Добре става
. Един съвет - за да нямаш ядове в бъдеще и да не чуваш едно характерно "хрупане" вечер като утихне
вземи обели кората на новия дървен материал и импрегнирай целия покрив.

ArturDent написа:sepultura, абе я аз да те заям, докато един колега (от Варна) не е.И това ще стане, но съм си оставил тавана за времето, когато (дай боже) се преместим да живеем в тази къща
Що бе човек не обели кората, навсякъде! Какво дървояди ли ще развъждаш?
PCL82 написа:Вибрациите и огъването на гредите, понякога достига милиметри се отразяват зле на фугите на гипсокартонен таван. След време се случава да се напукат, дори и да са направени старателно. Това е отпитът ми от стая гредорег 3м на 3м и съседи купондижии отгоре. Конструкцията е еднопосочна, перпендикулярна на гредите и захваната за тях (не за летвите).Позволи ми да не се съглася,на всичките къщи на които съм работил са изцяло от дървена конструкция и на дървени основи(колони),като тези по-малките къщи вдигнати на по 2 метра от земята на дървените колони се клатят(тресат,вибрират) и то доста,та напукан гипсокартон не съм виждал,той се слага директно на гредите,фугите се шпакловат с хартиена лента,и няма проблеми никакви
Предполагам, че ако се направи самоносеща двупосочна кръстосана конструкция на две нива, без да се окачва за тавана, а само за стените ще е по-добре. Помещенията обаче трябва да са малки и конструкцията да е здрава, защото картонът тежи.
sepultura написа:И това ще стане, но съм си оставил тавана за времето...Ще стане ама друг път, като гледам как плътно са сложени. Трябвало да белиш като са слагани (така ме научи колегата от Варна), в кората живеели дървоядите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: