• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
l_grigorov - помощник
Мдаааа, тази в началото реторична дискусия има опасност да прерастне в нещо което е извън добрия тон и обоснованата дискусия в която някои казват се раждала истината...
Както и да е. И аз да споделя своето намерение да си издигна семейно огнище, но тъй като съм голям почитател на мазетата (или по-точно избите :-D ), смятам да е леко вкопана в земята. Към момента сериозно ме занимава идеята за градеж с дялан камък, съответно със всичките му прибавени хидроизолации, дренажи и др. С цел да се усети и севременността на конструкцията (поне на този етап) съм се спрял на изграждане на стоманени носещи греди директно върху каменния градеж, които греди ще са и носещи за първия етаж. Първия етаж (ако устискам) смятам да продължа с каменния градеж, като с цел да си спестя известни разходи (не че дотука само не са достатъчно големи) вътрешните интериорни стени ще са по метода на сухо строителство и самостоятелно изграждане. Покрива ще е изцяло дървена конструкция (паро и хидроизолация) с минерална вата. Колебая се за завършващото покритие (ондулин, керемиди...).
Най-важното в цялата ситуация е че съм след етап закупуване на подходящ парцел. На мястото има стара къща, чиито приземен етаж (вкопан на около 1,5 - 1,8 м, без плоча)е каменен градеж с кал, а първия съответно кирпич, но това ще е в историята... след време.
Дайте мнения относно каменния градеж (говорим за около 90 кв.м. на етаж). Освен, че е голям майсторлък да се направи подобно нещо.
П.С. Това е разбира се само една идея, неразисквана с архитект или други компетентни лица.
nasko8 - помощник
za devethttp://www.sidenor.gr/Products.aspx?productsid ... =8&lang=GR po rixter ne znam koq sgrada 6te izdarji no vij tuk tova e dosta zdravo[/url]
Стефан - майстор
С риск отново да си навлека неприятности, ще кажа, че няма да намериш архитект за твоя замисъл. И проекта няма да мине в общината. Те не са учили за каменна зидария, а железобетон. Не са виновни те, а системата на образование.
Това каменни мостове, Колю Фичето, пирамидите - ряпа да ядат. Те не съществуват. :lol:
mena - напреднал
Teodor80 написа:
Здравейте,така ли не се намери един да каже:-строих това и това ето снимки излезе ми еди колко си.Ви в момента се карате за работата на архитекта-ми негова си е без него не става такаче ще се плаща.Хайде дано някой каже нещо защото съм на две.Да си купя някой бордей и да го дооправям или да си построя нова къща което ще е по добре ама имам място извън града и е кофти комуникация не е като сега живея на центъра в Добрич ама в блок.И се двуомя какво да правя.
здравей мога да ти кажа всичко колко струва от първата копка до последната керемида на Брамак сама си наблюдавах майсторите не беше фирма питай
mena - напреднал
Gandalf написа:
Ще те помоля като не разбираш нещо да не го коментираш.
Мога да кажа и по-силни думи, но не иска да падам до твоето
ниво.
Не разбра ли най-накрая като си "натрупал" опит, че нормите в проектирането са равносилни на закон, и че който не ги спазва
може да бъде съден.
Ти прави каквото си искаш, построй си къщичката и се моли армировката да е достатъчно, че лошото се случва само веднъж.

здравей ..във връзка което каза само ще поясня че аз платих 7000 лв. за пълен проект на къща а в последствие се оказа че в 12 -те папки които получих работата на архитекта беше наполовина.пример за ел инсталациа- поставена по една крушка в средата на всяка стая ???някой да ме е питал по време на проекта какво ще ми е осветлението за да се заложат на скцата кой кабел за къде и през къде ...после арматурата зададена от конструктора бе6е наполовина по малко ??? интересно аз за какво плашам за проект ???
mena - напреднал
Gandalf написа:
Ще те помоля като не разбираш нещо да не го коментираш.

нивои по-силни д.Мога да кажа уми, но не иска да падам до твоето
Не разбра ли най-накрая като си "натрупал" опит, че нормите в проектирането са равносилни на закон, и че който не ги спазва
може да бъде съден.
Ти прави каквото си искаш, построй си къщичката и се моли армировката да е достатъчно, че лошото се случва само веднъж.

здравей ..във връзка което каза само ще поясня че аз платих 7000 лв. за пълен проект на къща а в последствие се оказа че в 12 -те папки които получих работата на архитекта беше наполовина.пример за ел инсталациа- поставена по една крушка в средата на всяка стая ???някой да ме е питал по време на проекта какво ще ми е осветлението за да се заложат на скцата кой кабел за къде и през къде ...после арматурата зададена от конструктора бе6е наполовина по малко ??? интересно аз за какво плашам за проект ???
Dessi2026 - специалист
Вероятно този спор няма да промени нищо - всеки си остава на своето мнение - което пък го прави безпредметно заяждане... :?

По отношение на проекта - mena - ами защо не си казал какво и къде искаш? При положение, че плащаш добри пари за работа, би трябвало и да вземеш участие в решенията, свързани с ТВОЯТА къща. Аз също плащам за проект, но и (гузно признавам) доста поизпотих архитектката, която беше достатъчно интелигентна още в първия момент да ми каже: "Аз проектирам, но ти ще живееш там, така че трябва да бъде не както аз искам, а както ти си го представяш..."
sasmata - напреднал
добре де кажете най накрая колко в крайна сметка взема един архитект за плана на къщата ???Щот от цялото предерлякване нищо конкретно не се казва!Кои колко взема. А бащите и маиките колко ли са дали за учене квартири дъра бъра???Не че искам да засегна някои ама си е така! Монтиор съм и знам как им се свиват косите на хората :shock: като смениш някоя част която струва 2.50 а вземеш 20.00за работата !?!?!? Е ама някой питали че докато я смениш Сваляш една камара неща и после ги слагаш.......е кажете цена че аз маи се отплеснах малко повечко.......!?!?!? :lol:
Dessi2026 - специалист
sasmata написа:
добре де кажете най накрая колко в крайна сметка взема един архитект за плана на къщата ???Щот от цялото предерлякване нищо конкретно не се казва!Кои колко взема. А бащите и маиките колко ли са дали за учене квартири дъра бъра???Не че искам да засегна някои ама си е така! Монтиор съм и знам как им се свиват косите на хората :shock: като смениш някоя част която струва 2.50 а вземеш 20.00за работата !?!?!? Е ама някой питали че докато я смениш Сваляш една камара неща и после ги слагаш.......е кажете цена че аз маи се отплеснах малко повечко.......!?!?!? :lol:
е, поне това е лесно за отговор - обиколих 5-6 фирми и се спрях на най-скъпата (обаче тя се нае за сумата от 20 евро на квадрат да ми направи и ландшафта). Иначе цените бяха между 10 и 15 евро на квадрат.
Стефан - майстор
Dessi2026,
Обясни защо се спря на най-скъпата? Все трябва да има някакви аргументи - или си добре финансово, или си агент-провокатор.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: