• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
EDI написа:
А, и за боята.Преди това през 2002 година бабата пазари едни майстори и те направиха една частична изолация на моя етаж-това преди да ида да живея там.Та варианта беше силно икономичен, то и бабата толкова разбира.Правена е с СМ10, грунд и отгоре с български фасаген.Ами още я бива, макар вече да има пукнатини тук там.Иначе боичката си държи безпроблемно.
Аз съм се спрял на този вариант :wink:
Пък нека "си събирам мазилката на люспи"
На 2 от стените никога няма да грее слънце...
На едната от "огряните" се замислям за дървен сайдинг, защото е малка(има голяма дървена дограма на нея). Проблема при дървеният сайдинг, който ме притеснява мен е по скоро поддръжката.
За другата огряна стена и НЕ огряните се замислям да скоча до завода за Силиконова фасадна боя на Лакпром - и каквото сабя покаже.
Постройката е ниска с доста прозорци и врати+ цокъл от камък и мога да си нанеса каквото поискам по всяко време на огряната стена :wink:
BLUEPUPIL - майстор
Фитилчо написа:
Постройката е ниска ........ и мога да си нанеса каквото поискам по всяко време
Затуй Ви думам- Стройте едноетажни къщи- подовата плоча и да провисне не е болка за умиране (освен ако не сте си закопали част от парите в мазе); земетръса не ви притеснява; между две ракии, скачате на масата, оттам на покрива и без да ви е страх ,че ще паднете (щото е високо не повече от 3.5 метра) виртуозно си сменяте счупената керемида. Челните дъски, улуците, фасадите, прозорците и пр. са лесно достъпни и ако сте мераклия в стил направи сам, при подходящ повод-например когото ви ядоса жената,се втурвате навън грабвате подходящите инструменти/материали и почвате да правите нещо по къщата. След няколко минутна работа, започвате да чувствате как едно блажено чувство на спокойствие и удовлетвореност обхваща душата ви, породено от психологическото състояние носещо названието-чувство за контрол над ситуацията- в случая над фасадите и покрива на вашата къща без да сте зависими от скъпи скелета и пишман майстори.
Фитилчо - майстор
BLUEPUPIL написа:
виртуозно си сменяте счупената керемида.
И това съм гледал да го избегна - спрях се на метални керемиди :wink:
prascho - майстор
Аз ползвам предимно лепила на Баумит - Клебешпахтел /Старт контакт по ново му/. Наскоро лепих плочки с Топ Флекс. Лепилата им са хубави и както се спомена в темата до тук: минимум за качество в България.

Максимум може да се приеме всичко, което не се произвежда от българска ръка /където пипнем обикновено след време съсипваме/. Пример: материалите на Ардекс.

Материалите на Ангро не съм ползвал, не възнамерявам да ползвам и не бих препоръчал. Складът е срещу нас и хич не харесвам маркетинговата им стратегия. На 30 м2 са събрани 30 мацки от провинцията, видимо незапознати с материалите, които се продават. С мили очи и отворено деколте да се привличат клиенти. Това е единствения склад в София, при когото не се дават цени на материалите по телефона. Все едно ще им изядеж хляба. Трябва лично да се разкараш до боговете за да вземеш информация. Безумие. За какъв бизнес и конкуренция говорим. Убеден съм, че на майсторите им се дават висок процент отстъпка. Натискат се да ти пробутат материалите на Ангро за да ударят келепира от материала и да си го приберат в джоба.

П.П. Относно металните кермиди. След вихрушката се качих на покрива. на кермидите им нямаше нищо, но обшивката на двата покривни прозорци Велукс изглежда малко на посинял гъз :). Леко е станала на вълни. Та ако са метални кермиди, то ще е хубаво да е по-дебела ламарина.
Последна промяна от prascho на нед юли 13, 2014 9:34 pm, променено общо 2 пъти.
Вадим Владимиров - специалист
Бих казал обратното. Обшивките на Velux са от тънка алуминиева ламарина. Така че всички претенции към производителя на прозорците.
prascho - майстор
Гаранция франция. Купени преди 5-6 години и аз не си спомням от кого. Производител да търсиш за малко вдлъбнати къде бе. То разправията само ще отнеме 2-3 години. Хубавото на Велукса е, че нещата са разделени. Обшивка и основка част /прозорец/. За сега вдлъбнатините не пречат на функционалността.
Фитилчо - майстор
Обшивките за моите велукси са 39 паунда на парче, та не е болка за умиране, а са от големите хем - 1340х1400. Само не зная с какви джамове са купувани, че има армирани и обикновенни.
От друга страна един дистанциран плексиглас над джама би успокоил чудесно нещата. :wink:

Прасчо, колко са ти дебели металните керемиди. 0.4 или 0.5 ?

Вадиме, скоро ще се чуем и видим, на последната права съм с тия докименти :rolleyes: :wink:
prascho - майстор
Аз не съм с метални кермиди. Обикновени керамично-бетонни са. Мизия ли бяха...не помня. Но нямаше произшествия след градушката.
Tsilkov - майстор
Като си говорим за вентилируеми фасади и метални керемиди :
Изображение
Фитилчо - майстор
Ееее НЕ, това вече е прекалено .... :lol:

Тва прилича на църква на някоя секта :weedman:
:lol: :lol: :lol:

Долната част дърво ли е?

Тя ми харесва, ама тва с металните керемиди по стената е много смешно :rock:
  • 1
  • 4
  • 5