• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
molt - специалист
Има да сложим още на единия скат фолио,летви,керемиди и ще почиваме/зазимим обекта.
Не VLADO66 аз 100-200 тухли само сложих да мога след това да викам , че съм зидал къща :lol: .Бащата на жена ми и неговия баща зидаха.Главно аз/общак/ и дедата /майстор/ я направихме от 23.07.2014 и с малко помощ от време на време разбира се.
Топлоизолация над плочата ще сложа.Хидроизолация ще има от мембраната която сложих под 1 плоча и по стените както и дренаж и водата мисля от улуците да вкарам в канализацията.А терена да се терасира.
Под плочата има пръст 40см. , баластра /доста едра/ пак 40см и 10см ситен чакъл които леко го трамбовахме и сложихме мембраната.
Дневната ще е на първия етаж както и едната спалня на втория ще има още две спални, като едната и на мен много ми харесва как стана.А за гледката нищо не си видял ще кача снимки скоро от работата по къщата и ще покажа какво се вижда от "втория" етаж.
За зидарията така е без пари за работа по къщата си е супер.Може и тефтерчето с разходите да кача.Там съм писал всички пари да сега които съм дал за всичко.
Tsilkov - майстор
Хубава мазана хидроизолация с ленти по ръбовете, поне 10 см. XPS, армирана замазка по възможност с добавка за водоплътност и накрая качествени плочки с висок цокъл и хубава фуга с дебелина 5-10 мм. Как ще я отводняваш - сифон, барбакан, къде?
molt - специалист
Под хубава мазана хидроизолация какво разбираш?
Има 4 отвора 10х10 които трябва да се избият /останали в гредата за да я стегнем като наливамехме/

Все още не мога да намеря време да кача всички снимки от строежа :evil:

Нещо което забравих да спомена преди.Нивото на покрива не позволява да се прави много дебела замаска .От столицата до бетонната плоча е 195 см. ако не бъркам.Така , че ще трябва да събера замаска,ХИ,фаянс и рамка на вратата трябва да предвидя.Ще се получи малко ниско , но все пак е врата за тераса от спалня.Аз ще си излизам и жена ми и детето и .... :-D
Tsilkov - майстор
molt написа:
Под хубава мазана хидроизолация какво разбираш?
От добър производител (Isomax, Mapei, Ardex, Sika......), в срок на годност, положена в съответствие с изискванията на прозиводителя (ленти по ъглите, в подходящи атмосферни условия, армировъчна мрежа ако се налага, с необходимата дебелина и пластове, със запасяване към воронката/барбакана).
molt написа:
Така , че ще трябва да събера замаска,ХИ,фаянс и рамка на вратата трябва да предвидя.
Нали сам осъзнаваш , че нещата няма да се получат както трябва? Просто е трябвало да направиш капандура или друга покривна конфигурация.
molt - специалист
Стигнах до дограмата.И искам съвет коя да избера.Предлагат ми два вида дограма с еднакъв стъклопакет четири сезона/бяло/ка , като само камерите в профила са различни
-едната е 5 камерна
-другата 8 камерна
Разликата в цената е 900 лв. повече за 8 камерната /стъклопакета на 8 камерната е 4см., а на 5 камерната 3,2см./.Какво ще ме посъветвате да избера ?

п.с. не пиша марка нарочно.Цялата ли да е пвц или да сложа на тази тераса алуминиева/терасата е с югозападно изложение/.

Терасата има 4 см. фибран , 5 см замаска и над нея шпакловка с теракол.Така ще го оставя за зимата може и малко да покрия с найлон.Напролет ще слагам хидроизолация отгоре и плочки.
bota156 - специалист
Броя на камерите няма никакво значение.
И по евтиния вариант е излишен лукс - няма да духа от дограмата, а от стените ти, дето са зидани като за ... свинарник.
Не мога по никакъв начин да те разбера - ще дадеш 100к за тази къща и да спестиш 2-3к от тухлите дето после доста ядове ще имаш
molt - специалист
bota156 написа:
Броя на камерите няма никакво значение.
И по евтиния вариант е излишен лукс - няма да духа от дограмата, а от стените ти, дето са зидани като за ... свинарник.
Не мога по никакъв начин да те разбера - ще дадеш 100к за тази къща и да спестиш 2-3к от тухлите дето после доста ядове ще имаш
Вече сложих дограма 8 камерната.И не мисля че е излишен лукс.
А това със свинарника малко ме обижда.Ако прочетеш цялата тема ще разбереш защо.
Нямам намерения да давам 100к за къщата а да кажем към 50к.
pipilica - майстор
Не се обиждай на зидария щото и аз бера ядове с кофти зидария, да минем по тънката лайсна и те тека. Земи нафукай пеня по дупките и тогава мажи, ако ще мажеш, или слагай вънкашна изолация.
vsterev - специалист
Това с пяната не е много добра идея, след като сложиш мазилката има опасност от напукване, там където е било пълнено с пяна, особено ако изпълваш по-големи дупки. По-добрия вариант е със зидарски разтвор да зе запълва, ако има големи процепи да се уплътнява с фибран и после от двете страни да се запълни отново със зидарски разтвор. Виждал съм как се пука мазилката, когато е положена върху пяна.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Едноетажна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: