• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
Бързам да вдигна грубия строеж защото отливаме бетона на ръка.Докарват го готов ние само го разнасяме.И за целта ползвам услугите на моите работници и приятели.В нашия бранш(дограма и стъклопакети) работата тръгва от средата на Март.Гледам да използвам всеки топъл ден от зимата.Слагат добавка в бетона против измръзване(поне така казват!).Утре (събота) леем 4м3 и ще има още снимки.
bjdbjd - напреднал
gvladkov написа:
......Слагат добавка в бетона против измръзване(поне така казват!).Утре (събота) леем 4м3 и ще има още снимки.
Поздравления за смелостта ти да строиш сам къщата си! Наел ли си консултант, надзорник, да ти оформя документите по време на строителството?...Може би не... Един съвет ще си позволя да ти дам относо бетона - знам че е по-лесно да го полагате по-течен, но това е вредно за бетона - гледай колкото може по-малко вода да му добавяш!(ако го разреждаш де ). И още нещо - при всяка доставка на бетон си съхранявай експедиционната бележка и след като завършиш всяко ниво ходи в бетоновъзела с тези експедиционни бележки и искай да ти издадат сертификат за качеството (класа) на бетона, длъжни са да ти издадат такъв месец след излизането на съответния бетон от бетоновъзела им! На сертификатита трябва да е описана и всяка дата на която са ти доставяли бетон, класа му и количеството и да пише че тези бетони са за точно обекта ти . Съветвам те да си вземаш сертифкати задължително поне за колони, шайби и плочите.
Ако някой го интересува (предполагам един тукашен форумчанин отворко, дето май още му държи влага, че набедените майстори от Раковски са го изработили...ама то на обекта не е като пред компютъра и във форума де :-D ), от Пловдив съм, строителен инженер съм ПГС - проектант конструкции.
gvladkov - специалист
Мерси за съветите,спазвам ги стриктно.Баща ми е стр. техник.Той се оправя с бумащината и надзора.Днес наляхме 4м3 и сме на 2м височина.Самостоятелните колони са отляти на 1.75м и чакам трегерните блокчета за да завърша пояса на първия етаж.От края на другата седмица ще почваме кофража на плочата и вътрешните колони.
Един въпрос:как е по-добре да се отлеят плочата с колоните или първо вътрешните колони и после плочата.
Ето и малко снимки от днес:
на първата снимка съм Аз.
Прикачен файл:
2011-03-05 16.47.17.jpg
Прикачен файл:
2011-03-05 17.25.05.jpg
Прикачен файл:
2011-03-05 17.25.14.jpg
Прикачен файл:
2011-03-05 17.25.58.jpg
Прикачен файл:
2011-03-05 17.26.27.jpg
stivemaster - майстор
Категорично по добре е първо колоните .В зависимост от възможностите ти има кръгли хартиени кофражи вътре обаче със стандартен квадрат 25/25 см .На промоция има в момента в Бриколаж на 29 лв./бр дължина 3м. Може да се отреже предварително и да се използва 5-6 пъти ефекта от такъв кофраж е - идеална повърхност и ако ги ползваш еднократно дори - приемлива цена.Ако сметнеш че при декофриране най вероятно ще замине (фира) една част от шперплата примерно около 1/4 лист - 10 лв. , 1 греда 10/10 поне - 12лв. и за клещи поне една дъска - 4лв. , труда е много повече , така че си е далавера.
gvladkov - специалист
Благодаря stivemaster за съвета,утре ще скоча до Бриколажа да проверя.Днес вдигнах блокчетата на целия първи етаж без трегерните,дано да пристигнат тази седмица.От днес си имаме и ограда към улицата:
Прикачен файл:
2011-03-06 16.05.35.jpg
Прикачен файл:
2011-03-06 16.06.01.jpg
Прикачен файл:
2011-03-06 16.06.38.jpg
Прикачен файл:
2011-03-06 16.06.53.jpg
Прикачен файл:
2011-03-06 16.10.16.jpg
gvladkov - специалист
Днес метнахме още 2 м3 бетон и стените са готови на 2.50 м.Другата седмица идват трегерните блокчета и започваме кофража на плочата.
gvladkov - специалист
Днес наляхме вътрешните колони
Прикачен файл:
2011-03-18 12.14.06.jpg
gvladkov - специалист
Фло написа:
stivemaster написа:
Ами гледай сега , трябва ти майстор - бригадир който да ръководи оперативно работата тъй като това не можеш да правиш ти.Той пък се е сработил с някакви хора ...... така че да вземеш случайно събрана от теб група , нищо няма да свършат.
Цената зависи от сложността , най общо казано.Интересно ми е плочата как ти я сметна конструктора безгредова или обикновена.За оформянето на сандъците на гредите отива голям труд и материал. При добре сработена бригада и класическа технология (при теб заради новостта може леко да се завиши) за 200м2 с арматурата отиват около 20 надника по колкото ги спазариш.Това се отнася за група от 6 души.

Така се и получи.Наех бригада 5 човека ,казаха ,че за три седмици ще го вдигнат.Очаквам до другата седмица да са го вдигнали вече.Спазарих се за 16 лв. на м2 разгъната площ(320 м2) с техен материал.Цената е толкова ниска заради кризата :supz: ,ето , че има и ТЯ някои добри страни .Снимки ще сложа другата седмица като позавършат кофража.
deo moni - специалист
Здрасти и аз съм от Плевен. Едно въпрошче ако може, в кое село около Плевен е стоежа? Аз също строих преди 2 години и знам как е...маи.....ката си е е.....ло. Доваршителните работи,мазилки и темподобни ми стъпиха двоино от колкото карабинара на къщата.Поздравления за смелоста, та то един мъж като не направи мъжко дете и къща за какво е живял. :respekt:
gvladkov - специалист
deo moni написа:
Здрасти и аз съм от Плевен. Едно въпрошче ако може, в кое село около Плевен е стоежа? Аз също строих преди 2 години и знам как е...маи.....ката си е е.....ло. Доваршителните работи,мазилки и темподобни ми стъпиха двоино от колкото карабинара на къщата.Поздравления за смелоста, та то един мъж като не направи мъжко дете и къща за какво е живял. :respekt:

В с.Къртожабене е къщата.Детето ми е момиче,но пък то само с момчета неможе(то напоследък май може,ама това е друга тема).
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: