• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Virtex - майстор
В това отношение kolcho е прав - има места в САЩ и Канада, където може да си купиш декари земя без някои да те притеснява. Има до реки, планини, има в пустинята...където се сетиш.

Но защо човек трябва да ходи там, когато и тук може...макар и трудно.
inspo - майстор
С малката разлика, че там е позволено носенето на оръжие и в пущинака може да се защитаваш сам.
А тука като те налазят тъмнозелените в някое отдалечено място, горещо ще ти се прииска да имаш комшии.
infomar
А защо не си купиш 100 декара гора някъде в балкана.....Може и река да ти теч в имота, и ветрови генератор да си направиш и мисля, че в ГОРА, може да се построи нещо от "американски тип" - т.е. от дървени греди и стени от .... Като ги гледам по филмите - с един ритник и преминават през стените. Това в рамките на шегата, но ловна хижа едва ли ще е проблем.
относно селата - идеята е да купиш цялото село или махала... тогава няма да имаш комшии. Подобни обезлюдени има колкото искаш.
shulio - специалист
За Канада съм съгласен. Техния начин на живот е точно това което искаме. Но жената не е съгласна да живеем на друго място освен в България. А и тук трябва да остане някой човек. Нищо, че там такива имоти са по-евтини от тук, защото са в изобилие. А тук, ако евентуално в годината излезе един такъв имот цената е надута до небето. А аз преди всичко съм инвеститор. Като купувам нещо трябва да го взема на реалната му цена за да мога да го продам без голяма загуба ако се наложи в бъдеще.
shulio - специалист
inspo написа:
С малката разлика, че там е позволено носенето на оръжие и в пущинака може да се защитаваш сам.
А тука като те налазят тъмнозелените в някое отдалечено място, горещо ще ти се прииска да имаш комшии.
Тук кой те спира да си извадиш разрешително от първото лицензирано стрелбище и да си купиш пистолет ? И защо си мислиш, че като имаш комшии нещо ще се промени с "тъмнозелените" . Последния случай в село Мечка показва за пореден път, че в нашата държава трябва да се защитаваш сам.
kolcho - специалист
shulio написа:
За Канада съм съгласен. Техния начин на живот е точно това което искаме. Но жената не е съгласна да живеем на друго място освен в България.
Вероятността да превърнеш България в Канада е точно нулева. Не така стои въпросът с жена ти, жените се променят / и сменят!/ лесно :wink:
kolcho - специалист
shulio написа:

Тук кой те спира да си извадиш разрешително от първото лицензирано стрелбище и да си купиш пистолет ?
А кой точно ще промени НК така, че да ти разреши употребата на купения вече пистолет за самоотбрана в собствения ти имот?
shulio - специалист
Абе като се замисля по-добре да променям България отколкото да търся свестна жена. По малко нерви ще бъдат :)
infomar
Имам чувството, че най не знаеш какво искаш..... или нямаш намерение и деца да имаш.... щото няма да има къде да учат. Ама като имаш пари за трошене.... твои са си...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как в България да се живее далеч от хората?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: