• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
проект на къщата: .......лв. (отново не пиша сумата, защото е много относително).... да речем: 2500 лв.
Верно е плаваща сумата (плюс - минус 5 лева) ама няма да сгрешиш ако го броиш 20 лв. на квадрат - ако излезне по-малко се радваш и така. Има и такса за самото строително разрешение и после за откриване на площадката.
boqnkov - специалист
Имам един въпрос относно верандата... Кота нула ми е 50 см от терена. Верандата е дадена на нивото на общия цокъл. Обаче аз искам над нея да няма твърд покрив с керемиди ами да е или нещо като пергола или някаква по - красива конструкция с тента. Това го искам за да може слънцето да ми е "приятел" целогодишно. Всичко хубаво, ама сега ми идва на акъла, зимата като вали сняг или дъжд какво става? Все едно вали пред вратите на хола и на кухнята. Дъждовните капки ще се плискат доста нагоре. Трябва ли да взема някакви мерки? Да изнеса покрива по - напред? Или да смъкна нивото на верандата с 1 2 стъпала...
VLADO66 - майстор
На моята южна тераса съм направил навес от поликарбонат опал.Снега си се свлича безпрепятсвано,конструкцията е лека и млечното бяло вкарва много светлина в хола като същевременно го предпазва от прегряване през лятото.
boqnkov - специалист
Нещо такова ли имаш в предвид? Това не се ли напича ли много през лятото?

Прикачен файл

DSC01900.JPG
VLADO66 - майстор
Това имам впредвид,но на снимката е прозрачен а моя е бял.Също така моя е по-прост, с колонки, малко в стила на форума :)
boqnkov - специалист
Относно хидроизолацията: основите ми са дадени на 90см от терена надолу. Над терена кота 0 е на 50см. Плитки подпочвени води няма. Наклон на терена няма. Просто не искам мухъл в стаите. Зидария с поротерм лайт (ако е от значение). Външната изолация смятам да е 12см епс. Кой ми е най - евтиния вариант за хидроизолация на къщата и рационално решение ли е? (финансите са по - ограничени) Топлоизолация на основите мога ли да сложа на по - късен етап (хпс)? Няма мазе. Ивични основи. Изобщо ще се радвам на всякакви съвети относно грубия строеж т.е. такива неща, които могат да се направят САМО по време на грубия строеж. Не след него да си чукам главата и да си казвам "ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХ"
P.S. Знам, че последното е невъзможно, но поне да не са брутални грешки.
VLADO66 - майстор
Най икономично можеш да минеш с използването на водоплътен бетон при основите и първа плоча и мазана хидроизолациа от сорта на Хидрозол и Изоеласт.Топлоизолацията на основите се слага върху хидроизолацията преди да се направи обратния насип,XPS-а предпазва хидрото от нараняване и пробив.
boqnkov - специалист
Значи няма да мина само с водоплътен бетон... :? От написаното:
Хидрозол и Изоеласт или Хидрозол или Изоеласт ? (освен водоплътен бетон)
VLADO66 - майстор
boqnkov написа:
Значи няма да мина само с водоплътен бетон... :? От написаното:
Хидрозол и Изоеласт или Хидрозол или Изоеласт ? (освен водоплътен бетон)
Или.Не е добре да минеш само с водоплътен бетон защото бетона корозира.
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Най икономично можеш да минеш с използването на водоплътен бетон при основите и първа плоча
Първа плоча можеш да я минеш само с несортиран трошен камък и найлон, че хубавите добавки за водоплътност са 50 лева на кубик - това ако си без сутерен де.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: