• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
timon_tg - специалист
за моя проект си реших без мазе, главно поради финансова причина.
В моя случай се оказа, че цената за мазето, ще е почти еднаква за 50 или 90 кв (колкото площа на застрояване).
Направих си в проекта котелното и още една стая за склад на първия етаж.
Ще видим как ще се получи на живо :)
поздрави
mitko8103 - напреднал
Аз пък реших с мазе,
Къща веднъж на 100 години се строи,
а после и да искаш мазе не може да направиш,
Затова като ще е къща, колкото може повече употребена площ под нея.
Стефко - специалист
mitko8103 написа:
Затова като ще е къща, колкото може повече употребена площ под нея.
Ако сега започвах строежа, бих си направил поне 2 подземни етажа. За мен е вече късно. Направих само един, полуприземен етаж. Два етажа, със съответните комуникации по отопление и вентилация. Ама кой да ме светне! И аз не помислих на времето.

И тия катакомби щяха да се отопляват само с една духалка, и почти без пари.
ArturDent - Почти Безобиден
Стефко написа:
И тия катакомби щяха да се отопляват само с една духалка, и почти без пари.
Ама няма слънчице...
Един роднина казва "Аз под земята няма да живея, като умра ще съм постоянно под земята"...
schuldiner - майстор
Артър, много грубо, бе! Човекът е на възраст да се впечатлява от такива намеци...
Макар двата подземни етажа и на мен веднага да ми извикват асоциация за ковчези един над друг в сингъл гроб. Ама съм възпитан... все едно че не съм си го помислил. Както и това:
Присадените граждани все ги влече към шестнайстия етаж на ЕПК-то, а наследниците им, сякаш да си отмъстят за годините сред бетона - колкото може по-близо до калта...
ArturDent - Почти Безобиден
schuldiner написа:
Артър, много грубо, бе! Човекът е на възраст да се впечатлява от такива намеци...
Що бе, той човека, когото цитирам е на 70+ години, но това не му пречи да прекарва всяка зима ... при дъщерята в Италия.
Има си къща с бечова стая и за нея казва че няма да спи там. Спи си на етажа. Иначе тая стая с две клечки в печката се затопля.
schuldiner - майстор
ArturDent написа:
човека, когото цитирам...
Другия, когото цитираш - с пенсионерските мечти и партизанските спомени.
ijs - специалист
За тези, които ще строят къщи с или без мазе, аз ви препоръчвам само под банята задължително да има мазе!
Заради тръбите и канализацията..... ако има авария ..... лесно ще я остраните ....
kohiba - помощник
Здравейте и аз сам за мазе,моето го копах 2години (щото багеристите бягаха)ама сега е както го исках,по едно време мислих да си купя багер дори намерих един в Австрия но групш не ненмерих на прилични пари да го докара
VLADO66 - майстор
kohiba написа:
Здравейте и аз сам за мазе,моето го копах 2години (щото багеристите бягаха)ама сега е както го исках,по едно време мислих да си купя багер дори намерих един в Австрия но групш не ненмерих на прилични пари да го докара
Да не си копал тунел под Ламанша :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "къща с мазе или без ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: