Я пусни гугълска снимка на сателит да видим колко е далеч от пътя. Тоя някакъв голям къртовски труд се заформя, напомня ми времената от казармата с излишък на работна ръка и на всеки да се намери някаква работа, аз със сигурност не бих с хванал на такива хамалогии, здраве с нищо не се купува.
Не знам твоя конструктор колко е в час, но при подобен казус на съседа му падна пристройката.
Представете си елементарна едноетажна постройка с едно помещение. Ивичести основи от камък и сравнително доста плитки. Не повече от 60см, а зидовете с единички на широката страна. Покрива ламарина. Всичко изглежда прилично, но когато са го правели това е било обработваема градина. Почвата е била мека и обилно напоявана. Оказва се, че това е и най-ниската част на двора. Реално там се оттича водата под обработената почва при поливане и дъжд. След няколко години два от ъглите по диагонал започват да пропадат и се образуват точно такива хоризонтални пукнатини. Точно тогава аз купих моята къща, а комшията с помощ от брат си правеха кофраж и отляха успоредно на стените бордюри за да стабилизират основите. Оказа се, че пак не са копали достатъчно до твърда основа. След няколко месеца, благодарение на допълнителната тежест двете по-дълги стени се наклониха на вън и паднаха, а покрива се срина надолу и остана цял. На една от късите страни беше вратата. Точно там са прекъснали бордюра. Като се срина всичко тези две парчета покрай вратата бяха щръкнали нагоре. Добре, че всичко стана през нощта и не е имало хора. Аз помагах при разчистването. Направо си личеше как е станало.