• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Стефан написа:
Лазаре, за всичко имам отговор. Поне за себе си.
Попитах те по същество, защото мисля, че искаш да споделяш, но уважавам мнението ти, ако искаш да запазиш отговора само за себе си. Защото аз като човек занимаващ се с това ще споделя с четящите темата, за да не останат в заблуда, че няма такава система за 2500лв, която да ти осигурява необходимата за едно семейство топла вода през зимата, да не говорим пък да остава топлина за подпомагане на отоплението. За тези пари може да се направи някаква система, която да ти задоволява нуждите от БГВ около 6 месеца в годината. Има готови термосифонки за към 2000лв със 100л бойлер, а за 3000 има с 200л бойлер.
Стефан - майстор
rulom написа:
== ама на фона на много дискутираната и тотално провалената бетонобъркалка, :
Тук ме засегна. За този ли провал говориш? За твое голямо съжаление, РАБОТИ :lol:
Последна промяна от Стефан на съб фев 13, 2010 2:29 pm, променено общо 1 път.
BoBo72 - специалист
Привет , сега чак доразгледах и направо ти се чудя , нищо личнно , но аз като видя толкова много бетон и изпадам в умопомрачение .
Моята е също около 87кв. и аз вложих като бетон 30м.куб. Въобще не обичам да се занимавам с бетони . Нямаше ли да е по добре за пийване и хапване зимата да бъде в зимна градина с огнище-барбекю. като гледам има място .Според мен не си заслужава за една механа ,толкова много труд и пари .Аз съм привържиник на единия етаж.Предната ми къща беше на един етаж 160м.кв.Тази сега е на етаж и половина , като на плочата си имам стая с баня , а горе две с баня . Моята е с дървена веранда 4/10м. и отгоре зиимна градина с барбекю . Още една веранда ,продължение на тази 2/8м . Изток югоизток . Просто размишлявам , за приключението в което си се хвърлил .
Не-обичам мокрите процеси , разправии с разни бетонджии , псевдо майстори , разправии с разни домашни специалисти , въобще с хора "дето нямат в главата , а имат в ръцете и краката".
В-ху термопанела сложи жълта вата ,а в-ху нея плътна каменна вата с алуминиево фолио . Отгоре два пласта картон , да не ти канти .
Да не забравиш комина!!!
Съвет: за да използваш топлината на камината:печката ,по-пълноценно , я сложи по средата на всекидневната "на вътрешна стена". :-D
stivemaster - майстор
Първо за много години на всички.Стефане - Адаш не се връзвай на енергийните вампири дето знаят единствено кое как не може да стане.Те са във всеки български форум и са основна причина за претоварване на сърварите.На темата,аз си мисля за нещо такова http://vena.snimka.bg/architecture/k-shti.469200.Площта на остъкляване на южната фасада е неслучайна както и цвета на термопанелите.
Критиката към тебе за дебелината на панелите май е основателна,според мен трябва да е поне 100мм клас А защото така наистина ще кондензирз отвътрешната страна и това е неспасяемо.Освен това си мисля за термопомпа или климатици като алтернативите са : http://www.i-klima.com/index.php?etc=ar ... 0&skMID=24 или http://www.i-klima.com/index.php?etc=ar ... =8&skMID=7 за отопление и колектор за топла вода на покрива.
rendo - специалист
Сега виждам темата искам да дам 1-2 съвета - който иска да вземе под внимание

Тези панели вършат чудеса НО проблема е при разрезите - всеки е виждал какво се случва с пяната когато я грее слънце и има допир с въздух - разпрашава се.
В период на 3 г. имах допир с такива панели - масово майсторите просто им загъват ъглите ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ !!!!
Технологията казва така - всеки един крепреж се изолира със силикон (ако не си слагал овреме ходи ги наклепай здраво със силикон) на разрезите се слага финиширащ алуминиев профил който се подлепя със силикон и се закрепя с винтове - Това е много важно.

А въпроса ми е следния как ватата няма да ти се свлича долу във стените а си решил да седи равномерно под картона
А и каква вата мислиш да ползваш - каменна или минерална ?

След това как мислиш наистина да се оправиш с корозията на метала.

И какво си решил за отвън - не знам на теб ама на мен ми изгележда ужасно с тея кръпки насам натам ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Къща от термопанели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: