• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср юни 11, 2025 11:44 pmhidrazin написа:
Пълен ЦИРК. Цирк АНДРОМЕДА ... :rock:
Горкия човек с такава комшийка... Никакви компромиси към нея!
чет юни 12, 2025 6:12 pmgogo7777 написа:
Мисля си, че комшията е изряден.....дори спазва отстоянието от къщата. Искал бил тревичка, ами ще иска що да не иска..... :)
Аз съм го казал още в началото на темата, преди 6 страници, след уводния пост на автора :-D :
пон юни 02, 2025 7:38 amLazarGanev написа:
Единият от двама ви е наглец! :cool:
chapara - майстор
Цялата работа си заслужава, ако ударите по една....ракия и се разберете за една седмица отсрочка, за да дойде едно багерче да изкопае траншея и да се сложи хидро мембрана по стената. После да го засипе, да се трамбова и с тротоарни плочи да се направи един цокъл, който да затисне мембраната. Това за ваша сметка. После да си гради , да полива и т.н.т.
Другото е хабене на нерви и самонавиване.
gogo7777 - майстор
чет юни 12, 2025 7:34 pmLazarGanev написа:
Аз съм го казал още в началото на темата, преди 6 страници, след уводния пост на автора :-D :
пон юни 02, 2025 7:38 amLazarGanev написа:
Единият от двама ви е наглец! :cool:
Познал си :supz: Аз отначало се подведох по "дренажа" :)
gogo7777 - майстор
чет юни 12, 2025 7:54 pmchapara написа:
Цялата работа си заслужава, ако ударите по една....ракия и се разберете.......
С ракия е късно, ще трябва да вдига фустата май... :lol: :lol: :lol:
Николов Н. - специалист
То тогава не тротоарче,не дренаж ,ами комшията / стига да е способен/ може и да и подари 3-те метра.
chapara - майстор
чет юни 12, 2025 8:05 pmgogo7777 написа:
чет юни 12, 2025 7:54 pmchapara написа:
Цялата работа си заслужава, ако ударите по една....ракия и се разберете.......
С ракия е късно, ще трябва да вдига фустата май... :lol: :lol: :lol:
Има многоточие за избор😄😁
MamaMy - майстор
Много сте загорели. Явно отдавна не ви е огрявало. :lol:
андромеда - помощник
Благодаря за всички културни и добронамерени коментари и съвети. На съседа най-накрая му увря главата, че ще влиза влага в основите, и предложи аз да си излея пътека. Все пак настоява да я засипе с почва :))) Ще се стигне до ходене по институции. Не съм се сблъсквал с подобни ситуации досега и се надявах чрез форума да се ориентирам малко, преди да предприема действия.

Все още ми е трудно да повярвам, че подобни казуси не са ясно регламентирани. В България – особено в селските райони – много къщи са изградени на самата граница със съседен имот. Законът забранява дори засаждането на растения, по-високи от 1.5 метра, на по-малко от 3 метра от оградата, камо ли да се допуска поливане в основите на съседната сграда.

Възможно е и да не съм в правото си. Оказа се, че съседът още дори няма внесен проект. Това пряко не ме касае, тъй като къщата му няма да е до моята, но ще видим какво ще предприеме с градинката си.

Още веднъж – благодаря за културните и добронамерени отговори!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дренажна лента в съседен имот – какви са правата ми?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: