• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jekasus - майстор
Челна планка май, уламата е отдолу.
Прикачен файл:
2012-04-17 18 50 33.png
Tsilkov - майстор
jekasus написа:
Челна планка май
И капак на било става :lol: .Ама важното е ,че не е е улама и действа по съвсем друг начин.
Вадим Владимиров - специалист
PIP написа:
Винаги когато има възможност е задължително да се разминават наставките (не само при покривите). В случая, ако някое ребро е с дефекти (чворове, сърцевина и т.н. ) и наставките се паднат там при сняг, като тая зима се получава слабо място където ламперията не разпределя равномерно тежестта и се натоварват повече ребрата с наставките. Най-малкото ако има разлики в нивата разминаванията ги обират и т.н. и т.н също така, въпреки че 2м общивката е с 50лв/м2 по-евтина по същата причина е много по-лош избор пред 4 метровата, а като включим и разликата във фирата спестяването се обезмисля. При всички положения дори и всичко да е преоразмерено така не се прави.
Аз не обичам да намирам кусури на някой друг, но се надявам, че не се занимаваш професионално с покриви и не влезе в чуждите теми да си напрвиш безплатна реклама, а само споделяш какво си правил, защото ако трябваше да плащам за работата виждам още две слаби конструктивни места, които ако аз съм клиент не бих допуснал. Иначе за направи си сам е супер.
Давай, не се притеснявай. Кажи и за другите ".....още две слаби конструктивни места". И между другото, това не е ламперия в смисъла, който познават всички. Това си е най-обикновена плътна дъсчена обшивка с най-обикновени кофражни, но чисти дъски.
jekasus написа:
Челна планка май, уламата е отдолу.
Прикачен файл:
2012-04-17 18 50 33.png
Първо имаме профил между стената на капандурата и големия покрив.След това сложихме керемидите,горния профил и накрая вече страничните керемиди.
prascho - майстор
привет,

Като лайк може да изкажа мнение и аз. Не ми стана много ясно, монтажа на ламаринения покрив как се закрепва към дъсчената обшивка с паропропускливото фолио. Би трябвало да се ползва стандартно разминати вертикални и хоризонтални летви за да се повдигне на двойна скара. Всяко друго изпълнение ми се сртува неприемливо. Идеята на крайното покритие до някъде е да не пропусква директно влагата надолу към дъските, но никое покритие 100% не може да гарантира това. За това са измислили хората двойната скара и хидроизолационното/паропропускливо фолио. Ролята на вентилацията между крайното покритие и дъсчената обшивка е определяща за дълготрайния живот на един покрив. Също така не приемам, че българинът се опредля като пенкелер и разбира от всичко. Точно обратно, не разбира от нищо. Най - неприятното е, че не се вслушва в критика. Човек става професионалист в дадена област единствено когато краде всичко положително от заобикалящата го среда. Това става, чрез следене на новостите и спазване на общоприети технологии. Да може да се внасят иновации, но с покритие. Не мога да приема и изказване "до мързяме/ да го направя както трябва/", от човек който си вади хляба чрез правене на покрив.
prascho написа:
привет,

Като лайк може да изкажа мнение и аз. Не ми стана много ясно, монтажа на ламаринения покрив как се закрепва към дъсчената обшивка с паропропускливото фолио. Би трябвало да се ползва стандартно разминати вертикални и хоризонтални летви за да се повдигне на двойна скара. Всяко друго изпълнение ми се сртува неприемливо. Идеята на крайното покритие до някъде е да не пропусква директно влагата надолу към дъските, но никое покритие 100% не може да гарантира това. За това са измислили хората двойната скара и хидроизолационното/паропропускливо фолио. Ролята на вентилацията между крайното покритие и дъсчената обшивка е определяща за дълготрайния живот на един покрив. Също така не приемам, че българинът се опредля като пенкелер и разбира от всичко. Точно обратно, не разбира от нищо. Най - неприятното е, че не се вслушва в критика. Човек става професионалист в дадена област единствено когато краде всичко положително от заобикалящата го среда. Това става, чрез следене на новостите и спазване на общоприети технологии. Да може да се внасят иновации, но с покритие. Не мога да приема и изказване "до мързяме/ да го направя както трябва/", от човек който си вади хляба чрез правене на покрив.
Ще се съглася с втората половина от казаното, но с резерви.
Би ли ми казал, как се монтира покрив от цинк и мед? Защото и двата метала се използват за направа на така наречен "ламаринен покрив". Идеята на покривното покритие е да не пропуска никаква влага. Единственото покритие което не пропуска влагата е метала (може и битума, но не съм сигурен).Основната идея на двойната скара и хидроизолационното/паропропускливо фолио е да се вентилира покрива, не да се оттича водата попаднала там.Вентилирането е основната причина за намаляването на конденза при металните покриви (а и не само при тях).В конкретния случай, при височина на вълната на керемидата от 5 см, смятам че има достатъчно количество въздух, за да се намали конденза до минимум.
Другата причина е, че инвеститора сам предпочете да има плътна дъсчена обшивка вместо скара. Аз какво трябваше да направя, според теб?
prascho - майстор
Не съм казал, че дъсчената обшивка е излишна. Говорим за едно и също нещо - вентилацията спомага попадналата остатъчна влага под основното покритие да бъде отведена извън покрива и да не достигне до гредоредната конструкция. Там тя причинява най-големи беди. Много хора обаче не разбират и не знаят, че вентилацията на един покрив има едно скрито свойство, което е далеч по съществено особено за отопляем таван. Вентилацията на покрива спомага за отвеждането на голямо количество от вътрешната влажност/пари на цялата къща извън нея. Аз лично видях какво причинява "коминния ефект" върху изолационната вата. Тя просто почернява. В моя случай елиминирах липсата на вентилируемост под кермидите, като направих студен таван. Въобще не мога да разбера хората как могат да си запечатват покрива ползвайки битумни разтопяеми покрития или ОСБ плоскости. Пък като си сменят и дограмата после що избивало мухъл. Ами да спрат да дишат и да елимират вътрешната влажност. Къщата "диша" не само през стените, но и през покрива!

П.С Ако може сложете най-здравата и плътна битумна черна мушама на покрива, след това по възможност 10 камерна дограма на проозрците и една хубава облицовка от ЕПС или ХПС на стените отвън. Това, което се случва с вашите мебели отвън се случва и с вашето тяло отвътре. Понятието пасивна къща винаги се съпровожда с вентилируемост. Мислете как ще я постигнете.
Последна промяна от prascho на пет апр 20, 2012 10:20 pm, променено общо 3 пъти.
jekasus - майстор
Вадим, как е снадката между редовете на този тип керемиди, че не съм пипал такова нещо, но пък съм як фен на на ламаринен покрив.
Малко се забавих докато намеря по-подходяща
Прикачен файл:
P1060668_1.jpg
Или на тази, вижда се по-добре
Прикачен файл:
Picture 185.jpg
Последна промяна от Вадим Владимиров на пет апр 20, 2012 10:31 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Дайте съвет за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: