jekasus написа:Челна планка майИ капак на било става

PIP написа:Винаги когато има възможност е задължително да се разминават наставките (не само при покривите). В случая, ако някое ребро е с дефекти (чворове, сърцевина и т.н. ) и наставките се паднат там при сняг, като тая зима се получава слабо място където ламперията не разпределя равномерно тежестта и се натоварват повече ребрата с наставките. Най-малкото ако има разлики в нивата разминаванията ги обират и т.н. и т.н също така, въпреки че 2м общивката е с 50лв/м2 по-евтина по същата причина е много по-лош избор пред 4 метровата, а като включим и разликата във фирата спестяването се обезмисля. При всички положения дори и всичко да е преоразмерено така не се прави.Давай, не се притеснявай. Кажи и за другите ".....още две слаби конструктивни места". И между другото, това не е ламперия в смисъла, който познават всички. Това си е най-обикновена плътна дъсчена обшивка с най-обикновени кофражни, но чисти дъски.
Аз не обичам да намирам кусури на някой друг, но се надявам, че не се занимаваш професионално с покриви и не влезе в чуждите теми да си напрвиш безплатна реклама, а само споделяш какво си правил, защото ако трябваше да плащам за работата виждам още две слаби конструктивни места, които ако аз съм клиент не бих допуснал. Иначе за направи си сам е супер.
jekasus написа:Челна планка май, уламата е отдолу.Първо имаме профил между стената на капандурата и големия покрив.След това сложихме керемидите,горния профил и накрая вече страничните керемиди.Прикачен файл:2012-04-17 18 50 33.png
prascho написа:привет,Ще се съглася с втората половина от казаното, но с резерви.
Като лайк може да изкажа мнение и аз. Не ми стана много ясно, монтажа на ламаринения покрив как се закрепва към дъсчената обшивка с паропропускливото фолио. Би трябвало да се ползва стандартно разминати вертикални и хоризонтални летви за да се повдигне на двойна скара. Всяко друго изпълнение ми се сртува неприемливо. Идеята на крайното покритие до някъде е да не пропусква директно влагата надолу към дъските, но никое покритие 100% не може да гарантира това. За това са измислили хората двойната скара и хидроизолационното/паропропускливо фолио. Ролята на вентилацията между крайното покритие и дъсчената обшивка е определяща за дълготрайния живот на един покрив. Също така не приемам, че българинът се опредля като пенкелер и разбира от всичко. Точно обратно, не разбира от нищо. Най - неприятното е, че не се вслушва в критика. Човек става професионалист в дадена област единствено когато краде всичко положително от заобикалящата го среда. Това става, чрез следене на новостите и спазване на общоприети технологии. Да може да се внасят иновации, но с покритие. Не мога да приема и изказване "до мързяме/ да го направя както трябва/", от човек който си вади хляба чрез правене на покрив.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: