тонито написа:Здравейте,за сега стигнах до тук, не го правя аз ,защото не разбирам от колони и кофражи.Пояс от долу и от горе с колони.После мисля да иззидам стените с тухли четворки само че на 12,5 (прави).от вън стиропор 5см а от върте?Като гледам снимките се сещам за една реклама - не става само с ядене, трябва и акъл.
Консултира ли се с конструктор за тези колони (армировка и т.н) и вкопаването с 50см на пояса? Вкопаването трябва да е под линията на замръзване, т.е около 80см. Изрично питам за инженер-конструктор, а не за някой, който е наливал колони.
И понеже стигам до убеждението, че авторът кара основно на гол ентусиазъм, ще направя само още един коментар в тази тема - не зидай с тухли четворки обърнати нагоре. Това е поредното майсторско улеснение/простотия широко разпространена в нашите ширини. Замисли се за поротерм 12см. Въпреки, че като гледам как се развива темата, отсега ми е ясно, че зидарията ще е с четворки.
Между другото - смятал ли си колко ще ти излезне ремонта по начина, който си замислил?