• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
janadark3969 - напреднал
Не мисля че е по темата, но щом разбираш толкова много сподели как да си заснемем работния плот на мак.... Тогава специялно за теб ще направя нови снимки.
Последна промяна от janadark3969 на съб авг 18, 2012 12:07 am, променено общо 1 път.
marmoz - специалист
Понеже се заговорихте и за сложни покриви ,ето ви една снимчица да се види кое е сложно:)
Вдигаш,пускаш с дистанционото и се молиш като вали да има ток ,че иначе трябва да си бързичък с манивелата:)
Жалко че при толкова хора с възможности това в България не се вижда,ама нейси то и вкус си трябва не само Copy/Paste.

Прикачен файл

SunRoof.jpg
SunRoof.jpg (46.59 KиБ) Видяна 4396 пъти
Вадим Владимиров - специалист
Другия вариант е следния. Звъниш , правя оферта за прозорец "Velux", ако ти стиска, плащаш си и получаваш продукт с дистанционно управление (без манивела) и със автономно захранване (в случай, че ти спрат тока).А относно сложния покрив, предложи ми вариант за изработка на този покрив и по-точно на това подобие на "купол".(без битум и подобни) :-D
Прикачен файл:
P1060566.jpg
P1060566.jpg (97.69 KиБ) Видяна 4389 пъти
Прикачен файл:
P1060578.jpg
P1060578.jpg (102.19 KиБ) Видяна 4389 пъти
marmoz - специалист
[quote="Вадим Владимиров"]Другия вариант е следния. Звъниш , правя оферта за прозорец "Velux", ако ти стиска, плащаш си и получаваш продукт с дистанционно управление (без манивела) и със автономно захранване (в случай, че ти спрат тока).А относно сложния покрив, предложи ми вариант за изработка на този покрив и по-точно на това подобие на "купол".(без битум и подобни) :-D

Извинявам се предваритело че измествам темата от строеж на къща към поквиви.
1.Решенията за твоят покрив Влади според мене са две /понеже е без битум/.Първото е меден люспест/прилича на рибени люспи/ покив който ще ти ти поеме елипсите на купола,звъниш,намираш си мн.добри маистори че 90% от тях не е ли в 1 равнина няма да се справят,стига да те остойва цената.Втори вариянт е правиш хидроизолация и си го покриваш кеф ти с силиконова мазилка, кеф ти с мозайка,кеф ти с някав вид лаково покритие.
ПС. като гледам покрива предвиди си парапет по края та бил тои 20-30 см. не се знае кои и кога щте се качи там.
2.Относно "Veluxa" парво и сам мога да си го оферирам 700лв масив 700лв мотор 150 дистанционо с "акумолатор" труд 100лв /цените са на око но мисля че е там някаде :) /,а сега за манивелата и за "Veluxa":освен тоя "Velux" други капандури в масовка не се намират/а пък дори и те нямат такива с манивела:)/,освен това не става въпрос за капандури а за покриви/ако може да ми предложиш "Velux" на размер 3/3м с 66% отваряемост без прегради ще ти звъна със сигурност/ и последно манивелата е уникален инструмент,използва единствено механика,по евтина е,по надеждна е от автономните,просто трябва се подпре някде манивелата и когато ти потрябва да си спомниш къде е.
Отново да повторя стига с тоя Copy/Paste ако не се иноватира все още щяхме да живеем в пещери :razz:
Последна промяна от marmoz на съб авг 18, 2012 8:50 am, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
janadark3969 написа:
Не мисля че е по темата, но щом разбираш толкова много сподели как да си заснемем работния плот на мак.... Тогава специялно за теб ще направя нови снимки.
Освен, че вярвам, че самата програма за проектиране има експорт към jpg или нещо подобно, ето:
How to Print Screen on a Mac
и
Print Screen/Screen Capture (Windows, Mac OS X and Unix/Linux)
janadark3969 - напреднал
Тази комбинация (Command+Control+Shift+3) съм я пробвала и не се получава а до програмата , може да заснема само 3D . Като имам път към магазина непременно ще питам как става номера :) и без това сега имам по важни неща от снимане на работния плот...
Tsilkov - майстор
Вадим Владимиров написа:
А относно сложния покрив, предложи ми вариант за изработка на този покрив и по-точно на това подобие на "купол".(без битум и подобни) :-D
Ламарина на лежащ фалц :mrgreen: Чакам снимки от изпълнението :mrgreen:
Да знаеш ,че летвата в тая дисциплина е висока:
Изображение
Първо забележете, дали купола на снимката е с правилна форма.
Колега "Tsilkov" заповядай.
Прикачен файл:
P1070803_.jpg
Прикачен файл:
P1070882_.jpg
Прикачен файл:
P1070895_.jpg
Тези, които са от София могат да го видят на ул."Камелия" срещу НБУ.
А тези, които искат да видят подробности просто да кажат.
А относно летвата, прав си. Опитвам се постоянно да я вдигам.
Прикачен файл:
P1070852.jpg
Прикачен файл:
P1070848.jpg
Прикачен файл:
P1070845.jpg
Прикачен файл:
P1070840.jpg
За колегите от София, това е на "яз.Искър", конна база "Камелот". И, честно да кажа, имам още много да уча.
jekasus - майстор
:-D Летвата я вдигаме още по-високо.
Изображение
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Тема "Строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: