• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitron - специалист
Не смятайте, какво сте дали. А вижте с какво направихте компромис. Евала на тези ,които сами си правят ремонтите на покрива. Труда е тежък и то доста. Но да се биеш в гърдите, че евтино ти е излязъл покрива, най-малкото е некоректно към другите.[/quote]

Много добре казано от колегата Вадим и тук съм напълно съгласен с теб.Вярно че аз нямам и 5 мин. време на покрив но съм правил метална конструкция която е горе долу със същата трудност
schuldiner - майстор
mitron, недей да скромничиш. Дървената конструкция не е по-сложна от металната, в никакъв случай! Обаче ти обърнаха внимание, че нямаш проектант. Като разкопаха основите, някой гледа ли ги в какво състояние са и какви са? Колоните със съответните хоризонтални елементи аз не мога да кажа къде и какви, предполагам и ти не можеш. Сбърканата дървения по покрива няма да ти повреди конструкцията на къщата, ама бетонът може, и още как!
Накратко редът е следният:
1. Обследване на конструкцията на сградата.
2. Проект за укрепване, отчитащ плочата и новия покрив.
3. Изпълнение на бетоновите работи и приемане от проектанта.
4. По частта на проекта за покрива се изготвя спецификация на материалите - това, за което колегите говорят - най-общо казано избира се вид покрив, какви и колко са материалите, технология на изработка... Тук имаш по-голяма свобода сам да решаваш.
5. Трудът е функция на материалите и времето за изработка, а не на квадратурата на къщата или на доходите ти, за да се смята на кв.м. или като закръглена сума. Т.е. ако имаш разбивка на строителните етапи с нужните материали, за всяка може да получиш и цена за труд. Съответно да прецениш кое ще правиш сам, кое със специалист или, както казва Вадим, какъв компромис може да допуснеш.

Та така - като изпълниш 1,2 и 3, може да посъбереш мнения за 4, а оттам да решаваш за 5. Отсега е рано да се говори за цената на покрива. Но може да се тръгне по обратния път - от някаква сума за някаква квадратура да се изведе някаква цена за изработка...
ring - напреднал
Писах по темата само, за да потвърдя написаните преди мен цени.
Наистина съм горд с направения покрив- мой си е, аз съм си го правил и знам, че е по-добър от 99% от покривите в България. Стария покрив беше на 60 години, така че новия трябва да издържи поне още 100 :) . Относно компромисите- те са част от ежедневието- тежко му на този, който не може да ги прави :)
Покривът наистина е 6-скатен, новата дървесина съм я обработил с масло и нафта, а старата (гредите на каратавана) с препарат, бетонов пояс ми се вижда излишен (къщата няма бетонни колони), ламарината е само поцинкована, билата са измазвани (не ми се даваха допълнително 350 лв за сухо било- бях си заделил бюджет 5000 лв, а излезна 6).
Общо взето съм изпълнил препоръките на Брамак за направа на покрив.
vk - специалист
Е, това което казва ring е интересно. Но много хора ги мързи да извършат този сериозен обем работа, затуй ще трябва да платят двойно на 6 хилки.
От друга страна погледнато ring е заработил 6 хилки, за 15 дни. Едва ли е лесно да се изкарат такива пари за толкова време. Без да е получил приходи, той е съкратил разходи.
Междувременно, получих оферта за летви 3 на 4см за 0.50 лв/метър.
Вадим Владимиров - специалист
Значи, пишем
Летви 3/4 =0,50 ст/м
VLADO66 - майстор
Вадим Владимиров написа:
Значи, пишем
Летви 3/4 =0,50 ст/м
:-" :group3g: :prayer:
Вадим Владимиров - специалист
Така се започва. Стъпка по стъпка!
ring - напреднал
6000 за 15 дни!!! :rock:
Трудът е изключително много и е много тежък. 15 дни на покрив при 30- 40 градуса жега. И това е без свалянето на стария покрив и качването на новите керемиди, което беше направено с помощта на още 5 човека за общо 5-6 часа. Това е без предварителната подготовка 5-6 месеца на проучване, обучение, пресмятане. Това е без 1 месец по-ранно закупуване и обработка на материала.
Все пак ще ви дам подробни ценови разчети.
Прикачен файл:
село покрив.rar
Само за дървения материал нещата са по-неясни, но другото е точно.
(22.18 KиБ) Свален 333 пъти
mitron - специалист
suhuldiner така ми говориш за тая плоча че чак ме хваща страх.Естествено че ще се консултирам с проектант за тази работа да ми направи проект и опис на материалите.Сега съм дал плана на къщата на един архитект(бил един от главните архитекти на София) да видим той какво ще измисли.Колкото до основите мисля че не са от бетон,а от каменна зидария на снимките се вижда че приземния етаж е изграден от камък гранит 100%
vk - специалист
ring, браво човеко, така се правят нещата.
но такъв разчет дори фирмите не ти изкарват. може би някъде дават.
Ти като гледам по перата на отчета - всички неща си направил, то са мембрани, изолации, за птици
Тези цени са за 2011 год. пролетта ?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: