• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
sasho 28 написа:
Да попитам запознатите с етапите на изграждане на покриви-кое се прави по-напред-челните дъски или ламперията?Защото ако е челната дъска-как се взима височината/колко да стърчи/,като на покрива ще има ламперия,мембрана, двойна скара и метални керемиди?И не е ли по-добре първо ламперията,като най-външната дъска се подравни прецизно,а после когато е завършена да се монтира останалото?
Я кажи откъде взе металните керемиди?Но както и да е. Вариантите са 2.
1. Подрязваш ребрата. На едното от тях ковеш вертикално дъска, след около 2-2,5 друга и така до края. Целта е като, сложиш ламперията, да не излиза извън ребрата. Махаш парчетата, които си наковал и ковеш челната дъска.
2. Този вариант е по-добър, защото не остава луфт между ламперията и челната дъска.Вземаш парче ламперия и парче контралетва. Слагаш ги на ръба на реброто и гледаш каква височина имат. На същата височина ковеш и челната дъска. Но да те предупредя, получава се бариера за за фолиото. За да се избегне тази бариера има и 3 вариант, но е доста сложен за обяснение. Затова направи първия вариант, но вдигни челната с 3-4мм за да нямаш луфтове. И отново ти казвам, в събота ще пътувам към Благоевград за да обяснявам и помагам за монтаж на метални керемиди. Ако е по пътя ми мога да се отбия за 1-2 часа и ще ти помогна.
stenmark - специалист
Aз съм решил така да го направя:Първо на мен изобщо не ми харесва да се виждат гредите и за това ще пусна челните дъски толкова ,че като ги закрият да остане 2/3см разстояние за ламперията после.Дъската е 20см и няма да е достатъчна и ще добавя друга дъска колкото е необходимо.Т.Е.контралетвите плюс 4см за вълната на керемидата.После като се обшива покрива ламарината може да скрие снадката между челната и допълнителната дъска,макар че съм виждал дъска върху дъска и не изглежда зле.
sasho 28 - специалист
Вадим Владимиров написа:
sasho 28 написа:
Да попитам запознатите с етапите на изграждане на покриви-кое се прави по-напред-челните дъски или ламперията?Защото ако е челната дъска-как се взима височината/колко да стърчи/,като на покрива ще има ламперия,мембрана, двойна скара и метални керемиди?И не е ли по-добре първо ламперията,като най-външната дъска се подравни прецизно,а после когато е завършена да се монтира останалото?
Я кажи откъде взе металните керемиди?Но както и да е. Вариантите са 2.
1. Подрязваш ребрата. На едното от тях ковеш вертикално дъска, след около 2-2,5 друга и така до края. Целта е като, сложиш ламперията, да не излиза извън ребрата. Махаш парчетата, които си наковал и ковеш челната дъска.
2. Този вариант е по-добър, защото не остава луфт между ламперията и челната дъска.Вземаш парче ламперия и парче контралетва. Слагаш ги на ръба на реброто и гледаш каква височина имат. На същата височина ковеш и челната дъска. Но да те предупредя, получава се бариера за за фолиото. За да се избегне тази бариера има и 3 вариант, но е доста сложен за обяснение. Затова направи първия вариант, но вдигни челната с 3-4мм за да нямаш луфтове. И отново ти казвам, в събота ще пътувам към Благоевград за да обяснявам и помагам за монтаж на метални керемиди. Ако е по пътя ми мога да се отбия за 1-2 часа и ще ти помогна.
Още не съм ги купил,обмислям откъде и кой модел.Имаш ли предложения?
stenmark - специалист
Фирмата на Вадим със това се занимава.Няма да я напиша коя ,но можеш на лични да му поискаш оферта.Цените му са добри,но най-важното е че получиш съвет относно монтажа и други твой въпроси.viewtopic.php?f=47&t=31474&start=160
Малко да покажа и снимки от процеса.
Прикачен файл:
SAM_0379 (2).jpg
Прикачен файл:
SAM_0382 (2).jpg
SAM_0382 (2).jpg (95.74 KиБ) Видяна 4018 пъти
Прикачен файл:
SAM_0385.jpg
SAM_0385.jpg (76.66 KиБ) Видяна 4018 пъти
Прикачен файл:
SAM_0386.jpg
SAM_0386.jpg (70.45 KиБ) Видяна 4018 пъти

И реших да закарам малко книги до приятели в Благоевград. :-D
Прикачен файл:
SAM_0378 (2).jpg
SAM_0378 (2).jpg (116.09 KиБ) Видяна 4018 пъти
И малко инструмент, с който работим.
Прикачен файл:
SAM_0355.jpg
SAM_0355.jpg (87.71 KиБ) Видяна 4012 пъти
Прикачен файл:
SAM_0358.jpg
Другите са все обикновени циркуляри, триони, резачки и т.н.
Pasko - специалист
Вадим, като дойде време за моя покрив ще дойдеш ли до Варна? Бараво МАЙСТОРЕ!
Pasko написа:
И там ходихме, и там покрив правихме
Прикачен файл:
12082008(003).jpg
Прикачен файл:
12082008(005).jpg
Благодаря за добрите думи на всички колеги!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нали съм си фейсбук маниак, тук ми липсва бутона like :-). Браво на Вадим за всичкото! А на нас ни донесоха книги от Стара Загора :-)
sasho 28 - специалист
Вадим Владимиров написа:
Pasko написа:
И там ходихме, и там покрив правихме
Прикачен файл:
12082008(003).jpg
Прикачен файл:
12082008(005).jpg
Благодаря за добрите думи на всички колеги!
Тази скара не е ли доста нагъсто?
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: