• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
единак - специалист
Бат'Чефо, това, че някой/никой/ не се вслушва в точно твоето мнение да не те обърква.
Добронамерено ти предлагам да не се окепазява и тази тема и да се словоблудства тук.
ArturDent - Почти Безобиден
Leon: Съжелявам, изтривам точката.
Но нали не очакваш, когато някой ми каже да преместя една стена, аз я събарям и я слагам на новото място. Утре някой друг....
Все пак си запазвам да имам правото на собствено мнение.
mitaka_vk - специалист
Аз не разбрах какъв е проблема в бюджетирането. Всеки АБСОЛЮТНО всеки обект се бюджетира предварително, не мога да си представя някой да реши да строи нещо без да си направи поне малко сметка на парите които ще вложи. Тези които казват да се прави нещо и да не се притесняват за парите явно са ги намерили на улицата тези пари или ги печатат в някое гаражче :lol:

Артър можеш ли да кажеш някаква приблизителна цифра на нещата които си предвидил че правя тук едно бюджетче да видим дали поне малко съм на прав път :)
Leon - специалист
ArturDent написа:
Leon: Съжелявам, изтривам точката.
Но нали не очакваш, когато някой ми каже да преместя една стена, аз я събарям и я слагам на новото място. Утре някой друг....
Все пак си запазвам да имам правото на собствено мнение.
:?

Да съм ти давал съвет да събаряш стена?

Амааа... като гледам как се развиват нещата и до там ще се стигне.

Защо ли си мосля, че масторчетата ти ще ти изиграят лоша шега?

п.п. Не можах да рабера: Тази тема и снимките ги пускаш за да се хвалиш ли, или търсиш съвет? Не съм останал с впечатление че търсиш съвет. Тогава какво остава?

"Все пак си запазвам да имам правото на собствено мнение'
Е ... ехе ... тогава защо си дошъл да питаш тук?

:?
8180 - майстор
Колеги,
Като гледам последната страница, нещо се сещам за:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19655 :?
Проблема с бюджетирането.
Малко по-нагоре бях обвинен, че "с пари и всеки може", а всъщност бюджета ми е твърде ограничен.

Суми няма да цитирам публично. Моля всички които се интересуват от цената на строежа да имат предвид че аз стоя на един етаж, и цената на квадрат жилишна площ ще е различна от тяхната. Ако беше сграда на 6 етажа шяхме да имаме база за сравнение.
На мене само покрива ще ми излезе ХХ ХХХ лв. Ако е като къщата на Единак (на 2 1/2 етажа) цената на покрива ще бъде ХХ ХХХ/2.
При къщите цената е строго индивидуална.
Leon - специалист
8180 написа:
Колеги,
Като гледам последната страница, нещо се сещам за:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19655 :?
Дежавю!
"
.

Повече няма да стъпя в този този форум."

http://forum.imoti.net/read.php?17,231132

Ами ... то ... в google пускаш arturdent ... и глей кво става!!!

:evil:
silllveto - Майсторица
ArturDent написа:
Е аз и не търся толкова много съвети.
Не искам и да се хваля - не правя нещо което да е еталон.
...
Основната идея е да покажа нещо реално, добро или лошо всеки да си преценява. Една снимка говори много повече отколкото 10 страници постове.
Нека хората просто видят с какво ще се сблъскат при едно строителство.
Тук пише защо ArturDent пуска темата.

ArturDent, съжалявам, че с идването си в този форум попадна точно на бат Стефчо, но знай че много хора четем темата, нищо че не всеки участва в нея.
Успех! :)

Една критика - ние тук сами си леем бетона :wink:
Уважаеми Leon,
наистина не обичам да се самоцитирам, но написах това още в началото, и мисля че отговарям на Вашите въпроси:
  • ... не търся толкова много съвети.
    Не искам и да се хваля - не правя нещо което да е еталон.
    Основната идея е да покажа нещо реално, добро или лошо всеки да си преценява.
    Една снимка говори много повече отколкото 10 страници постове.
    Нека хората просто видят с какво ще се сблъскат при едно строителство.
mitaka_vk - специалист
ArturDent написа:
Проблема с бюджетирането.
Малко по-нагоре бях обвинен, че "с пари и всеки може", а всъщност бюджета ми е твърде ограничен.

Суми няма да цитирам публично. Моля всички които се интересуват от цената на строежа да имат предвид че аз стоя на един етаж, и цената на квадрат жилишна площ ще е различна от тяхната. Ако беше сграда на 6 етажа шяхме да имаме база за сравнение.
На мене само покрива ще ми излезе ХХ ХХХ лв. Ако е като къщата на Единак (на 2 1/2 етажа) цената на покрива ще бъде ХХ ХХХ/2.
При къщите цената е строго индивидуална.
Идеята ми беше да е приблизително /нещо като 50 хил лв/. Разбира се че нещата са строго индивидуални, както много зависи какви видове материали ще вложиш и какво предвиждаш.
Ето малко примери: 1-ви тип покрив е Х лв
2 тип покрив е У лв.
Имам и друг въпрос на какво си се облягал при бюджетирането, на най тежкия /кйто си се сетил/ вариант, или на оптимален. Правил ли си пълна разбивка на материалите, а на труда?
Къщата я правиш обикновенно за себе си, не да я продаваш затова стойността на кв метър ти произлиза от това какви и какво количество материали си вложил, вкарал си труда който ще се вложи в строителството и получаваш дадена цифра за квадратния метър.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: