• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zz_stefanov - майстор
Дерзай тогава, успех :)
Darko83 - напреднал
nikolson написа:
Darko83 написа:
Благодаря за бързите отговори,ама веднага надушихте че е обвва от базар.бг :)))
Ами може да се разходя да огледам отблизо.На сметка е къщичката,бая пари ще ми глътне гледам има течове,мухъл мазето незнам на каво дередже е ама за ремонти за сега има само 4000 лв още ще трябва да събера.Дано поне да попадна на съвестни майстори
Извинявай, ако някой друг пише от същия профил...
Здравейте ,искам съвет за една стара къща строена през 1950г. Въпросът ми е дали си заслужава да я ремонтирам или е за събаряне.

Кьорав ли си?
Darko83 - напреднал
На всички които се опитаха да бъдат полезни благодаря независимо дали са оптимисти или песимисти важното е да си искрен.А на тези дето се включиха със съвсем друга цел да идат да пият едно кафе и без дуго са безполезни и неразбират от ремонти да идат да драскат в накой друг сайт там може да си начешат крастата
zz_stefanov - майстор
Я снижете малко температурата.
За да ти се даде съвет дали е за събаряне, нали трябва да се вземат предвид много фактори, някои от които изобще не са технически. Очакваш отговор събаряй/не събаряй - е така не става.
Darko83 - напреднал
ben84 написа:
Darko83 написа:
Здравейте ,искам съвет за една стара къща строена през 1950г. Въпросът ми е дали си заслужава да я ремонтирам или е за събаряне.И ако става за ремонтиране колко пари да си приготвя.Къщата е тухла гредоред на 2 етажа с хамбар
Няма да навлизам в подробности но...
Ако разположението на стаите те устройва не я разрушавай в никакъв случай!
Цената за ремонт на квадратен метър зависи основно от претенциите ви.
Благодаря за ценния съвет,и аз така мисля чезависи от претенциите а моите са съвсем обикновенни аз не съм по лукса искам само да ми е чисто и да не ме е гнус да вляза може да се понауча ма мажа да боядисвам ,тъкмо за раздвижване :) а това което немога ще платя на майстори.Която и селска къща да взема ще иска същите ремонти важното е да е насметка и да е в село с транспорт и интернет,ако има и спа лошо няма:)
zz_stefanov - майстор
Пропускаш други съвети, единия от които е че има минимум от средства от който не можеш да избягаш, независимо че половината от работата ще мине през ръцете ти. Но дерзай :)
това което правим тук е преразказ по картинка, защото още не си видял имота. Точно с такава къща се разправям, но имам парите, ръцете си и времето , а съм още по средата. Без никакъв лукс :)
Ще стане и по бързо ако непрекъснато съм там, но трябва и да се работи.
nikolov333 - майстор
Замъглени са му мислите, понеже явно е набрал на комшиите в блока, ама май не му е ясно с какво точно се хваща. Аз съм пред подобна дилема и въпреки, че имам възможност и мога да си го позволя, предвиждам и субективните фактори..
bimbaeco - майстор
Типичната картинка за форума:
Идва човек, вдъхновен да направи нещо с ръцете си, пита за помощ, очаквайки да намери сродни души и съмишленици, но отсреща не надига вълна от "експерти", които го убеждават, че нищо не знае, нищо не може, това, което е решил е невъзможно и непосилно. После експертите почват да се карат и да се надиграват, а човекът, дръзнал да пита и да си сподели мечтата, се проклиня, че изобщо се е обадил.

Според мен къщата изглежда добре и е без пари. Ако човек има мерак и търпение, може да я направи хубава.
Направо си представих от хамбара каква хубава работилница може да излезе.

Дарко, отвори ютюб, напиши Grand Designs и ще видиш че няма непосилни неща, стига да имаш сили и дръзновение.
http://www.dailymotion.com/video/xm12aq
https://www.youtube.com/watch?v=2J17BgX1R8w

Цилков, тези, които сме във форума от достатъчно време, знаем, че си експерт БЕЗ КАВИЧКИ.

Забравих да кажа, ето и пример от България
https://krasivdom.com/2017/11/22/къщата ... an-част-1/

Къщата на тоя човек е била в далече по-лошо състояние, но със собствени сили си я е ремонтирал, махнал се е от големия град и сега си гледа децата в нея.
zz_stefanov - майстор
bimbaeco, примери много, но не се вместват в 4000 лева :wink:
Virtex - майстор
Но може да се започне от някъде.

Само че трябва да е наясно, че няма да му стигнат.

Ако човек може да отделя нови средства по време на ремонта защо да се спира ако осъзнава този факт, че ще му трябват още?

Или трябва ако се прави продължителен ремонт да има цялата налична сума предварително...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: