• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Тези керемиди конструктивно са вентилируеми.
svetoslavoff - специалист
Владо, това значи ли, че според теб не е необходима двойна скара над мембраната?
VLADO66 - майстор
svetoslavoff написа:
Владо, това значи ли, че според теб не е необходима двойна скара над мембраната?
В случая не защото билния елемент е отворен/не се подмазва като при традиционните керемиди/ и въздуха протича свободно по ската.http://www.onduline.com/bg/bg-onduvilla-video
sasho 28 - специалист
Още един ден работа.Сега има казус-как да направя обшивката около комина.При този вид покриви го дават със самозалепваща лента,но това не ми се вижда сигурно и искам да се застраховам.Дали може да се добави и ламаринена обшивка?

Прикачен файл

15112012987.jpg

Прикачен файл

15112012989.jpg
sasho 28 - специалист
VLADO66 написа:
За тези ли http://www.onduline.com/bg/bg-onduband-pro казваш че не стават :?
Не че не стават,ама не знам до колко може да им се вярва,това самозалепване не ми вдъхва доверие...Ако имаше нещо като капандурата ондувила-нахлузваш и готово.Ама няма за комини.
VLADO66 - майстор
Ако има къде да си поръчаш ламаринена с кафяво полиестерно покритие :? От форума Вадим се занимава с покриви-свържи се на лични.
gogata1987 - специалист
sasho 28 написа:
При този вид покриви го дават със самозалепваща лента,но това не ми се вижда сигурно и искам да се застраховам.Дали може да се добави и ламаринена обшивка?
При ремонта на покрива на кооперацията, където живея, обшиха комините със самозалепваща лента. Вече 4 години никакъв проблем с нея. Миналата година започнах основен ремонт на вилата ми. Първото нещо беше цялостна подмяна на покрива - по съвет на майсторите ми, комините и 1 капандура ги обшиха със самозалепваща лента на Брамак - Wakaflex. Мисля, че при правилен монтаж няма да имаш ядове с години. Може и ламарина да сложиш, но си мисля, че е излишно усложняване.

П.П. Поздравления за вилата, с кеф изчетох цялата тема. =D>
EDI - майстор
Ползвал съм лентата на СИКА, никакви проблеми с нея.Много еластична, битумната част прилепва идеално, без последващо разлепване.Покритието върху ал. лента е много трайно.
sasho 28 - специалист
Ще пробвам само с лента.Да попитам още нещо-дали ще е проблем да ползвам по-тесния билен елемент от снимката,който е за ондулин,другия/за ондувила/ е много широк и го няма в момента в Бриколаж,а там има 24% отстъпка на всичко/имали рожден ден/.Как мислите?

Прикачен файл

18112012996.jpg
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: