• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
тонито - специалист
А вътре?
m_markovski - специалист
тонито написа:
Здравейте,за сега стигнах до тук, не го правя аз ,защото не разбирам от колони и кофражи.Пояс от долу и от горе с колони.После мисля да иззидам стените с тухли четворки само че на 12,5 (прави).от вън стиропор 5см а от върте?
Като гледам снимките се сещам за една реклама - не става само с ядене, трябва и акъл.

Консултира ли се с конструктор за тези колони (армировка и т.н) и вкопаването с 50см на пояса? Вкопаването трябва да е под линията на замръзване, т.е около 80см. Изрично питам за инженер-конструктор, а не за някой, който е наливал колони.

И понеже стигам до убеждението, че авторът кара основно на гол ентусиазъм, ще направя само още един коментар в тази тема - не зидай с тухли четворки обърнати нагоре. Това е поредното майсторско улеснение/простотия широко разпространена в нашите ширини. Замисли се за поротерм 12см. Въпреки, че като гледам как се развива темата, отсега ми е ясно, че зидарията ще е с четворки.

Между другото - смятал ли си колко ще ти излезне ремонта по начина, който си замислил?
m_markovski - специалист
тонито написа:
А вътре?
Зидай и отвъре с прави четворки. Може и на тавана да сложиш.
Christo - майстор
m_markovski написа:
Между другото - смятал ли си колко ще ти излезне ремонта по начина, който си замислил?
Почти е сигурно, че конструктор не е стъпвал на обекта. Според нашата народо психология консултацията със специалист е най-излишното нещо във всяко начинание. Пари, хвърлени на вятъра. Затуй, като вали два дни, или стане минус 5 градуса, като почнат едни приливни вълни, половин България без ток и един масов героизъм, не ти е работа!
тонито - специалист
Малко да опресним темата:)Това се случва в момента и не го правя аз..но след последната сложена керемида..се захващам аз.

Прикачен файл

1002.jpg

Прикачен файл

1003.jpg

Прикачен файл

1005.jpg

Прикачен файл

1004.jpg

Прикачен файл

a1001.jpg
a1001.jpg (116.5 KиБ) Видяна 2578 пъти
ivouz - специалист
Абе човек какво правиш толкова много ли пари имаш
Сега аз доколкото разбирам След всичкия тоя бетон ти зидаш отвътре и мислищ да зидаш и отвън
Значи ще имащ 12+12 +ширината на керпича + мазилки и изолация ще слагаш. Баси пристройката тя златна ще ти излезе.Аз с толкова бетон щях да си построя още една къща но, ти
си знаеш .Не те упреквам но,........
тонито - специалист
Здравей.Керпичената стена е околко 50 см.Сега..ще иззидам отвън прави тухли четровки и ще съборя керпича.От вън изолация 8 см а върте най вероятно само мазилка.Но това ще го обсъдим след месец като започва.Тази врътка се прави защото нямам разрешение за строителсто а в нотариалния акт пише лятна кухня с подобрения.
krismarg - специалист
Моли се да не те засече някой общинар и да те срешне с чл.225 от ЗУТ.

С права четворка и 8 см EPS, не можеш да постигнеш комфорта на 50 см кирпич.
тонито - специалист
Здравейте.Започвам със събарянето на керпича.

Прикачен файл

2222222222222.jpg
2222222222222.jpg (104.87 KиБ) Видяна 2377 пъти

Прикачен файл

111111111.jpg
111111111.jpg (75.99 KиБ) Видяна 2377 пъти
тонито - специалист
Здравейте.Въпросът ми е как да "споя" стената от прави тухли четворки към колоните?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Стара къща..започва се" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: