• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vlad0 - специалист
Добре става :thumbs: . Един съвет - за да нямаш ядове в бъдеще и да не чуваш едно характерно "хрупане" вечер като утихне :lol: вземи обели кората на новия дървен материал и импрегнирай целия покрив.
viking - напреднал
Здравейте замислям същото начинание само че съм с гредоред. Покрива ми вече е подменен отгоре е с битумни плоскости под тях черна хартия за всеки случай и плътенн обков дъски. Замислям да завинтя осб върху гредите на пода и отгоре ламинат евентуално . Между гредите на покрива каменна вата която да затворя с осб. или гипскартон.
Замисъла е да ползвам тавана като кабинет библиотека или за настаняване на гости понякога. за стълбище мисля да монтирам в капандурата сгъваема стълбичка на факро.
Това от което не знам как да реша и от което се опасявам как ходенето по таванското помещение ще се отрази на етажа. Още не съм ремонтирал тавана на долния етаж(каратаван) но по съвет на познат профили завити директно в летвите на каратавана и за тях гипскартона.
моля за мнения и съвети ако трябва ще пусна нова тема?
благодаря предварително!
PCL82 - майстор
Вибрациите и огъването на гредите, понякога достига милиметри се отразяват зле на фугите на гипсокартонен таван. След време се случава да се напукат, дори и да са направени старателно. Това е отпитът ми от стая гредорег 3м на 3м и съседи купондижии отгоре. Конструкцията е еднопосочна, перпендикулярна на гредите и захваната за тях (не за летвите).

Предполагам, че ако се направи самоносеща двупосочна кръстосана конструкция на две нива, без да се окачва за тавана, а само за стените ще е по-добре. Помещенията обаче трябва да са малки и конструкцията да е здрава, защото картонът тежи.
viking - напреднал
Ами помещенията са 4*4м това със захващането за стените е хитро но не знам дали ще се получи в моя случай със сигурност има начин и ще го мисля.Абе то отгоре купони няма да се правят поне така го мисля ама знае ли се какво ще му дойде до главата на човек. :?
ArturDent - Почти Безобиден
sepultura, абе я аз да те заям, докато един колега (от Варна) не е.
Що бе човек не обели кората, навсякъде! Какво дървояди ли ще развъждаш?
sepultura - специалист
ArturDent написа:
sepultura, абе я аз да те заям, докато един колега (от Варна) не е.
Що бе човек не обели кората, навсякъде! Какво дървояди ли ще развъждаш?
И това ще стане, но съм си оставил тавана за времето, когато (дай боже) се преместим да живеем в тази къща :-D Да си правя довършителните работи докато си почивам :-D За тези 8-9 месеца промених тотално къщата, и с тавана спрях след като вече е затворен и почти годен за живеене...... май, май много се обяснявам :? скоро ще покажа снимки...
toni_g79 - специалист
PCL82 написа:
Вибрациите и огъването на гредите, понякога достига милиметри се отразяват зле на фугите на гипсокартонен таван. След време се случава да се напукат, дори и да са направени старателно. Това е отпитът ми от стая гредорег 3м на 3м и съседи купондижии отгоре. Конструкцията е еднопосочна, перпендикулярна на гредите и захваната за тях (не за летвите).

Предполагам, че ако се направи самоносеща двупосочна кръстосана конструкция на две нива, без да се окачва за тавана, а само за стените ще е по-добре. Помещенията обаче трябва да са малки и конструкцията да е здрава, защото картонът тежи.
Позволи ми да не се съглася,на всичките къщи на които съм работил са изцяло от дървена конструкция и на дървени основи(колони),като тези по-малките къщи вдигнати на по 2 метра от земята на дървените колони се клатят(тресат,вибрират) и то доста,та напукан гипсокартон не съм виждал,той се слага директно на гредите,фугите се шпакловат с хартиена лента,и няма проблеми никакви :!:
ArturDent - Почти Безобиден
sepultura написа:
И това ще стане, но съм си оставил тавана за времето...
Ще стане ама друг път, като гледам как плътно са сложени. Трябвало да белиш като са слагани (така ме научи колегата от Варна), в кората живеели дървоядите.
Сериозно - махай кората където успееш и пръскай против дървояди.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да направая стаи на тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: