• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
8180 - майстор
Колега FMaster,
Не се каня да влизам в спор, още повече, че езикът Ви не ми е на нивото и ме отблъсква.
Прочетете още веднъж цитата, който си направих труда да намеря за Вас, освен ако, не мислите че Нормативите, понятията и формулите в тях са прищявка или украшение.
Обърнете внимание на:
- отделно разгледаните ВЛАГОУСТОЙЧИВОСТ и ВОДОНЕПРОПУСКЛИВОСТ;
- на Чл. 18 ал. 2 и понятията там, на ал.3 и Приложение 6, ако Ви интересува;
- на Чл.19, в който се упоменават водните пари, движението им и последствията.

Ако Ви възникнат въпроси, ще опитам да помогна. Да, става въпрос за строителна физика, която е доста по-точна от субективните усещания за комфорт. А въпросните явления с ПЪЛНА сила присъстват в обсъжданите олекотени конструкции, според мен.

Нямам идея за каква "ефективна паропропускливост" говорите.

ПРИЗОВАВАМ внимателно да Прочетете правилата и да не подценявате последствията от нарушаването им.
VLADO66 - майстор
FMaster,снощните ти неадекватни писания ги отдадох на емоционални и характерови изменения под действието на употребен алкохол,но явно съм сбъркал.Да раздаваш квалификации без да ме познаваш,без да знаеш какъв професионален опит имам в строителството и какво образование стои зад този опит е признак за липса на всякаква култура на поведение и липса на възпитание.Каквото и да изхрачиш в оттовор на този пост ще си го туря на оная работа.
sunnysunny - напреднал
извода който си направих от всичко до тук е че няма по добро от вентилирана фасада
сух монтаж на ватата cd i ud на конструкция гипсфазер или цимент фазер оделени и мазилка
VLADO66 - майстор
На клипа се вижда състоянието на изолацията на 50 г. къща.Коментар няма да направя. http://www.youtube.com/watch?v=XHEy3C8U ... ata_player
Tsilkov - майстор
Баси вие намерихте тема за спор - с малко по-големи цици, или с малко по-стегнати дупета - а ся кажете кое е по-добре :lol:
Стената можеш да си я направиш или паронепропусклива , или вентилируема. Практиката показва че втория тип е по-скоро лукс отколкото необходимост за нашите условия, но пък качествата му в годините са несъмнени. По-важно е обаче като избереш дадения тип да я направиш правилно, а не "турлюгювеч" от знайни и незнайни материали.
v_tan написа:
ето една картинка, в случай че избереш eps с мазилка.
Прикачен файл:
Thermaclad_L.jpg
Аз пък имам два сериозни (почти негативни) коментара на тая система:
1.Трябва да сложиш плътен полистирен които да не губи свойствата си на атмосферни условия (това е една от причините стандартния полистирен да се монтира на "ивици" а не само на "кюфтета"). Като го намериш ще се окаже че е два пъти по-скъп от "нормалния EPS80/EPS100" (да не говорим за съмнението дали старее или не) и тогава финансовия замисъл се изпарява понеже за подобни(или малко повече) пари ще си монтираш някаква мега-луксозна фасада от типа на HPL,Eternit.........
2.Като пуснеш вентилация на пласта между полистирена и ватата от студен атмосферен въздух се замисли какъв е ефекта на EPS-а - само да носи мазилката :lol: Може да му направиш и някаква контролируема система да се вентилира лятото и да се затваря зимата , ама става "Пусни питомното - да гониш дивото". Ако си решил да слагаш стиропор с мазилка на "дървена къща" просто слагаш по-дебел стиропор за да изместиш "точката на оросяване" навън и отвътре слагаш пароизолационна бариера която е за предпочитане да е "избирателна" и да не е надупчена от ел. и други инсталации.
FMaster написа:
у нас (БГ) повечето са със стойност под 32-39% - целогодишно
По-скоро 30-50% - меря го вкъщи в спалните от една година, но като заключение си прав - при нашия климат няма особенни проблеми с влагата в самите помещения.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Строителство на дървена къща - начало- проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: