• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
ribnikolaevi написа:
Пак да се застраховам, че от покриви не разбирам, но не се ли слагаха ей такива елементи?
Тези елементи се наричат "клещи".
Да караме по реда си. Първо, защо си решил така да направиш стрехата?
Второ, ако все още държиш да стане както трябва, спри замалко, направи повече снимки на покрива до момента. Може да се преправят някои неща, преди да си направиш отново покрива.
sasho 28 - специалист
ribnikolaevi написа:
Сега видях - това дето съм го оградил пирони ли са?
Да.15-ки.Само не ми казвай да ги заменя с винтове.
sasho 28 - специалист
Вадим Владимиров написа:
ribnikolaevi написа:
Пак да се застраховам, че от покриви не разбирам, но не се ли слагаха ей такива елементи?
Второ, ако все още държиш да стане както трябва, спри замалко, направи повече снимки на покрива до момента. Може да се преправят някои неща, преди да си направиш отново покрива.
Ако лежи на надзида ми идва някак схлупено.Стрехите идват стръмни.Сега ми харесва.И днес вече монтирах всички подпорни греди с планки и никъде нищо не помръдва по конструкцията.Не можах да снимам,щото се стъмни,а следващите два дни съм на работа.
Caxo - специалист
Ако беше повдигнал надзида още малко всичко щеше да си дойде на място или ако няма да ползваш подпокривното пространство да беше смъкнал билото.... Дори и без проект, пак трябва да се драсне някой чертеж и да се направят малко сметки поне за конструкциите....
sasho 28 написа:
Вадим Владимиров написа:
ribnikolaevi написа:
Ако лежи на надзида ми идва някак схлупено.Стрехите идват стръмни.Сега ми харесва.И днес вече монтирах всички подпорни греди с планки и никъде нищо не помръдва по конструкцията.Не можах да снимам,щото се стъмни,а следващите два дни съм на работа.
И на мен на сегашния обект не ми харесват някои неща, но няма как. Например, поповете ми са заложени 18/18, маиите и някои столици 18/20. Водих разговори с конструктора, успях да намаля сечението на маиите и столиците до 16/16. Едва ли някой тук е правил подобна сглобка
Прикачен файл:
SAM_0378.jpg
SAM_0378.jpg (71.08 KиБ) Видяна 2956 пъти
, но ние отидохме малко по-далеч. Направихме същото и отзад на столиците
Прикачен файл:
SAM_0379.jpg
SAM_0379.jpg (61.54 KиБ) Видяна 2956 пъти
Между другото това на първата снимка е сглобка на 2 столици върху поп, които при теб липсват.Не е важно какво харесваме ти или аз, важно да е правилно. При теб на тавана никой няма да живее, докато при мен покрива е мансарден.
ribnikolaevi - майстор
ribnikolaevi написа:
Тя се обира или с детайла (зарязва се), или с планки. С пирони не може. Ако хванеш планките с болт ще е по-добре.
Взех сам да се цитирам, но снимките на Вадим по-горе са добра илюстлация на думите ми. Този детайл е тежък и трудоемък, но изглежда от добрата страна на Силата.
За да се спести труд се ползват планки (бях дал линк по-горе), но и аз съм привърженик на този начин на детайлиране на дървото (със зарязване).
Стефко - специалист
Не съм силен в дърводелството. Признавам. В момента прохождам в тая материя. Но като гледам напуканите греди от строежа на Сашо, ми настръхва косата. Според мен всяко зарязване отслабва гредата, и създава концентрация на напрежението. От там и негативни последици. За връзка между две греди предпочитам планки от двете страни, със зъби за по-голямо сцепление, и болт със съответния диаметър. Здраво стягане, и дотам с мърдането.
sasho 28 - специалист
Да попитам запознатите с етапите на изграждане на покриви-кое се прави по-напред-челните дъски или ламперията?Защото ако е челната дъска-как се взима височината/колко да стърчи/,като на покрива ще има ламперия,мембрана, двойна скара и метални керемиди?И не е ли по-добре първо ламперията,като най-външната дъска се подравни прецизно,а после когато е завършена да се монтира останалото?
Стефко написа:
Не съм силен в дърводелството. Признавам. В момента прохождам в тая материя. Но като гледам напуканите греди от строежа на Сашо, ми настръхва косата. Според мен всяко зарязване отслабва гредата, и създава концентрация на напрежението. От там и негативни последици. За връзка между две греди предпочитам планки от двете страни, със зъби за по-голямо сцепление, и болт със съответния диаметър. Здраво стягане, и дотам с мърдането.
Веднага те питам. Как да сложа маия с размери 16/16 върху столиците, без да я зарязвам (било маията, било столицата). Размерите на реброто са 10/12. Ще ме улесниш много. И не само мен. Зарязването на реброто е задължително. Досега не съм го правил, признавам си, но оттук нататък само така ще работя. За маиите ще си помисля, но май-май и те ще минат през длетото. Ето още малко снимки
Прикачен файл:
SAM_0366_renamed_17234.jpg
SAM_0366_renamed_17234.jpg (65.76 KиБ) Видяна 2814 пъти
Прикачен файл:
SAM_0368_renamed_21021.jpg
SAM_0368_renamed_21021.jpg (79.7 KиБ) Видяна 2814 пъти
Прикачен файл:
SAM_0358_renamed_9652.jpg
SAM_0358_renamed_9652.jpg (89.51 KиБ) Видяна 2814 пъти
  • 1
  • 56
  • 57