• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
професионал - специалист
Виж това - там е на по-малки парчета и фирата ще е по-малка.Попаднах на това докато търсех метални керемиди със скрит монтаж на винтовете (да не се виждат отгоре) за един клиент, но не видях подробности около монтажа!?
Стефко - специалист
joroantonov написа:
Стефко написа:
Всеки си има предпочитания. Моя покрив е с термопанели. Лесен за монтаж, никакви дъски и фолиа, мембрани, и т.н., ще ме надживее. Като цена не знам - някъде около 35 лв/кв. м. ми излиза. Но като правя съпоставка с останалите покриви, и всички материали за тях, мисля, че съм под тяхната цена. Като сложа чертата.

Сложил съм го, и съм го забравил. :lol:
Не че имам нещо против термопанелите но като цена на квадрат заедно с дървенията и улуците ми излиза толкова :-D
Възможно е, не съм правил сметки на друг вид покрив/ с керемиди примерно/. Но като се има в предвид, че термопанелите ми са дебели 50 мм / а това си е термоизолация /, за това съм ги предпочел. За момента единственото неудобство е, че при дъжд се чува ромоленето. За това предвиждам да сложа още 100 мм вата за обезшумявана и допълване на термоизолацията, тъй като там ще има тавански стаи за гости.

Предимства - прав покрив без провисвания, течове НУЛА, дълговечност, термоизолация, и т.н. На някой не му харесва визията - мен не ме притеснява. За мен е важна практичността, и вътрешното удобство.
Тани - модератор
Стефане, внимавай с дебелината на ватата , за да не изстине вътрешната ламарина до точката на оросяване! Или поне си сложи добра пароизолация!
Стефко - специалист
Така съм го решил за момента, пък каквото стане. След ватата ще е дървена ламперия. Не мисля, че ще има оросяване. Не съм привърженик на разни пароизолации. Най-много да сложа един по-дебел найлон между ватата и ламперията, но не съм сигурен дали ще го направя.
sasho 28 - специалист
Лек напредък последните два дни.Скелето отнема много време,иначе напасването на челните дъски е играчка...

Прикачен файл

02102012822.jpg

Прикачен файл

02102012820.jpg

Прикачен файл

02102012808.jpg
Стефко - специалист
sasho 28 написа:
Лек напредък последните два дни.Скелето отнема много време,иначе напасването на челните дъски е играчка...

Докато завършиш тая къща, ще остарееш като мен. :lol: Дано да ти останат дни, и да и се порадваш.
sasho 28 - специалист
Стефко написа:
sasho 28 написа:

Докато завършиш тая къща, ще остарееш като мен. :lol: Дано да ти останат дни, и да и се порадваш.
По принцип аз съм малко шило в торба.И да я завърша,ще започна нещо друго...
Стефко - специалист
И аз съм така. Иначе трябва да лягам да мра. :lol:
kuuuuuul - майстор
Ааа,добре вървят нещата =D>,аз вече побелях и още не се вижда края.С какво ще ги мажеш челните дъски?
докера - специалист
Те май са намазани вече .... Поне на снимките така изглежда .
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: