• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Както писахте за делителите, явно са любим похват за застраховане и за надуване на цената.
На мен много ми вадят очите и сега не мога да се разбера за нещо с една потенциална фирма. Искам съвет от вас:
За балконска врата с размери 90х200см, цвят тъмен дъб и троен пакет 3х4мм стъкла ( демек 30кг/кв.м.) искат да слагат делител. Еми не искам делител, а те казват че ако не сложат нямало да важи гаранцията. Защо бягат от отговорност, смятам че това не е непостижимо и без делител...или не съм прав.

Също и за Фолксвагена който е 218 ширина на 250 висок. Отваряемата част е наполовина, т.е. 109см на 250. И там искат хоризонтален делител да слагат. Е затова ли струва 1000+ лв обкова, че да я насека тая врата като на затвор?

Аз ли съм крив или нещо...
VLADO66 - майстор
Делителя не държи крилото,както съм писал и преди-стъклопакета го държи, стига да е поставен правилно с ками.
radius - майстор
Е тогава за какво искат делител?
Нали и делителя има шина, да не е от тази гледна точка.
Иначе ми предлагат за фолксвагена или да е от дебел вратен профил (+130лв.) или лепене на стъклото за профила ( +180лв). Все неприемливи варианти за мен. Специално на фолксвагена се чудя има ли какво да му увисне, нали отдолу е подпрян и от двете страни?
Tsilkov - майстор
radius написа:
че да я насека тая врата като на затвор?
И аз всеки път се питам същото нещо :? .Постепенно почвам да мисля ,че нещо аз съм повреден :shock:
gvladkov - специалист
Прикачен файл:
2012-02-26 18.01.21.jpg
На големия прозорец крилото е 80/210,на малкия има делител за да не се свие.
Прикачен файл:
2012-02-26 18.01.51.jpg
Всички балконски врати са ми 90/200 с троен стъклопакет 4/5/4 мм 32 кг/м2.

Много е важно дали е широк делителя и желязото да е 1,5-1,8мм поне.
comunikator - специалист
Искайте да ви монтират крило 2000/800 цветно (тъмен дъб,златен дъб,махагон) без делител на страна на която пече 2-3 часа на ден слънце и след няколко дни ще Ви видя как оревавате във форума: "Вратата не ми се затваря" :cool:
radius - майстор
Какво помага делителя (хоризонтален) за разширението във вертикална посока? Той дели стъклопакета, но профила който е вертикален и дълъг 2000мм, пак си е толкова дълъг и ще се удължава пак толкова. Не е ли така или нещо не ми е ясно?
Че имам и врати 900х2150.
За Фолксвагена не казвате може ли да увисне, че и там да трябва делител?

Владков, мерси че си показал нагледно. Какво имаш предвид да се свие малки прозорец и затова да му трябва делител?
gvladkov - специалист
От линейните разширения и от нагряването.За това си поръчах бяла дограма.Найстина кафявата акумулира много топлина и доста се разширява и свива,пък е и доста ангажиращ цвета за обзавеждането спрямо дограмата.Бяло върви на всичко.
Tsilkov - майстор
radius написа:
Той дели стъклопакета, но профила който е вертикален и дълъг 2000мм, пак си е толкова дълъг и ще се удължава пак толкова. Не е ли така или нещо не ми е ясно?
Делителя го придържа да не се извива като лък и да заклинва вратата.Аз лично просто бих си я поръчал в бяло вместо прозорците да са ми "пандизчийски",да дам още пари и по дограмата да има допълнителни сглобки които след време да доведат до проблем.Освен това на южната фасада си се слага слънцезащита така или иначе щото иначе лятото не се живее.

P.S.В блока ми имам врата 80/230 см. която хем заклинваше ,хем провисваше. Виках дограмаджиите(на строителя) няколко пъти да я оправят и те все това ми викаха ,че проблема е че няма делител.Вече се бях премирил ,че ще слагам.Доиде друг дограмаджия (щото на предишните реших ,че няма да им давам пари за делител :lol: ) и се оказа първо ,че е монтирана дограма с размер по-голям от този в зида и сега касата е на "вътрешен лък" и къвто и делител да сложа все ще заклинва.След това като отвори стъклодържателите да я "пооправи колкото може" се оказа ,че дограмата не е "разпъната" и няма нито една вложка между стъклопакета и профила та за това е увисвала и тука делителя няма никво отношение.
radius - майстор
Аз едно нещо да искам за кеф в тази къща ( т. дъб) и вие искате да ме откажете. :?
Монтирахме с един приятел и гаражна врата в цвят т.дъб, така че ще трябва да мисля в посока приемане на някои делители...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: