• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
ArturDent написа:
и по груби сметки ми излезе с 30%~50% по скъпо отколкото би ми струвала двуетажна такава
Ако беше построил двуетажна щеше да си викаш същото ама за едноетажна :lol: Така че хич не съжалявай :wink:
boqnkov написа:
около 90 кв.
Тия неща дето ги искаш като помещения ням ада ти се съберат в тая квадратура
boqnkov написа:
с ивични основи
Ако терена ти е наклонен (а от опит знам че като заснеме геодезиста винаги излиза такъв :lol: ) ще е по-добре да правиш стъпки за да не нахакаш бетон за един мавзолеи. Така или иначе това е даденост - конструкторът ти ще те уведоми като му дойде времето.
VLADO66 - майстор
Също така масивността на основите зависи от типа на консруткцията на сградата-при сглобяемото строителство основата е по-лека и съответно по-евтина.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zx-KUjepyZo[/youtube]
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Също така масивността на основите зависи от типа на консруткцията на сградата-при сглобяемото строителство основата е по-лека и съответно по-евтина.
За съжаление опита ми сочи ,че масивността(от там и цената) на основите при едно/двуетажни сгради зависи основно от денивелацията на терена. При по-лека конструкция отгоре малко намалява количеството на желязото, но това е почти нищо на фона на цялата сметка- бетон, кофражи, труд, тръби си остават.
При скелетни сгради (дървени или метални) по лесно става хидроизолацията, понеже няма непрекъснат бетон - след плочата полагаш една битумна мушама на газопламъчно и нагоре строиш :)

По този начин единствено можеш да пестиш основи :
http://www.archdaily.com/344350/muebles ... quitectos/
boqnkov - специалист
Артър, явно нещо не си видял. Питането ми беше дали 60кв. двуетажна или 90 - 100 едноетажна. Tsilkov ми казва, че едноетажна е по - добре. Ти ми казваш, че двуетажна е по - евтино. Предполагам, че истината е някъде там... :) т.е. еднакво и в двата случая и да избера каквото ми е на сърце.
Gadnyara - специалист
Но да не забравяме истината, която @ArturDent казва
имах едно на ум че след 10-20 години хич няма да ми се катерят стълби.
На практика след време ще се окаже, че сте построили 2х60кв.м, а живеете в половината от тях.
Тогава кое е по-изгодно :?
VLADO66 - майстор
Аз като гледам параметрите на парцела-като извадим 5м. от дъното и 5м :? /това ПУП ще каже/ от уличната регулационна линия и извадим едни 4м.от север/кола +подход за входа/ къщата става 8м. изток запад,на 10-12м. север-юг и остават 12 -14м за двор което е горе-долу нормално.Ако се прави на един етаж/което е и моето предпочитание/ няма да има никаква визуална разлика както и чувството на комфорт на обитание ще е същото какъвто и тип строителство да се използва.
Tsilkov - майстор
Gadnyara написа:
На практика след време ще се окаже, че сте построили 2х60кв.м, а живеете в половината от тях.
То така става обикновено още дори преди въпросните 10-20 години.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
Gadnyara написа:
То така става обикновено още дори преди въпросните 10-20 години.
Ами да - вървете в кое да е село.
Триетажни къщи (за децата) и към тях "лятна" кухня, пристройка за ... а на горните етажи - паяци.
boqnkov - специалист
Само забрави да споменеш, че цялата триетажна къща стои празна и се живее в лятната кухня. Работя в град от селски тип и наистина е така. Събота и неделя понахвърлях на компа как виждам нещата и горе долу се получи добре. Всичко излезе 95 кв. застроена площ. Включва хол, 2 спални, кухня с трапезария,мокро и склад на едно, една самостоятелна тоалетна и една баня с тоалетна. Утре ще постна 1 2 файла с това какво съм сътворил. А другата събота и неделя ще разиграя варианта двуетажна, но нещо не ми е на сърце. Имам и още въпроси, но те ще са след като постна картинките.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27

Тема "Едноетажна или двуетажна къща?... или пък сглобяема..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: