• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
perko - специалист
Стълбето, колко е голямо и има ли затруднения при плзването му?
sepultura - специалист
ЧефоС написа:
sepultura написа:
:-D Стълбето към таванчето :-D
Стълбето е красиво, но е слабичко като конструкция. Опитвал ли си да стъпваш в края му, и не те ли е страх от счупване на дъските?
:shock: Въх, още не съм опитва да стъпвам в края Му :prayer: .... Майтап :group3g: Конструкцията е от желязо квадрат 10х10 см и дебелина 4мм-тежко и масивно, като слон. Стълбите са от сушен чам, дебели са 3см., широки 70см.-аз тежа около 80-90 кг-проблеми няма :roll:
sepultura - специалист
:-D

Прикачен файл

IMG_1179.JPG
IMG_1179.JPG (71.72 KиБ) Видяна 3832 пъти
EDI - майстор
Аха, напредваш добре с материала. :)
sepultura - специалист
EDI написа:
Аха, напредваш добре с материала. :)
Даже и кухнята е готова :roll: :roll: :roll:

Прикачен файл

IMG_0388.JPG
ПРЕДИ
IMG_0388.JPG (114.86 KиБ) Видяна 3758 пъти

Прикачен файл

IMG_1370.JPG
СЕГА
IMG_1370.JPG (64.78 KиБ) Видяна 3758 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
sepultura, да имаш повечко снимки от направата на камината ? Пусни една, две, че съм на този етап. Може и на ЛС.
Готовата облицовка на Прити ли ползва?
Каква основа ползва?
Термометъра, който е над клапата от производителя ли го взе?
sepultura - специалист
ArturDent написа:
sepultura, да имаш повечко снимки от направата на камината ? Пусни една, две, че съм на този етап. Може и на ЛС.
Готовата облицовка на Прити ли ползва?
Каква основа ползва?
Термометъра, който е над клапата от производителя ли го взе?
1.Облицовката си я правих само аз, с моите две леви ръце :-D Причината-купих горивната камера (Прити) за около 750лв , а само за готова облицовка на същото място, цената беше около 1000 лв :shock: :shock: :shock: Честно казано-не знам кое и струва толкова много :? Та, направи си я сам-купих си едно кашонче гранитогрес около 1.3 кв.м (излезе 50лв) , ползвах 5-6 блокчета YTONG, терафлекс, фуга, малко железо ф6...
Понеже камерата е ъглова, формата и петоъгълник и за да направя правилните пропорции... :? ... направих си шаблон (голяма работа свърши)-сложих камерата върху парче картон, очертах я изрязох и "силуета" и от там за пропорциите (на пода, на фундамента, на краката, на картона) вече беше лесно...
Краката, "дъното" и "шапката" на фундамента са от YTONG, като ги армирах с желязото, шпакловах ги, а след време залепих гранитогреса.... На горе където е "кюнеца, разширителя, Ю Пи Ес-а и т.н. го скрих с гипскартон :)

2.За основата, където стъпва целия фундамент... Пода е дюшеме и директно върху него налепих гранитогрес със монтажно лепило на Хенкел. Проблеми няма!

3.Термометъра е някакъв италиански, мисля че беше 18лв.

Прикачен файл

PictureWizard 001.jpg
PictureWizard 001.jpg (103.35 KиБ) Видяна 3953 пъти

Прикачен файл

IMG_1182.JPG
IMG_1182.JPG (88.08 KиБ) Видяна 3953 пъти

Прикачен файл

IMG_1189.JPG
IMG_1189.JPG (101.72 KиБ) Видяна 3953 пъти

Прикачен файл

IMG_1268.JPG
IMG_1268.JPG (79.84 KиБ) Видяна 3953 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Благодаря много!
Питах, защото моята е почти същата, малко по-голяма и чугунена. Формата е същата - неправилен правоъгълник.
За шаблона не се сетих, но ще ми е полезно, защото не ми се мисли как ще подхвърлям 180 кг. надолу-нагоре.
Притеснявах се да я правя с YTONG, но щом твоята не е паднала, ще рискувам и аз.
sepultura - специалист
ArturDent написа:
Благодаря много!
Притеснявах се да я правя с YTONG, но щом твоята не е паднала, ще рискувам и аз.
Моята тежи 130 кг-празна! Нямам снимки, но самата "основа" която стъпва на краката е от YTONG + армировка с ф6 и "замазка" около 2см цимент и пясък! Просто е "бетон" :-D
merakliq - специалист
супер става sepultura :2thumbs:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да направая стаи на тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: