• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
prascho - майстор
Мерси. Баща ми изкопа половин чувал бяла мозайка ситна фракция подобно на керамзита. Предполагам разтворът става хомогенна смес, която се нанася равномерно. Идеята е дали мозайката се поставя по в средата докато в края цимент или е еднородно.

П.С. Егати сезона. В 18 е тъмно :(. Човек нищо не може да си свърши вкъщи след работа....
VLADO66 - майстор
Правиш си бъркалце като в средата слагаш цимента,дозираш водата внимателно/лесно пробива бъркалото/като постепенно вкарваш мозайка от периферията към центъра.Като стане купчинка я пребъркваш с още вода за да стане като рядък бетон.След като втаса,мозайката леко дърпа и разтвора става малко по-гъст.
ArturDent - Почти Безобиден
Моята шапка я отляхме на земята и после я качихме на комина.
Кофража - от ГК. Такова имахме под ръка ...
prascho - майстор
привет,

Вчера направих кофража на шапката, арматурата и я наляхме. Оказа се, че за малко не ми достигна мозайката и се наложи да забъркаме една кофа с мозайка и пясък ама нямаше начин. В 17 часа при полуналята шапка къде да ходи човек....

Колко време трябва да престой кофража преди да го демонтирам? Около седмица?
VLADO66 - майстор
Да,най-малко няколко дена.Ако декофрираш по-рано може да се отчупят ръбчета.
prascho - майстор
Лошо, днес махнах двете бетонни коминни тела в мазето в близост до плочата, тъй като ми се стори, че отворът е намален. Има изместване между мазето и етажа. Коминните тела в мазето за единични и тънкостенни /2см/. Ще ги разбия и ще изместя комина за да намаля разликата с етажа. Но се отвори нов проблем. Има гадни мазни черни наслоявания по вътрешността на коминните тела. Горе долу до 1 см по стените. Имам притеснения да не се прехвърлят върху новите кюнци пък ще е хубаво да ги махна преди отоплителния сезон. С една гъвкава шина разчовърках, но тя е само 2 м. Питането ми е:

От къде мога да си взема телена четка ф16-18 и 5 м гъвкави пламасови пръти, които се наставят? Система на коминочистач :). От днес може да се броя и за такъв.

Поздрави.
ivanovbg - майстор
Аз бях правил подобно за бабата от пластмасовите тръби за водопровода като ги наставях с муфи и винторезка. На първата закрекпвах това - http://www.tashev-galving.com/132+SIT+2 ... 0%BA%D0%B0
prascho - майстор
Идеята не е лоша. Не знам какво е винторезка, но с две PPR тръби, две муфи с вградена метална резба и един нипел може да стане.

П.С Аз обмислях вариант с още едно парче шина удължено към това в комина посредством отвори и два болта.
prascho - майстор
Инструментът не е лош :). Но аз имам поялник. Тъй де гледам от мойта камбанария. Като цяло за 40-50 лв може да се направи система за почистване. Средствата се оправдават след първото такова.

Днес погледнах, че баща ми има разни четки с резба с малък диаметър за почистване на гилзи и ребра вътре в котела. Но на ф180 дали ще се намери четка с резба?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "подмяна на комин - технология и материали?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: