• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vipltd - специалист
Ето и нещо за леката стоманена конструкция.

Прикачен файл

20060908_1608_92.jpg
20060908_1608_92.jpg (123.72 KиБ) Видяна 6316 пъти
leoncho - специалист
argonavt написа:
Iliev Labs , отоплението може да бъде както желае собственика - граници няма. В първия етаж имам хол с кухня и трапезария и смятам с открита камина да ги топля. За отоплението има още какво да мисля. :)
За отоплението наистина няма да имаш проблем.
Аз живея в такава къщичка на един етаж.74 м2,2 спални с просторна всекидневна.Направихме я в 2005 г. и първоначално се топлихме с духалки.При минус 20 градуса 2 духалки(4 кW) бяха достатъчни.
Забравих да уточня,че едната спалня е преходна.
Сега съм с 2 климатика и за миналия месец(при тези яки студове)
сметката ми беше под 120 лв.Това включва освен отопление и бойлер плюс готвене на ток.

А иначе и аз да кажа,че архитектурата ми харесва.
argonavt - специалист
leoncho написа:
А иначе и аз да кажа,че архитектурата ми харесва.
leoncho , радвам се ,че ти харесва орхитектурата , но моля ,те да пуснеш малко снимки . Колкото повече такива сгради , толкова по-добре /особено като твоята , която сте я строили сами/. Конструкцията не е пречка за постигане на дадена архитектура.
leoncho - специалист
leoncho , радвам се ,че ти харесва орхитектурата , но моля ,те да пуснеш малко снимки . Колкото повече такива сгради , толкова по-добре /особено като твоята , която сте я строили сами/. Конструкцията не е пречка за постигане на дадена архитектура.[/quote]

Не знам дали да пускам мои снимки в твоя тема :? ,не е "благородно" някак. :-D .
А и нямам претенции,че сме направили нещо кой знае какво.
Просто с брат ми я направихме за кеф. :lol:
Нямам намерение да живея вечно в нея,рано или късно ще я бутна и ще направя нещо друго. :lol: Хубавото на този тип строителство(както казваше един познат "навес със стени" :lol: ) е че лесно се премахва или преобразува-нови стени,прозорци,врати ...
Преди 5 години ми излезе 26 хил лв + в последващите години още около 7-8 хил лв "за облагородяване".Тоест идва по около 6600 на година или 550 на месец.По-малко от един месечен наем в града.
А и голяма част от материала ще може да се ползва отново.

Всичко започна от тук

Прикачен файл

SYSB0013.JPG
SYSB0013.JPG (63.04 KиБ) Видяна 6199 пъти

Прикачен файл

pokriv_40.JPG
pokriv_40.JPG (121.26 KиБ) Видяна 6199 пъти

Прикачен файл

pokriv_2.JPG
pokriv_2.JPG (119.95 KиБ) Видяна 6199 пъти

Прикачен файл

plo6tadka-13.JPG
plo6tadka-13.JPG (102.44 KиБ) Видяна 6199 пъти
leoncho - специалист
leoncho , радвам се ,че ти харесва орхитектурата , но моля ,те да пуснеш малко снимки . Колкото повече такива сгради , толкова по-добре /особено като твоята , която сте я строили сами/. Конструкцията не е пречка за постигане на дадена архитектура.[/quote]

И още малко

Прикачен файл

100_0778.jpg
100_0778.jpg (118.32 KиБ) Видяна 6187 пъти

Прикачен файл

100_0570.jpg
100_0570.jpg (85.39 KиБ) Видяна 6187 пъти

Прикачен файл

SYSB0018.JPG
SYSB0018.JPG (76.5 KиБ) Видяна 6187 пъти
dundurma - специалист
леончо...и къщата е хубава и гледката е хубава,а временните работи винаги са постоянни :-D :-D
argonavt - специалист
leoncho , къщата ти е СУПЕР. Благодаря за снимките , от които се виждат етапите на работа.
Нека и други , които са построили подобни къщи /дървени или метални / да публикуват снимки тук.
future - специалист
Сега като затихна еуфорията от къщата на argonavt . След дървени и метални конструкции които бяха обсъждани в тази и други теми,ми се ще да разчепкаме и къща построена със сандвич панели.Снимките са произволни.Не се анкцентира върху готова къща.А към конструкцията и метода на изграждане.
Сега да уточня.Не съм производител,проектант,фирма и тн.Нищо общо с рекламна цел.Темата ми е интересна,защото притежавам място с готов фундамет от 35 кв.От половин година мисля да изградя едноетажна къщичка по този начин.Като за къща имайте на предвид вилна къща,къща за гости,не за целогодишно ползване.
Привърженик съм на монолитното строителство и затова според мен сглобяемото строителство става само за тази цел.Неангажирам никой с моето мнение.
Другото интересно което искам да споделя , че изграждането на такава къща не отнема повече от 3-7 дена на "груб строеж" с покрив,при наличието на готов фундамет.От хора без някакви специални строителни познания.

Прикачен файл

121-1.jpg
121-1.jpg (34.41 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

70-1.jpg
70-1.jpg (45 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

64-1.jpg
64-1.jpg (47.85 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

board_3-1.jpg
board_3-1.jpg (40.14 KиБ) Видяна 5955 пъти

Прикачен файл

isolux_2do2.jpg
isolux_2do2.jpg (53.61 KиБ) Видяна 5955 пъти
argonavt - специалист
future, това е и моята цел на темата . Съжалявам ако е излезнало като реклама. :sad: Може да се повторя - имам усещането , че строителството на такъв тип къщи е „забулено в таина“.

На въпроса ти - другата седмица се надявам да имам повече и по-конкретна информация. Ще я споделя. :)
Spokoiniq - майстор
Бившата ни вила от такива готови панели е на 35 години(колкото мен) върху монолитен фундамент (1 етаж на баира камъни , втория панели 2 стаи, като заради баира едната стая горе си е на земята, а втората е кацнала на първия етаж), с тая разлика че сандвича е пдч, обикновена стъклена вата, а по фасадата сачак вагонна или както е там шарка.Ако не беше станало някакво земетресение и разместване на пластовете, което напука първия етаж няма други забележки за тия години.Липсата на вода(течаща, не случихме със водната жила и сондата) ме накара да я продам, но новия собственик я е постегнал и няма ядове, гледах снимки.Никакви нови технологии, просто пдч и сачак и държи.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: