. На ремонт съм правил пет пъти по-голям разход от първоначално предвидения. А на нов строеж, ако не те подведе геологията, колко да сбъркаш - най-много двойно. Съвсем не значи, че винаги трябва да събаряш старото, ама неизвестните при ремонт са повече и парите свършват по-неочаквано.
Поради тая причина аз го правя по малко,като има.Ако няма-на строежа нищо му няма и да си седи незавършен.Между другото, най-добре е на ново да си строиш.
Стефко - специалист
Сашо, а помниш ли какво беше в началото?
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: