• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
https://goo.gl/maps/UH8PeWe4wUn14tku6
Така е маааалко по добре, че да се добие представа за подхода.
Вижда се, че има и къде да се разтовари, каквото там и колкото.
Началото на пътеката започва от стълба.
Малко след ъгъла на лозето е пътната врата.
Къщата си седи повече от 10 години, та не виждам проблем да го стори още поне 50.
Каквото е решил Пресли, все ще е от полза, а самата работа, според мен и за мен, не е никакъв проблем.
preslav - майстор
пон авг 28, 2023 6:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
https://goo.gl/maps/UH8PeWe4wUn14tku6
Така е маааалко по добре, че да се добие представа за подхода.
Вижда се, че има и къде да се разтовари, каквото там и колкото.
Началото на пътеката започва от стълба.
Малко след ъгъла на лозето е пътната врата.
Къщата си седи повече от 10 години, та не виждам проблем да го стори още поне 50.
Каквото е решил Пресли, все ще е от полза, а самата работа, според мен и за мен, не е никакъв проблем.
Златен си, на зелената морава, ама с наклон 45 градуса ще се стоварва - икономисва се свалянето на ръка по първите 5 стъпала (дето още ги няма де), после по равно с един праг десетина санта до мястото на разтоварване (под ъгловата асма), после има-няма 10 м. до мястото на бъркане и изливане на бетоня. По кебапче на бъркало = 30 кебапчета на ден + кило ракия - устройва ме цената на готовия бетон.
Неприятното за мен е, че всичко правим в авариен режим - рушна се стария кенеф и на тагадък сложихме пречиствателна станция, после видях, че покривът е като кошница и сложихме нов покрив, хидроизолация на основите, ама на две ръце и 2000 комара - сега укрепване на основи, а уж темелът бил най-важното преди покрива. Бойлер да ти сменя, хляб да ти направя, чорапите да ти препера, ама къща отзад-напред да строя???
Мислата ми е, че като не се мисли О'време, на някого му се налага да мисли пост-фактум и става "Да превърнем мозъка в мускули!" - на мен, вече, не ми остана какво да превръщам, ммускули няма, за мисъл забрави.
torbalan - Дървен философ
пон авг 28, 2023 7:25 pmpreslav написа:
.... "Да превърнем мозъка в мускули!" - на мен, вече, не ми остана какво да превръщам, ммускули няма, за мисъл забрави.
Ако ще те успокои - не си само ти така... :)
Много сме.
нед авг 27, 2023 9:23 pmtorbalan написа:
нед авг 27, 2023 9:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
А който яде пясък?
Малък зелен пясъкояд. :)
Малък зелен каменояд на диета, Торбалане.
...или на стероиди, хахаааа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон авг 28, 2023 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед авг 27, 2023 9:23 pmtorbalan написа:
нед авг 27, 2023 9:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
А който яде пясък?
Малък зелен пясъкояд. :)
Az го знам по друг начин ;-) ;-)
пон авг 28, 2023 9:25 pmn_a написа:
пон авг 28, 2023 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Az го знам по друг начин ;-) ;-)
Не мое да бъде!

Вече си мисля, дето ше ни тряба професионална бироотварачка.

Псффссст!!!

Ако денят ви започва с кафе, нека да е шшшшшшшуменско!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Току-що убих един Комар и съм супер надута и горда, та... С оглед на сегашната нужда и на бъдещето, не си ли струва да се капичне синура и няколко корена лоза, па да се оправи човешки подходАт към таа пуста къшла, бре?!? А?
nikolson - майстор
Аз бих препоръчал магаре/катър, ама щом жената се е навила...Няма да и кършеш хатъра, я.
preslav - майстор
пон авг 28, 2023 10:19 pmnikolson написа:
Аз бих препоръчал магаре/катър, ама щом жената се е навила...Няма да и кършеш хатъра, я.
Който не е внимавал при избора на жена му се налага да си купува и катър, да не говорим, че и за още много други неща му се налага да дава грешни пари. Аз избирах почти 15 години, не ми трябват съдомиялна и пералня, готварската печка е автомобилна джанта на дърва, не ми трябва и хладилник, готви се поотделно за всяко едно ядене. Само това да вземеш и ще разбереш колко ядове спестява правилния избор - форумът е пълен с теми за повредени перални, сушилни, съдомиялни, фурни.
Ти сега ме подсети, че кучето с голям кеф ще влачи количката, само дето не се знае на кой край на двора ще я изсипе.
Майтапа на страна, ама искахте уточняване на ситуацията... туй то положението + 30 градуса и дъжд.
Ако възнамерявах да живея там за постоянно щях да направя път като комшията - 1 ден багера подравнява, 2 дена се насипва трошен камък и по-ситна фракция чакъл с камиони, още 2 дена бетониране и съхнене на бетона след полагане с бетонпомпа. Горе-долу за същото време аз ще забъркам кубик бетон за частично укрепване на основата на къщата. Всичко зависи от целта, тя оправдава средствата - никой не възнамерява да живее в тази къща, защо да го правя за този, който ще я купи за да я събори и да си построи нова по негов вкус?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

Тема "Сух бетон в торби по 25 кг." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: