• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Баш Майсторо - специалист
Не знам до колко е правилно и дали не е излишно, но всички плочки лепих на двоен гребен, като предварително с лепилото шпакловам стената и плочката.
Прикачен файл:
rsz_img_20190414_175113.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190414_211611.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190414_211625.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190414_211636.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190427_162854.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190427_162913.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190427_163100.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190427_163110.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190427_163115.jpg
шоп - майстор
Интересно приложение сте намерили на оградните пана!
Няма нужда от повдигане:-))) Но не е ли много скъпо с тях?
Sandman - специалист
Екстра е станала банята! Браво!
Само бойлера не е добра идея да е вътре доколкото четох из разни теми.
Колко е дебела подовата замазка? Лежи върху дървения под направо?
Каква хидроизолация използва по стените?
Сифона каква марка и цена е? Че ми хареса :)
Оградното пано е само един брой и се вписа като размер, изпадна ми и не знам колко струва даже в началото не осъзнах че е пано, но бая жилаво ми се видя като материал, не е от тия боядисаните и не съм се усетил че съм го направил зян. На снимките може би не личи но вкарах арматурни пръчки в стените 10 ка. После като пуснах майките за тях с тел превързах пръчки 10 - ка рифел и ги крастосах, но нямам снимки от пълнежа, нямаше време за снимки. :-D За бойлера, мислех и доло да го сложа но на края го оставих в помещението, на етажа нямам място, трябва да е или в коридора или в някоя от стаите. Добре или не свърши вече, но за сега няма проблем имам прозорец и вентилатор в банята, замазката стана около 10 см. все пак има наклони и не е един размер. Да върху дървения под е и без найлон малък пропуск, но дюшемето носи на бой и има бая блажна боя, доло бях подпрял с хюнебеци, а и долу ще пускам скоро метална греда. Хидроизолацията беше в човал като теракол синя торба, не такава течна бърках я с вода, но много мазна стана, при интерес ще ида до магазина да снимам щото торбите ги изгорих. Сифона да ти кажа , аз много време избирах, гледах ама много скъпи, после се спрях на тоя уж не много скъп ама пак е пари и приятел там имал отстъпка точно не помня вече но от 150 лв. го предложиха за 115. и като му написах името в нета ми излезна сума към 90 лв. Май турски излезна пък в магазина италиански го хвалят. Да нямаш вяра на никой вече даже и на приятели. https://www.sifon.bg/bg/product/%D0%BB% ... escription
nikolov333 - майстор
Затуй търси винаги първо в нет-а и ако можеш да чакаш поръчвай от там, понеже магазините винаги имат надценки в сравнение с онлайн цени..
Не знам до колко е вярно, но като им казвах по магазините че искам сифон с не ръждаемо тяло, а не пвц, всички ми казваха че е само реклама и да взема пвц, колко е вярно не знам но вече свърши. Едно време слагахме обикновенни сифони и с подходящия наклон, с добре положени плочки и качествено фугиране проблеми няма, дори без хидроизолация, но модата си е мода и в някои случаи полезна , пък и за застраховка.
чет фев 13, 2020 12:06 pmBLUEPUPIL написа:
ср фев 12, 2020 9:10 pmБаш Майсторо написа:
първия етаж камък 60 см. после гредоред и втори етаж 36 см. единички тухли.
Би трябвало ако са стандартни единочките да е 38см.
И поздравления за избора и аз не харесвам носещи стени с ширина 25см.
Явно не са много стандартни щото моята ролетка показа 36 см. , но вече съм я взел и дори да съм сбъркал с избора вече е късно. Но ти благодаря за подкрепата. Ще се радвам ако помагаш за на пред в укрепванията, които ми предстоят. :partyman:
съб фев 15, 2020 6:17 pmSandman написа:
Какво може да стане като проблем щом е вътре бойлера, то свърши вече ама поне да знам. тамън се качих горе , до сега наливах цимент долу.
Sandman - специалист
нед фев 16, 2020 11:58 pmБаш Майсторо написа:
съб фев 15, 2020 6:17 pmSandman написа:
Какво може да стане като проблем щом е вътре бойлера, то свърши вече ама поне да знам. тамън се качих горе , до сега наливах цимент долу.
Не помня много кви бяха доводите. Влагата май беше основния :)
Тук във форума мисля четох, но коя е темата не ппмня, сори...

Не че сега в квартирата бойлера не е в банята де :-D
Има вече малко тръгнала ръжда, а беше нов почти.
Отделно влагата в съчетание с ток също не е ок, особено ако нямаш ДТЗ и читава инсталация.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Тема "Ремонт на стара къща в стил Направи Сам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: