• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
2betrendy - специалист
ето и тук един пример за къща строена с готови панели.

Само за 5 часа къщата е готова !!!!!! :shock: :shock: :shock:

За квалитета на къщата нищо не мога да кажа, защото не съм я строила аз, нито имам познати с такъв тип къща.
future - специалист
Само да уточня и да сложа схемата на садвича,че в предишния пост не можах да кача повече от пет снимки.
Сандвича се състои от OSB3(влагоусточив)/EPS/OSB3.При снадките се използват греди.И по този начин пак се получава дървено-скелетна конструкция.Не знам дали в тази или друта тема ,някой беше дал пример с здравината на шкавовете.

Прикачен файл

sip1.jpg
sip1.jpg (37.76 KиБ) Видяна 7348 пъти
Leon - специалист
future написа:
При снадките се използват греди.И по този начин пак се получава дървено-скелетна конструкция.
Добре, а как се снаждат EPS и OSB ?
future - специалист
Leon написа:
Добре, а как се снаждат EPS и OSB ?
До колкото знам с полиуретаново лепило.
vipltd - специалист
При размери 122/244 на OSB плоскостите,как изглежда сандвича.?
Така показаната "доска" има ли я и по средата на плоскостта?
future - специалист
vipltd написа:
При размери 122/244 на OSB плоскостите,как изглежда сандвича.?
Така показаната "доска" има ли я и по средата на плоскостта?
По данни на български производител размерите на панела са 2500/1250.В интернет съм срещал и по-тесни размери , най-вече по покрива.Предполагам че е на 60см.Мисля ,че на панелите от 1250 няма греда по средата.Може би са изчислили , че не е необходимо.Незнам защо.В общи линии с тази технология съм срещал най-различни конструкции.
ArturDent - Почти Безобиден
2betrendy написа:
ето и тук един пример за къща строена с готови панели.

Само за 5 часа къщата е готова !!!!!! :shock: :shock: :shock:

За квалитета на къщата нищо не мога да кажа, защото не съм я строила аз, нито имам познати с такъв тип къща.
То хубаво, ама на готова основа (асвалт), при първия дъжд ще жвакат по пода. Що някарая не показаха някой да си измиие ръцете или да си пусне телевизор?
future - специалист
Много интересни бяха монтажните планки.В началото се вижда ивичния фундамент и захващането на повеждащите греди с шпилки.В първия клип липсваха.Да не забравяме , че това са рекламни клипове.
pipbel - майстор
Най добре изобщо да не се ползва ЕПС в сандвич панели !

Ето много полезно четиво

http://krasivdom.com/2010/01/05/%D0%B4% ... 1%D1%82-2/
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: