С планки може и да се оправят нещата, не знам. Ако искаш, качи скица какво мислиш да правиш. Скицата със силите не е вярна. Има хоризонтална компонента. Тя се обира или с детайла (зарязва се), или с планки. С пирони не може. Ако хванеш планките с болт ще е по-добре.
sasho 28 написа:1. Защо имаш столици само от едната страна?Вадим Владимиров написа:събаряй, докато е време!Твоят вариант отпада!
2. Като гледам как слагаш подкоси, където и както си поискаш, означава че караш без документация. Не е препоръчително.
3. Колегите ти споменаха за натоварването от сняг. Добави собственото тегло на покрива, силата на вятъра и наистина преосмисли си действията оттук нататък.
При по-силен земетръс или вятър твоя покрив ще падне настрани. Защото ти сам си отговори, как противодействат гвоздеите на силите.
.............В смисъл,ако заковеш две греди,да ги приплъзнеш е почти невъзможно,но да ги разтвориш-доста лесно,ако ме разбра.
4. Сечението на столиците, маиите, билната столица не се определя от наличния материал, който ти е останал от кофража. Начина на закрепване на попа към плочата търпи критика.
Аргументи имам бол. Също така във форума има доста теми за покриви. Колегата "batsande" си го е направил сам, с жена си, за което шапка му свалям. Но при него първо се мислеше. Затова ще повторя още веднъж "Събаряй веднага".
P.P.
В сряда ще пътувам до Благоевград.