• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Принципно пролетта е най-сигурно ,ама те геолозите я познават почвата кога е била наводнявана дори в момента да е суха.
VLADO66 - майстор
Явно сe нaви зa мaзe-нямa дa съжaлявaш :partyman:
timon_tg - специалист
Аз че съм навит въм навит. Въпросът е дали има смисъл, и да не излене х2 от плануваната сума. Аз като човек живял до сега само в апартаменти не мога да си представя, какво ще съхранявам в там, което ще си струва цената за изграждането му. Други - видни винари и "компотаджии" приятели ме съветват естествено с 2 ръце за мазе, защото знаят сигурно колко е удобно с него.
В крайна сметка сигурно ще отида при някой стройтел да ми каже цена с мазе и без мазе...и до където стигна - то е ясно, че ако ми се таркалят 2 чувала с пари ще си направя мазе.
sstefanov - майстор
Къща без мазе е като жена без цици! :-D
Окака Чука - специалист
И мазе, без плъхове и мухъл - пак е като жена без цици! :-D
Стефко - специалист
Окака,
Пак се оака :?
zimel - специалист
inspo написа:
Нито една стая в къщата не може да се сравнява с мазата по един критерий.
А именно- почти еднаквата температура през цялата година.
Лятото достатъно хладно да си държиш каса бира, а зимата достатъчно топло за да
не замръзнат плодове или зеленчуци.
Както биха замръзнали ако са в барака до къщата.
Да не говорим за кефа да си спретнеш работиличка в мазето близо до зимнината и винцето :-D

+1 за мазето.
mitko8103 - напреднал
Здравейте,
Аз съм на същата вълна, мисля вече втора седмица с мазе или без.
При мен ситуацията е следната парцела е в града където засторяването е ограничено по много причини, идеята ми е да построя къща на два етажа по 60кв.м и това е максимума който ми позволяват, затова ми се иска да направя мазе.
Но при мисълта че то ще ми струва колкото двата етажа отгоре се разколебавам.
Незнам дали е добре че имам 15 квадрата старо мазе зидано с камък и дали ще мога да го използвам (или поне камъка му) или трябва да правя всичко наново.
Също така си задавам и аз въпроса колко ще се оскъпи с мазе къщата при положение че кота 0 е на 60см от земята.
Благодаря на предварително.
Tsilkov - майстор
При условие ,че можеш да строиш само 60 квадрата на етаж(впрочем сигурен ли си в това) мисля няма какво да се чудиш за мазето,а да го строиш.
mitko8103 - напреднал
Tsilkov написа:
При условие ,че можеш да строиш само 60 квадрата на етаж(впрочем сигурен ли си в това) мисля няма какво да се чудиш за мазето,а да го строиш.
сигурен съм защото парцела е с особен статут и разрешават строителство само по временен член 2Х30кв.м
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "къща с мазе или без ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: