• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
Аз също предпочитам критиката пред хвалебствията. Критиката е отправена от хора с опит и познания, а хвалебствията от лаици. Не ми отговори дали си ми простил за думите ми преди няколко години?
joroantonov - специалист
Саше, както споменах и аз правя все още нашия покрив сам, така че мога да дам моето мнение по въпроса за керемидите. Битума ще ти е по-лесен за полагане, но както каза един познат масово се слага за да се издаде обекта, а после каквото стане. Металните са много по-дълготрайни и при спазване на технологията би трябвало да ни надживеят. Монтажа е лесен повече се мъчих с фолиото и дъските отколкото с ламарината, но си има и недостатъци: 1. Ще имаш доста фира от която трудно може да извадиш мако парче заради съвпадението на вълните 2. Нагер под наем няма с ножица забрави да режеш - не става 3. Сам можеш да монтираш ламарините но при парчета над 2,5 м. сам няма да можеш да ги качиш на покрива
Въпреки тези неща аз съм за металните - слагаш и забравяш.
Стефко - специалист
Всеки си има предпочитания. Моя покрив е с термопанели. Лесен за монтаж, никакви дъски и фолиа, мембрани, и т.н., ще ме надживее. Като цена не знам - някъде около 35 лв/кв. м. ми излиза. Но като правя съпоставка с останалите покриви, и всички материали за тях, мисля, че съм под тяхната цена. Като сложа чертата.

Сложил съм го, и съм го забравил. :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
joroantonov написа:
Саше, както споменах и аз правя все още нашия покрив сам, така че мога да дам моето мнение по въпроса за керемидите. Битума ще ти е по-лесен за полагане, но както каза един познат масово се слага за да се издаде обекта, а после каквото стане. Металните са много по-дълготрайни и при спазване на технологията би трябвало да ни надживеят. Монтажа е лесен повече се мъчих с фолиото и дъските отколкото с ламарината, но си има и недостатъци: 1. Ще имаш доста фира от която трудно може да извадиш мако парче заради съвпадението на вълните 2. Нагер под наем няма с ножица забрави да режеш - не става 3. Сам можеш да монтираш ламарините но при парчета над 2,5 м. сам няма да можеш да ги качиш на покрива
Въпреки тези неща аз съм за металните - слагаш и забравяш.
За фирата е относително, ако човек реши да сметне предварително. Ако караш по интуиция фирата е двойна, ако загубиш 2-3 часа в размисли е друга картинката.

Нагер не знам какво е, но ламарината(тия дето са две ламарини слепени с пяна демек) си се реже супер лесно с ъглошлайф, ръчен циркуляр и ел.трион. За ножицата си прав.

Сам само до тоалетната се ходи по принцип. Да не дава господ - спъне се човек, нещо там стане... Нали пък за покрив става въпрос, височко е...

edit: Господа майстори, мислете най-напред за здравето и живота си, а чак след това за всичко останало. :wink:
joroantonov - специалист
Фирата е голяма защото не е двускатен покрив, а панелите са правоъгълни, металните керемиди не се режат с флекс а с нагер (ел. ножица за ламарина)
sasho 28 - специалист
А какво мислите за ондулин?
joroantonov - специалист
Стефко написа:
Всеки си има предпочитания. Моя покрив е с термопанели. Лесен за монтаж, никакви дъски и фолиа, мембрани, и т.н., ще ме надживее. Като цена не знам - някъде около 35 лв/кв. м. ми излиза. Но като правя съпоставка с останалите покриви, и всички материали за тях, мисля, че съм под тяхната цена. Като сложа чертата.

Сложил съм го, и съм го забравил. :lol:
Не че имам нещо против термопанелите но като цена на квадрат заедно с дървенията и улуците ми излиза толкова :-D
VLADO66 - майстор
Преди 8г. сложих Ондулин на един навес с цел да го изпитам тъй като ми предстои препокриване на вилата в един момент и нямам забележки към външния вид,нито течове.
stenmark - специалист
joroantonov написа:
Фирата е голяма защото не е двускатен покрив, а панелите са правоъгълни, металните керемиди не се режат с флекс а с нагер (ел. ножица за ламарина)
Това всеки го "натъртва" ако така мога да се изкажа.Какво ще им стане,ако се срежат с флекс.Покрив монтиран преди 4год така ,и всичко си е нормално/да не говорим че отдолу няма двойна скара,а само фолио/.
jekasus - майстор
Едното предимство че може да се оформя металната керемида на "място", с флекса можеш да нараниш покритието на другите керемиди.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: