• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
briko - специалист
Прочетох темата от начало и стана въпрос за спестявания на някой детайли и материали, та от мен да знаете : Правата вода задължително с изолация /хубава/ на тръбите и ел. инсталацията с едно сечение по дебел кабел от колкото трябва и много добре изпълнена , че иначе мухъл и не дай си Боже пожар, все пак е дървена конструкция, която не е обработена за трудногоримост. :idea:
ProvideR - специалист
Затваряне на скатовете.

Изображение
ivouz - специалист
За импрегнирането ,защо не започнахте отгоре надолу сега скеле ли, или алпинизъм?Пък и това масло трудно съхне ще трябва да го изчакате преди да предприемете друго(според мен)
ProvideR - специалист
С въжета се качваме до горе, обезопасени сме. Няма проблем. За скеле място няма.
ivouz - специалист
Можело е да оставите стърчащи греди и след това да се изрежат но, щом с въжето успявате.....
manobg - специалист
Веднъж направих грешка с изгоряло масло да мажа покривни дъски. 7 години от тогава насам при високи температури мирише лошо. Има си препарати за импрегниране на дървесина на водна основа къде къде по-добри за целта.
ProvideR - специалист
manobg написа:
Веднъж направих грешка с изгоряло масло да мажа покривни дъски. 7 години от тогава насам при високи температури мирише лошо. Има си препарати за импрегниране на дървесина на водна основа къде къде по-добри за целта.
Колегата да му бере кахъра...казали сме му какво ни е мнението, но щом така е преценил, уважаваме решението му. Помагаме колкото можем със сила и акъл, но понякога човек в опита си да спести някой лев малко изглупява!
ProvideR - специалист
Аз приключих с кофража за фургона. Ще кача снимки тези дни. Мисля, че всичко стана много добре. Дебелина на кофража 25 см. Миксер помпата я чакам в четвъртък да дойде, а фургона следващата седмица ще го карам.
miroki - майстор
Да. Сега са актуални фургони и най-вече контейнери.
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D ... cgodQ-wKpA
toolegittoquit - майстор
miroki написа:
Да. Сега са актуални фургони и най-вече контейнери.
Направо съм потресен, приятелю, как някой може да си направи къща от контейнери. Изисква толкова работа, за да стане къща, че де факто контейнерът се ползва единствено за скелет и със същият успех може да си направиш къща с тухли. Едно бунгало-контейнер струва толкова, колкото ще излязат тухлите и цимента за първи етаж на постройка доста по-голяма от контейнера.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Как вдигнахме къща за няколко часа :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: