• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
emilvtc - специалист
Гредите,плочата е гредова.
Как ще закрепиш фибрана към стените на кофража, така че да не се размести по време на наливането на бетона ?

Ше заложиш ли преди наливането на плочата и фибрана на таваните (от долу на плочата) ? Ако да - как мислиш да го закрепиш за тавана? Дюбелите предварително ли ще ги заложиш? И как мислиш да закрепиш фибрана за плочата на куфража?
stivemaster - майстор
Колега gvladkov фибрана гледам си пробил отстрани на гредите и си вкарал някаква арматура да не изплува сигурно но това се прави по следния начин - в гредите на дъното се поставя лентов фиксатор за арматурата ,след това се вкарва завързаната армировка и се връзва .След това се коват разпънки отгоре върху гредата (за да не се свие като я стегнеш) и най накрая се пробиват едни отвори отстрани и се стягат със т.н. струни или арматура ф6.5 със жабки в двата края.Полетата се постилат с фибрана , полагат се отгоре лентовите фиксатори и се нарежда арматурата (не се кове за шперплата) защото после гвоздеите трябва да се отрежат и ще пуснат ръжда по мазилката или шпакловката.
gvladkov - специалист
На плочата няма да слагам фибрана предварително.Имам големи витрини и над тях са греди,Креото е високо 25 см. ,а по проект гредите са дълбоки 45 см. и за да не съсипвам крео-блокчета слагам 31 см. фибран.Така е по проекта,31 см трегер+14 см. плоча.Дюбелите съм ги сложил предварително,а фибрана го приковах с пирони за кофража.Ще се излива по внимателно да не се размести(надявам се).Ще му пусна и малко пяна за всеки случай.
emilvtc - специалист
Казваш, че си наковал фибрана за кофража с пирони.
Предполагам, че пироните са в близост до заложените дюбели. Идеята е после при декофрирането пироните да се "измъкнат" от фибрана както са заковани на кофража. При това да не се разлепи фибрана от бетона.
Ако си ковал в близост до дюбелите - те ще придържат фибрана към бетона докъто декофрираш и измъкваш пироните през фибрана.

Нямам опит с това, но като като си мисля ми се вижда възможен вариант.
gvladkov - специалист
Фибрана е на 2,50 м и съм ковнал по два пирона само.И аз не разбирам много от стройтелство,НО за това е сайта,за съвети от по-специалисти от нас.И твоята идея да издърпам после пироните е добра!
donnna - специалист
за мен няма смисъл да се закрепва по някакъв начин фибрана...

като се нареди арматурата по гредите, биглите ще то натиснат. а отгоре като се сложи арматурата на плочата не може да изплува.

зора е да не се размести докато се сложат гредите.

п.п. много теснички ми се виждат гредите или пък снимката лъже...
gvladkov - специалист
Тесни са-14/45 така е по Крео-технологията,тесни и дълбоки.Като се сметне си излизат като 25/25.Така са ми и колоните,даже ъгловите са 14 на 2 по 45 см. в двете посоки със шест железа ф14.
gvladkov - специалист
Започна се плетенето на гредите:
Прикачен файл:
2011-04-01 17.31.52.jpg
Прикачен файл:
2011-04-01 17.32.20.jpg
Прикачен файл:
2011-04-01 17.32.31.jpg
jekasus - майстор
Пак ще повторя поста си, надявам се колега stivemaster, от личен професионален опит, да го обясни по-правилния начин.
jekasus написа:
ИзображениеСтремената(биглите) трябва да се огъват навътре в колонитеИзображение
ArturDent - Почти Безобиден
И аз като Тома-Неверни, да питам:
Къде отива строителната влага при това изпълнение?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: