bmwww написа:Здравейте отново . Понеже дойде време да се маха тази стена и искам да ви попитам какво мислите за начина по който аз съм решил да го правя . Ще съм благодарен ако всеки си каже мнението и плюсове и минуси . Аз лично след дълго умуване стигнах до извода ,че това е най-безопасният начин и ,че е по-добър от метода - вадиш първо един ред от едната страна и набиваш П-образ след което от другата по същия начин ! Опитах се да го представя възможно най-добре и разбираемо и затова го нарисувах на Paint . Надявам се да е разбираемо , ако не е питайте и ще отговарям . Стената е дебела 40см , дълга 3,50м и висока 2,70 .Няма да стане така!!!!!! И, ако искаш акъл трябва да дадеш всичката налична информация: основи-дълбочина, ширина, вид, разположение и пр.; Вертикални носещи елементи: стени, колони, размери, пространствено разположение и т.н.
![]()
![]()
Идеята е да използвам 3 греди като лост и пода на втория етаж за опора като фактически те ще държат стената докато аз си работя от долу и си изливам колони и трегери !
bmwww написа:Купих къщата ! И сега естествено ,че искам да я преустроя та искам да ви питам може ли да се избиват носещи стени с цел да се обединят стаи ? Къщата е с дебелина на стените 25см и има две стени които са по 40см . Точно те ми пречат . Проблема е,че това трябва да се направи на първи етаж ,а стените продължават до покрива . Къщата е 2 етажа гредоред !Ако са и перпендикулярни и зидани с единички, това ти е противоземетръсната шайба.