• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
niki_sap - специалист
Артър, от първия си пост тръгваш нападателно в защита - аз, такова идвам тука щото на друго място ми държат език, имам си правила и искам да ми ги спазвае като ще коментираме делото на живота ми. Сори, ама с такъв подход просто не си го просиш, ами не знам какво.
А че 2/3 от хората влизат в този форум за да са сложат снимка на това което са направили или постигнали - така е, ама в това няма нищо лошо.
Просто айде стига безсмислени коментари и дайте да гледаме кое как се получава, съответно бъди подготвен да получаваш критика кое и как си измислил и напавил.
И като продължение веднага ще ти кажа, че на мен не ми харесват няколко неща - първо не си се съобразил със специалистите, на които си платил - гелолога и дълбочината на основите. Сигурен съм, че си пресметнал - колко спести от това? Второ, не ми харесва изключването на юга, но имаш основание, може би за мястото е добре. Трето, не михаресва банята и подхода през мокро помещение за да влезеш в него - по-логично би ми било мокрото да е подход за тоалетната, а не з банята. Но това говори за преустрояване на целия проект. Така си решил - добре, нека идим и по-краен резултат. За мен лично е интересно точно колко ти е излезпо всичко, с всичките му условности, защото като тръгна да строя, специално в моя случай не ме интересува как си се борил с електрото. И затова темата е интересн на много хора. Ама да има информация за причините защо са взети решенията, а не просто така реших така направих.... малко дълго стана.
ArturDent - Почти Безобиден
Lеon.... be3 kometar, u a3 sam bu/\ Ha TBouTe godini...2

niki_sap: Ето това е нещо на което обичам да отговарям. Каквото мога ще се постарая. Пак казвам не съм перфектен
Много ми е трудно да отговоря на 10-тина поста на ден, едновременно с това да съм неагресивен и адекватен.

За геолога: май го писах някъде - него го интересуваше само хнорорара, не е стъпвал на парцела. Но геоложкия доклад е задължителна част от проекта. Той ми пище льосова почва, а на 300-400 м от мен има телевизионна кула висока 200+ метра. Как се прави такова нещо на льос?
Доклада му беше "стандартен за Русе", Това е все едно да кажеш че в Бояна и Керемиковци терена и почвата е едина и съща.

За конструкции: Всичко е прието от конструкторката, а тя е известна като най-строгата в града (и околностите). Това влючва и земната основа. Констукторката в частен разговор ми каза следното: Копаете до твърда основа и после хх сантиметра надолу. От едната страна е да кажем 1.2 м но от другата е 1.8 м. Тя беше там докато се копае. Не съм пестил от основи, но и не съм копал по-дълбоко отколкото ми искат.

За южните изложения: Тук наистина на мен и жената ни харесва повече така - въпрос на вкус и ... метаболизъм. Ние харесваме температура около 20-22 градуса, и повярвай през летния сезон плащаме повече отколкото зимата.

Банята и мокрото помещение Тук никой няма да ме убеди, а пък жената съвсем. В апартамента в който живея имаме почти същото разпределение - мокрото помещение е само с пералня и сушилня, в къщата има освен това бойлер и котелно. Идеята е: отиваш да се къпиш -> събличаш се и си хвърляш дрехите в коша до пералнята -> и в банята. Ако някоя жена има тук наистина ще го оцени.

Борбата с енергото: Повярвай, много хора ги интересува, и умишлено не пиша тук. Сега си подреждам мислите и ще ги постна в отделна тема.

Това е "накратко".
Ден 10 - И шефа на фирмата (39 набор) хвана лопатата.

Изображение

Ден 10 - Тръбите за канализацията

Изображение

Ден 10 - Половината къща е готова за първата плоча

Изображение
Ден 11 - Почваме наливането на първата плоча

Изображение

Ден 11 - Изравняване на първата плоча

Изображение

Ден 11 - Половината от къщата си има вече първа плоча

Изображение
rulom - модератор
ArturDent написа:
Стефан написа:
Не виждам кой знае каква полза всеки, започнал някакъв строеж, или ремонт, да засипва форума със снимки.
Въпреки, че съм нов тук, моето мнение е че една снимка говори повече от 10 страници текст. То и статиите с награди са си със снимков материал.
Доста теми прочетох и във всяка втора има мнения от типа "пусни снимки, че да видим за какво става въпрос".
В тези теми които си прочел някой търси някаква помощ, друг се опитва да помогне, затова и се търсят снимки, затова е и този форум и сайт, а в твоята тема въпрос за помощ не видях, освен това правиш и хапливи забележки на хората които се опитват да ти покажат или кажат нещо което би било от полза, т.е. акъл не щеш.
Като искаш блог тема :arrow: http://blog.bg/about.php -там, и не само там винаги и единствено твоето АЗ ще се чува, в противен случай ще трябва да се примиряваш с факта че има по-знаещи, по-умни, по-едри, по-богати и т.н. от всеки един регистриран потребител в този форум, т.е. съобразявай се хората които влизат, четат и пишат тук.
Бе, много нещо изписах, ама с две думи, считай го като предупреждение !
1. Както си видял "финтирах" темата за сервитута на електропровода. Сега я описвам, с цитирането на членове и параграфи от закони и правилници, и ще я пусна. Все още се чудя в кой раздел да и намеря място. Наистина ще е полезно четиво за тези които имат намерение да строят и имат проблем с енергийно, газово или топлопреносно дружество.

2. Отговорих на няколко хора в часта ел., поне мисля компетентно.

3. За Компютри, мрежи и тем подобни, също се опитах да помогна. Поне реших проблема на единак.

За няколко дена толкова.

Пък като започна довършителните работи по къщата. Може да изкарам едно "Как се прави ел.инсталация" или как не се прави ;-). Имам идея как да направя абсорбатор който не бръмчи като го пуснеш.....

Е пък ако ми кажат, че съм безполезен, ще спра да пиша.
Ден 12 - От тук излиза канализацията

Изображение

Ден 12 - Последната "стъпка" на къщата

Изображение

Ден 12 - Днес уцелих обедната почивка

Изображение
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Ще ме прощавате, ама какво сте го захваналичовека всички тука.
На мен ми харесва и къщата, и парцела, и трудностите, с които се е сблъскал за да постигне това.
Лично аз не съм привърженик на къща на едно ниво, но всеки според нуждите му.
Относно льоса -доста слаба земна основа е.
И моля да имате малко уважение към човека - най малко не го познавате.
Интересно ми е какви пари е излезнала постройката до сега.

А и още нещо - това последното е настилка предполагам.
Поздрави и успех за напред.
А към съфорумците - по-полека машини такива.По полека.
Поздрави.
Здравко, наистина е настилка, а не както съм се изразил - плоча. Разликата мисля, че е първото не е констуктивен елемент, а второто е.

Добре де, не дотук, а грубия строеж ще излезе малко по-малко от 60к лева, с покрива.
KingoftheROAD - специалист
ArturDent "плочата" настилката направо върху пръстта ли я изляхте? Това всъщтност се явява пода на къщата? На равнището на терена ли се пада? Аз поисках основата да ми е "вдигната" 45см. от нивото на терена, за да избягам по-лесно от капилярно просмукване на влагата. Освен това като дойде момента, мисля първо да насипвам пясък, чакъл, 5 см фибран за топлоизолация и тогава груба подова замазка с армировка...

Ако нещо не съм разбрал правилно моля да бъда коригиран....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: