• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
С планки може и да се оправят нещата, не знам. Ако искаш, качи скица какво мислиш да правиш. Скицата със силите не е вярна. Има хоризонтална компонента. Тя се обира или с детайла (зарязва се), или с планки. С пирони не може. Ако хванеш планките с болт ще е по-добре.
Вадим Владимиров - специалист
sasho 28 написа:
Вадим Владимиров написа:
събаряй, докато е време!
Твоят вариант отпада!
1. Защо имаш столици само от едната страна?
2. Като гледам как слагаш подкоси, където и както си поискаш, означава че караш без документация. Не е препоръчително.
3. Колегите ти споменаха за натоварването от сняг. Добави собственото тегло на покрива, силата на вятъра и наистина преосмисли си действията оттук нататък.
При по-силен земетръс или вятър твоя покрив ще падне настрани. Защото ти сам си отговори, как противодействат гвоздеите на силите.
.............В смисъл,ако заковеш две греди,да ги приплъзнеш е почти невъзможно,но да ги разтвориш-доста лесно,ако ме разбра
.
4. Сечението на столиците, маиите, билната столица не се определя от наличния материал, който ти е останал от кофража. Начина на закрепване на попа към плочата търпи критика.
Аргументи имам бол. Също така във форума има доста теми за покриви. Колегата "batsande" си го е направил сам, с жена си, за което шапка му свалям. Но при него първо се мислеше. Затова ще повторя още веднъж "Събаряй веднага".
P.P.
В сряда ще пътувам до Благоевград.
sasho 28 - специалист
Събарянето няма да стане със сигурност-правил съм това два дни.Единственото,което бих променил е,да го укрепя.Един вариант за това е,ако монтирам греда към всяка сглобка,закрепена с крепежни елементи за надзида като на рисунката?Тя да обхваща и трите с винтове,като по този начин ще създаде още една опорна точка и ще опаянти цялата конструкция.

Прикачен файл

02092012720.jpg
stenmark - специалист
Сашо не те карам да събаряш но се вслушай в думите на Вадим.На истина аз не забелязах че имаш само от едната страна столица,а това няма никаква логика.Яд ме е че три месеца бачках в София от които половината време минавах покрай офиса му и не се запознах с него.Той е стабилен и може да потърсиш съвет.
sasho 28 - специалист
Вадим Владимиров написа:
sasho 28 написа:
Вадим Владимиров написа:
събаряй, докато е време!
Твоят вариант отпада!
1. Защо имаш столици само от едната страна?
2. Като гледам как слагаш подкоси, където и както си поискаш, означава че караш без документация. Не е препоръчително.
3. Колегите ти споменаха за натоварването от сняг. Добави собственото тегло на покрива, силата на вятъра и наистина преосмисли си действията оттук нататък.
При по-силен земетръс или вятър твоя покрив ще падне настрани. Защото ти сам си отговори, как противодействат гвоздеите на силите.
.............В смисъл,ако заковеш две греди,да ги приплъзнеш е почти невъзможно,но да ги разтвориш-доста лесно,ако ме разбра
.
4. Сечението на столиците, маиите, билната столица не се определя от наличния материал, който ти е останал от кофража. Начина на закрепване на попа към плочата търпи критика.
Аргументи имам бол. Също така във форума има доста теми за покриви. Колегата "batsande" си го е направил сам, с жена си, за което шапка му свалям. Но при него първо се мислеше. Затова ще повторя още веднъж "Събаряй веднага".
P.P.
В сряда ще пътувам до Благоевград.
1.Столиците вече са отсякъде,просто по време на снимките не бяха довършени.
2.За документацията-лека корекция в покрива за селскостоп. постройка не е проблем.
3.По трета точка-някак си ще претърпи укрепване,например чрез поставяне на вертикален поп при всяка стлобка.
4.Попа към плочата е предвиден да е закрепен с планка и анкерен болт 10-ка,просто към момента на снимката не е поставен.
Между другото и на мен ми помага жената цели 2 дни и не мисля да бутам.Какво мислиш за укрепване като на последната снимка?
ribnikolaevi - майстор
Виж и тази схема

Прикачен файл

02092012720-02.jpg
02092012720-02.jpg (28.41 KиБ) Видяна 3617 пъти
sasho 28 - специалист
ribnikolaevi написа:
Виж и тази схема
Добре.А ако жълтото е метална г-образна планка,а синьото анкерен болт,хванат в бетона?

Прикачен файл

02092012720.jpg
IvanR - специалист
sasho 28 написа:
ribnikolaevi написа:
Виж и тази схема
Добре.А ако жълтото е метална г-образна планка,а синьото анкерен болт,хванат в бетона?
Този вариянт не е лош /по-технологичен и лесен за изпълнение, от този с външните наклонени/, но при него остава въпроса с укрепването на ребрата и хориз. греди около ъглите на сградата, там те са изцяло конзолни.
ribnikolaevi - майстор
Пак да се застраховам, че от покриви не разбирам, но не се ли слагаха ей такива елементи?

Прикачен файл

02092012720-03.jpg
02092012720-03.jpg (27.12 KиБ) Видяна 3573 пъти
joroantonov - специалист
Сашо, аз също не съм се занимавал с покриви но ми се наложи и си го правя по собствен проект и усмотрение. Според мен с гредите с планки и анкери ще си го укрепиш достатъчно, но е добре да направиш и така нареченото двойно било и да сложиш връзки над столиците и поясните греди които да подпират маиите. И задължително подпори на 45 градуса връзващи столици и попове.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: