• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
И аз така предполагах миналата година но, с тия дъждове започнах на 15 юни .Нямаш търпение нали?Споко ще стане! Следи внимателно прогнозите и се съобрази с времето (и мнението на Вадим).Сега е време да си трупаш материали !
forski - специалист
roland написа:
Предполагам да ремонтирам покрива между 15ти и 30ти март.
Колега това сериозно ли го пишеш...?
Ще си разпокриеш кирпичената колиба началото на пролетта, когато времето е най нестабилно и променливо, за колко дена мислиш че се прави нов покрив, за ден-два ли :?
Относно бюджета с който разполагаш и с който си решил да направиш къщата годна за живеене пак съм в шах!
roland - специалист
Колега, стига да има едни 5-6 дни в които не вали и температурата да е около +15° C, не виждам никакъв проблем да се направи покрива през март. За финансовата част не съм сигурен в какви луксове живеете, но както каза един колега и за кола смятам да останат. Между другото ще слагам и термо помпа вода-вода, но никой не ще да даде повече инфо в съответния раздел. Къщата не е голяма, желание да има, всичко останало е достъпно и приложимо ;)
В неделя ще измеря точно всички квадратури и ще кача още скици и снимки. Темата съм я планувал да служи за пример как ще съживя една изоставена къща, не е необходимо да се критикуваме. Ще я правя по свой вкус и по свое желание.
krismarg - специалист
Стига да не ти е студено и да не е много ветровито можеш да го почнеш когато си искаш, ако ти е спешно. Разкриваш на места и махаш ламперията. От дъските дето ще вземеш за новата ламперия ковеш за гредите на тавана стърчащи над покрива и оформяш нещо като оранжерия, опъваш найлон и можеш да работиш под него.
Вадим Владимиров - специалист
Нещо подобно
Прикачен файл:
SAM_0011.jpg
Прикачен файл:
SAM_0012.jpg
Прикачен файл:
SAM_0298.jpg
SAM_0298.jpg (106.01 KиБ) Видяна 3247 пъти
Прикачен файл:
SAM_0257.jpg
SAM_0257.jpg (91.95 KиБ) Видяна 3247 пъти
roland - специалист
Ето скица на къщата.

Помагайте как да подредя кухнята и банята, че нещо не ми се връзва интериора. ще ми се средното помещение да бъде дневна, да има диван и телевизор.

Прикачен файл

Къща.jpg
krismarg - специалист
Аз бих направил банята в малкото помещение до прозореца. Пред нея остава място за пералня (с евентуално бойлер над нея) и хладилник. Диванчето там дето сега искате да правите баня. Телевизор до прозореца при вратата към голямата стая.
krismarg - специалист
Вадим Владимиров написа:
Нещо подобно
Прикачен файл:
SAM_0011.jpg
Прикачен файл:
SAM_0012.jpg
Прикачен файл:
SAM_0298.jpg
Прикачен файл:
SAM_0257.jpg

Така може да се смени цялата покривна конструкция. Ако е само за някое и друго ребро и нова ламперия с цигли, става и с найлон на две дъски.
ivouz - специалист
Моето мнение:
1.Баня (червено)
2.Антре по голямо(зелено)
3.Кухня(синьо)

Прикачен файл

Къща 2.JPG
Къща 2.JPG (7.95 KиБ) Видяна 3146 пъти
roland - специалист
Ето на какво съм се спрял.

Прикачен файл

Skica.jpg