• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Ако може, сподели размерите на ребрата, поповете и столиците.
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
Ако може, сподели размерите на ребрата, поповете и столиците.

Дебелички са, беше пуснал снимки. И добре рендосани ;)
Аз виждам, че са дебелички и височки. Мисля, че са 8/14 и 14/14, но...
PIP - майстор
Ребрата са 7х14, средните столици 12х18, маите и билата 12х14, стенните столици 10х14, поповете 15х15. Идеята ми и е, че след като някой задава въпрос тук в този форум се предполага, че ще си прави поне част от заданието сам.
Последна промяна от PIP на нед май 31, 2015 12:41 am, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Айде сега сметни 12 кубика по 600 лева разбичен и СУХ материал + импрегнирането .... и за покрив, улуци и велукси останаха 4К :-D

Мислиш ли, че човек, който пита дали с 28К лева може да дигне 100 м2 РЗП може да си напрви нещо сам?

И аз ще си правя от онзи горният дъб сам доста неща, куФни, муФни бани, дюшеме, ама до тук съм на 4К само за машини и то стари за реставрация, банциг, щпиндел, щтрайх, абрихт, циркуляр ... :|

Да де, ама дъба ми е евтин.... ;) щот съм умен и аз ходих като теб на гатер, съхне от 2 годинио вече.Ама ми се такова таковата една седмица, 286 дъски и към 40 греди от средните янове... всичките изчеткани ЕДНА ПО ЕДНА от двете страни. + за тази цена трябва да имаш познати в горското на някое си село.... + трябва да имаш къде да ги прибереш да съхнат, и уравнението стана с много неизвестни, ако ме разбираш какво искам да кажа.

Мисълта ми е, човек трябва да премисли всичко, да е готов да рискува понякога, да е далновиден и СРЪЧЕН и ДА НЕ ГО МЪРЗИ.
Последна промяна от Фитилчо на нед май 31, 2015 8:04 am, променено общо 1 път.
PIP - майстор
Не знам от къде пазаруваш. Есента мисля, да правя гараж и цената на калибриран бял бор са ми казали 300лв/м3, става дума за мокри талпи. Аз преди почна строежа купих 46м3 трупи и с биченето и превоза излязоха 200лв/м3, но имаш фира, макар че аз от нея извадих летвите за двойната скара. Знам, че не всеки има работилница, но всеки има предимство/умения/познати в дадена област, с което да си помогне. Чета цените тук и знам реални примери за приятели, които строят по-евтино и от мен, просто правят компромиси с пластмасова дограма, ламинати, по-тънки изолации и т.н. С много пари всеки знае.
Фитилчо - майстор
Да пестиш от изолация е ВЪЗМОЖНО НАЙ ТЪПОТО НЕЩО, което можеш да направиш, щото на фона на цената за останалите неща в нея изолацията е най евтиното нещо. Тоест, тотал цена да кажемна изолацията, 35 лв м2, с 5 см, а с 10 см е 39 лв, с 15 см е 44 лв...
Последна промяна от Фитилчо на нед май 31, 2015 8:03 am, променено общо 1 път.
PIP - майстор
За изолацията си прав, но често не е само до желание за съжаление. Материали ‘почти’ не съм купувал от англия, но всичкия ми инструмент е от там, аз и в момента съм тук за още малко инструмент, вече не знам дали ще го събера в колата :-D
Аз се оттеглям от разговора.
Christo - майстор
Здравейте,
Авторът на темата питаше за ориентировъчни цени. Какво толкова лошо е направил? Имал е някакви очаквания, които се разминават с действителността. За мен темата беше полезна информация. За съжаление у нас строенето на къща е като бягане с препятствия или май по-точно, бягане в минно поле. Ако заобиколиш някоя, сигурно ще стъпиш на друга. Отчайващо .. Разбира се, всеки може да ползва предимствата които има, за да свали цената на нещо, но това е изключение а не правило, а и едва ли някой ще мине тънко по всички направления. Ако си дърводелец, няма да разбираш от ток и железа и обратно. Темата е интересна и актуална за много хора, дайте да не я разваляме с кавги. Поздрави и успех на всички!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: