Колега FMaster,
Не се каня да влизам в спор, още повече, че езикът Ви не ми е на нивото и ме отблъсква.
Прочетете още веднъж цитата, който си направих труда да намеря за Вас, освен ако, не мислите че Нормативите, понятията и формулите в тях са прищявка или украшение.
Обърнете внимание на:
- отделно разгледаните ВЛАГОУСТОЙЧИВОСТ и ВОДОНЕПРОПУСКЛИВОСТ;
- на Чл. 18 ал. 2 и понятията там, на ал.3 и Приложение 6, ако Ви интересува;
- на Чл.19, в който се упоменават водните пари, движението им и последствията.
Ако Ви възникнат въпроси, ще опитам да помогна. Да, става въпрос за строителна физика, която е доста по-точна от субективните усещания за комфорт. А въпросните явления с ПЪЛНА сила присъстват в обсъжданите олекотени конструкции, според мен.
Нямам идея за каква "ефективна паропропускливост" говорите.
ПРИЗОВАВАМ внимателно да Прочетете правилата и да не подценявате последствията от нарушаването им.
Не се каня да влизам в спор, още повече, че езикът Ви не ми е на нивото и ме отблъсква.
Прочетете още веднъж цитата, който си направих труда да намеря за Вас, освен ако, не мислите че Нормативите, понятията и формулите в тях са прищявка или украшение.
Обърнете внимание на:
- отделно разгледаните ВЛАГОУСТОЙЧИВОСТ и ВОДОНЕПРОПУСКЛИВОСТ;
- на Чл. 18 ал. 2 и понятията там, на ал.3 и Приложение 6, ако Ви интересува;
- на Чл.19, в който се упоменават водните пари, движението им и последствията.
Ако Ви възникнат въпроси, ще опитам да помогна. Да, става въпрос за строителна физика, която е доста по-точна от субективните усещания за комфорт. А въпросните явления с ПЪЛНА сила присъстват в обсъжданите олекотени конструкции, според мен.
Нямам идея за каква "ефективна паропропускливост" говорите.
ПРИЗОВАВАМ внимателно да Прочетете правилата и да не подценявате последствията от нарушаването им.