• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
Хайдееееееее, почна се с лаишките изпълнения, спирам май да наблюдавам темата :cool: :-D
M.Yankov - специалист
chapara написа:
Хайдееееееее, почна се с лаишките изпълнения, спирам май да наблюдавам темата :cool: :-D
Може ли пояснение :)
Нещо по моето изпълнение ли? Нали казахте, че ще помагате :partyman: :-D

Да не спамя:
На малката тераса плочата е изронена в края. Арматурата не е раждясала. Мога ли да направя кофраж и да излея директно върху стария бетон? Освен хубаво почистване нужно ли е да се третира с нещо? Или да я мятам с чука ...
chapara - майстор
M.Yankov написа:
chapara написа:
Може ли пояснение :)
Нещо по моето изпълнение ли? Нали казахте, че ще помагате :partyman: :-D

Да не спамя:
На малката тераса плочата е изронена в края. Арматурата не е раждясала. Мога ли да направя кофраж и да излея директно върху стария бетон? Освен хубаво почистване нужно ли е да се третира с нещо? Или да я мятам с чука ...
Ами това от скуката, да кипи трудов процес без значение какъв :-D Това с отвеката, лепилото имазане сръка може би :-D Като са малки пукнатините се почистват и се поставя акрилно полиуретаново лепило, след което се зашпаклова с някаква еластична шпакловка и на малки пукнати се поставя армираща лента. За бетона, почистване, бетонконтакт грунд, анкерирана армираща мрежа и бетонче с добавка против водопоглъщане и фибри. И в най къси срокове мозайка, мразоустойвива настилка и въобще нещо което да пази бетона със съответните водобранни капки, така че да не тече вода по фасадните стени. Та е такива ми ти работи, някак си систематизирани, обмислени, планирани, добре изпипани. А като имаш няколко часа се разходи до там на чист въздух за да мислиш, снимаш, синтезираш въпросите си и когато снимаш давай по няколко плана на ситуация, а не като със стрехата две еднакви снимки. Е за това става дума , ако искаш да имаш обстойни отговори от хора в бранша в различните специалности. В случая не си свършил ама за пет пари работа, а можеше да си си много по полезен без онзи завладяващия ентусиазъм :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
M.Yankov - специалист
ВЗЕМАМ СИ ПОУКА :prayer:
Благодаря много за поясненията... до края на ремонта ще стана профи покрай вас, но сега се очакваха такива аматьорски изпълнения :) ...от крехката ми възраст и ентусиазма за резултати ще е! Ще се постарая да оправдая очакванията [-o<
chapara - майстор
M.Yankov написа:
ВЗЕМАМ СИ ПОУКА :prayer:
Благодаря много за поясненията... до края на ремонта ще стана профи покрай вас, но сега се очакваха такива аматьорски изпълнения :) ...от крехката ми възраст и ентусиазма за резултати ще е! Ще се постарая да оправдая очакванията [-o<
Ентусиазма го сведи до минимум, че ако знаеш колко е избухлив :-D Удари го на прагматизъм :wink: :roll:
chapara - майстор
Виж тука:
https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D ... 93&bih=458

идеи за калканната страна на къщата, като повдигнеш асмалъка по нависоко :wink:
chapara - майстор
За покрива тука :wink:

viewtopic.php?f=47&t=49471
M.Yankov - специалист
О, това не мисля, че ми е по джоба :|
Бях потготвил подобен въпрос... но го бях оставил на една страна за по късен етап :)

Въпросната веранда. Ако бъде плоча, каква настилка би се вписала в общия модел?... Входа и терасата една общя площадка и завой на дясно по цялата дължина на стената, завършваща със стълби от към задния двор.

А асмата ще се вдигне от верандата нагоре (това в случай че няма да има чардак)

п.с. пропуснах втория пост, писал съм паралелно. Ще прочета темата внимателно! :)
chapara - майстор
За настилката, течна хидроизолация на бетона и някакъв тип мозайка, примерно венецианска :wink:

Изображение

А площадката може да е с две стъпала примерно по ниско, съответно и към двора ще намалеят.
M.Yankov - специалист
Малко да поспамя и да се отсрамя :)
Не съм никакъв майстор и не разбирам от строителство. Питам, разпитвам и често импровизирам... признавам, че не познавам новите строителни прийоми. Благодарение на вас се уча всеки ден. Благодаря!

В къщата в която живя успях да постигна това. Не е кой знае какво, но съм го правил с "тия две ръце" и си го харесвам :) (разбира се не без помощ)

Това е задния двор. Докато беше жив дядо ми (лека му пръст) беше истинска бъркотия.
(извинявам се за лошото качество на снимките)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
  • 1