• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
xios - специалист
снимки

Прикачен файл

Εικόνα 126.jpg
Εικόνα 126.jpg (100.46 KиБ) Видяна 5699 пъти

Прикачен файл

Εικόνα 127.jpg
Εικόνα 127.jpg (108.77 KиБ) Видяна 5699 пъти

Прикачен файл

Εικόνα 124.jpg
Εικόνα 124.jpg (111.6 KиБ) Видяна 5699 пъти

Прикачен файл

Εικόνα 121.jpg
Εικόνα 121.jpg (115.32 KиБ) Видяна 5699 пъти

Прикачен файл

Εικόνα 120.jpg
xios - специалист
снимки

Прикачен файл

Εικόνα 164.jpg

Прикачен файл

Εικόνα 163.jpg

Прикачен файл

Εικόνα 173.jpg

Прикачен файл

Εικόνα 172.jpg
jekasus - майстор
Гледам , че на преградните стени профили са сложени на 40 см, тук в БГ не съм виждал да се прави така. И понеже си казал , че картонаджията е с опит от Америка, имаше спор нейде във форума за фаската на нефабричния край на гипскартона (американците не правили фаска).
Fitibaldi - специалист
на мен лично ми харесва как се е получило.
може ли да споменеш къде точно строите в Гърция?
също така цените там различават ли се много от цените в БГ за сухото строителство?
бат Вальо - специалист
На мен ми е интересно какво е шумоизолирането на тези тънки стенички? Няма ли да се чува всичко въпреки ватата?
Стефко - специалист
То през доста по-дебели стени се чува шума, а какво остава през тия фафли :lol:
stenmark - специалист
Тия фафли имат по голяма шумоизолация от стена изградена с тухла четворка.Ти винаги си на пълното отрицания щом къщата е построена не по твой вкус.Бъди малко по широко скроен.
Стефко - специалист
stenmark написа:
Тия фафли имат по голяма шумоизолация от стена изградена с тухла четворка.Ти винаги си на пълното отрицания щом къщата е построена не по твой вкус.Бъди малко по широко скроен.
Напротив, много добре знаеш, че моето къще е именно с термопанели. За разлика от показаните снимки моите стени ще са с дебелина 20 см. без вътрешната обшивка. 5 см термопанел + 15 см вата.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Тия фафли имат по голяма шумоизолация от стена изградена с тухла четворка.
Зависи как е направена и дали са сложени ония гумени ленти дето се споменаваше някъде из темата.Иначе за въздушен шум е много по-добра от тухлите четворки защото на тях все има някъде отчупено парче(я от инсталации ,я от мърлявщина) и шумът си е съвсем осезаем.

P.S.Като говорим за шумоизолация за мен е по добре тия стени да се правят на дървени летви отколкото на тези щендери - доста по устоичиво става.Може и да съм в дълбока заблуда :?
stenmark - специалист
Стефко нещо не разбрах ,на снимките са показани преградни стени.А това 5+15 е за външна.Как ще са вътрешните?А относно профилите,в Щатите има стени с дървени "профили" да ама тук къде ще намериш такъв сух материал,пък за цената няма да говорим.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Къща с метална конструкция и термо панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: